Jonsered CS 2245 S

Lett håndterlig og topp balanse, men litt slapp.

Foto: Foto:Øivind Lie
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Suveren, verktøyløs tilgang til vedlikeholdspunkter

+ Lettstartet

+ Bra balanse

- Litt slapp

Dette er Jonsereds sag for den avanserte fritidsbrukeren. Saga har meget nært slektsskap til Husqvarnasagen i denne testen, og lanseres også med en god del nyheter og forbedringer. Selv om vi ikke er helt på linje med alt de har gjort her, har dette blitt en svært letthåndterlig sag med mange smarte detaljer.

Byggekvalitet

Gjennomført materialvalg og god byggekvalitet

Sikkerhet

Saga er utstyrt med alle de viktige sikkerhetsdetaljene. Den ga i tillegg bra utslag når vi testet den automatiske kjedebremsen.

Kapasitet

Saga skuffet noe på kapasiteten. Litt slakk respons og lavt turtall. Ikke dårlig, men litt for dau til at den får toppkarakter fra oss.

Brukervennlighet

Saga er meget lettstartet, og du betjener den med en hånnd uten bytte grep. Påfyllingslokkende åpnes greit med håndmakt. Enkel påfylling. Suverent enkel og verktøyløs tilgang til alle servicepunlter. Saga kommer også med verktøyløs kjedestramming. Vi er ikke overbevist om det er en forenkling, dette blir etter vår mening fort tuklete. Vi savner også justering av kjedesmøringen. Håndtaket sitter vinkelrett på sverdet, det gir en meget bra siktelinje. Topp balanse og ergonomi. I tillegg er avvibreringen meget god.

Spesifikasjoner

Produsent Jonsered
Pris 4399
Slagvolum i ccm 45.7
Motorstyrke i kW 2.1
Vekt i kg. 6.9
Skjærelengde 33

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen