Bytte batteri på Tivoli Audio Pal radio

Slik forlenger du levetiden på Tivoli-radioen

Det gjøres ganske enkelt ved å bytte batteri.

Tivoli Pal er en radio som er alt for dyr til å stå ubrukt når batteriet er utslitt.
Tivoli Pal er en radio som er alt for dyr til å stå ubrukt når batteriet er utslitt. Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

Klikk.no ga nettopp nyvinningen Tivoli Audio Pal+ terningkast seks i en test. Men sannsynligheten er større for at du har forgjengeren, monoradioen Tivlio Audio Pal. Den har solgt i bøtter og spann i Norge.

Det geniale med radioen er at den er svært enkel å bruke, har strålende lyd selv om den bare er mono og har et oppladbart batteri som gjør at den kan stå hvor som helst i huset.

Problemet med Tivoli Audio Pal er at batteriet blir utslitt etter et par år. Da blir radioen stadig vanskeligere å ha med å gjøre.

Det første du merker er at du bare klarer å slå den på med strømledningen i, eller med intens fikling med av og på bryteren.

Dette skjer fordi radioen er utstyrt med et gammeldags Ni-MH batteri på 7.2 volt og 1400 mAh som ikke tåler like mye som Lithium batteriene du har i laptopen og mobiltelefonen din. Batteriet må rett og slett skiftes ut.

Og siden radioen er rådyr, med veiledende pris på hele 1795 kroner, er det verd en liten innsats for å gi radioen flere leveår.

Rådyrt originalbatteri til Tivoli Pal

Originalbatteriet er det hvite. Den er festet med en liten kobling. Du klipser det av og putter det nye inn på samme plass.
Originalbatteriet er det hvite. Den er festet med en liten kobling. Du klipser det av og putter det nye inn på samme plass. Foto: FOTO: Jan Thoresen
Dette er alt du trenger. Radioen, nytt batteri og en stjernetrekker.
Dette er alt du trenger. Radioen, nytt batteri og en stjernetrekker. Foto: FOTO: Jan Thoresen
Det nye batteret smettes lett på plass.
Det nye batteret smettes lett på plass. Foto: FOTO: Jan Thoresen

Et originalbatteri til Tivoli Audio Pal er rådyrt. På komplett.no koster det fire hundre kroner pluss frakt. Løsningen som gjør deg blid er å bestille et uorginalt batteri på nettet. Jeg anbefaler å gjøre dette på eBay.

Jeg bestilte et HQRP Batteri for 140 kroner inkludert frakt. Dette er i tillegg på 1800 mAh og er dermed bedre enn det originale på 1400.

Det finnes også enda kraftigere batterier.

Pass på at totalregningen kommer på under 200 kroner, så unngår du moms og gebyr på forsendelsen.

Ett skrujern og et minutt senere

Når du først har fått batteriet i hus, er det latterlig enkelt.

Du skrur ut to skruer på baksiden av radioen med en stjernetrekker. Du vipper ut det gamle batteriet og klipser av ledningen. Så klipser du på det nye, putter det tilbake og skrur igjen lokket.

Husk å la det få et døgns ladning før du tar det i bruk, så varer det lenge.

Oppdatert: Etter at vi skrev denne saken tok Leif Arne Andersen i batterionline.no kontakt med oss og tipset om at de også nylig har begynt å føre et billigbatteri til Tivoli Audio Pal. Batteriet er på 2000 mAh og koster 199 kroner pluss frakt. Men han gjør oppmerksom på at billigbatteriene han ha kortere levetid enn de dyrere.

- Det litt dyrere Sanyo Eneloop tåler rundt 2000 ladesykluser mens biligbatteriet tåler 500, sier han til klikk.no.

Les også:

Slik fikser du hullet i gipsveggen

- Det lønner seg alltid å reparere verktøy

På jakt etter nye interiørideer? Du finner dem i Bonytts inspirasjonsguide

Slik finner du navn til søsken

Så høyt blir barnet ditt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning