Uten løsemidler

Vannbasert vindusmaling

Nå lanseres et nytt, vannløselig vindusmalingssystem. Malingen tørker raskt og sies å være skånsom mot miljøet.

Publisert Oppdatert
MILJØVENNLIG: Vann og ingen løsemidler i vindusmalingen fra Beckers.
MILJØVENNLIG: Vann og ingen løsemidler i vindusmalingen fra Beckers. Foto: Foto: Produsenten

Vinduene på et hus er utsatt for vær og vind, og rammes av fukt- og råteskader raskere enn andre flater. Det er derfor ekstra viktig med godt vedlikehold.

Mens det tidligere var vanlig med oljebasert maling til vinduene, er det takket være strengere krav til løsemidler banet vei for vannløselige malingssystemer. Den nye malingen er fri for løsemidler og dermed skånsom mot helse og miljø.

To strøk på en dag

Beckers løsning er et malingssystem bestående av grunnolje, grunnmaling og dekkende maling. Malingssystemet skal gjøre at maleren sparer tid. Med den nye vindusmalingen kan man male to strøk med dekkende maling på en og samme dag, mot et strøk om dagen.

- Tester gjennomført av Beckers har vist at den vannløselige malingen faktisk holder på fargen bedre enn de eldre og løsemiddelbaserte malingstypene sier malermester Chresten Nielsen.

Velg syntetisk pensel

Når man maler med vannløselig maling er det viktig å benytte riktig verktøy for best mulig resultat. En myk, syntetisk pensel egner seg best for denne malingstypen sier Chresten Nielsen, malermester og teknisk ansvarlig i Tikkurila Norge AS, som markedsfører og selger Beckers i Norge.

Mer informasjon hos Beckers

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning