Rengjøring

Slik vasker du på vanskelige steder

Tips og triks til rengjøringen.

KREVENDE: Det kan være utfordrende å sette i gang med rengjøring av utilgjengelige steder. Noen enkle tips kan gjøre det lettere.
KREVENDE: Det kan være utfordrende å sette i gang med rengjøring av utilgjengelige steder. Noen enkle tips kan gjøre det lettere. Foto: Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX
Publisert Oppdatert

Vi kan alle trenge tips om smart rengjøring.

Markedsansvarlig Charlotte Sagvik, en av grunnleggerne av hjemmeservicebyrået CityMaid HjemmeService AS og rengjøringsguru Else Liv Hagesæther forteller klikk..nos leser hvordan de enklest kan holde det rent på vanskelig tilgjengelige steder .

- De fleste overflater kan vaskes med kun rent, varmt vann og gode mikrofiberkluter. Men enkelte steder må det hardere skyts til, sier de.

Del saken med andre!

Else Livs vasketips

  • Bak møbler/kjøleskap/komfyr

Støvsug godt vegg, gulv og baksiden av kjøleskapet. Dersom ikke støvsugeren klarer å få med seg alt, så bruk en børste til å få bort støvet fra sprinklene. Legger du et håndkle/papir på gulvet under, kan du samle opp støvet der.

På baksiden og sidene av komfyren kan det sitte masse fett, matrester og annet grums. Fukt flatene godt med vann tilsatt et fettløsende rengjøringsmiddel (får vannet til å fukte og løse bedre). Vask deretter flatene med mikrofiberklut eller gryteskrubb. Veggen og gulvet vasker du godt på vanlig vis. Husk å tørke til slutt.

  • Oppå kjøkkenskap

Legg matpapir. Hvis du ikke har gjort det, kan du vaske med en fuktig mikrofiberklut og vann. Du må regne med å ta i her. Har du ikke mikrofiberklut, kan du strø litt tøyvaskepulver på en fuktig klut og vaske med den. Tørk etter med en ren (fuktig) klut. Legg eventuelt på matpapir til slutt.

  • Misfarging

På vegg/tak med misfarging fra sot e.l. fungerer også tøyvaskepulver utmerket. Strø litt vaskepulver på en fuktig brettet klut og bearbeid flatene med den. Tørk etter med en ren, fuktig klut til slutt.

Charlottes vasketips

  • Bak møbler/kjøleskap/komfyr

Prøv først med varmt vann og mikrofiberklut. Er det mye matrester og fett kan det være nødvendig med et fettoppløslig vaskemiddel eller et lett skuremiddel og skuresvamp, men se an overflaten først så du ikke ødelegger veggen.

  • Oppå møblene

Fett og støv som har ligget lenge kan være vanskelig å få bort med vanlig rengjøringsspray, så en svamp med skuremiddel og salmiakkvann kan være nyttig.

  • Tastatur/fjernkontroll/mobil

Tørk av med fuktig klut, evt. en fuktet qutips for å komme til mellom de minste stedene.

Les også:

Verdens enkleste kaffe

Den optimale kjøkkenløsningen

Tips til ren og pen oppvaskbenk

Slik rengjør du kjøleskap og fryser

Slik vasker du sneakersene dine

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning