legge steinheller

Derfor bør du velge betongheller

Et godt alternativ hvorvidt gjelder steinheller på uteplassen eller i hagen.

LEGGE STEINHELLER: Betongheller er et godt alternativ hvorvidt gjelder steinheller på uteplassen eller i hagen. Foto: gettyimages.com.
LEGGE STEINHELLER: Betongheller er et godt alternativ hvorvidt gjelder steinheller på uteplassen eller i hagen. Foto: gettyimages.com.
Publisert Oppdatert

Brostein i granitt koster rundt 1000 kroner per kvadratmeter, mens den rimeligste betonghellen koster rundt 100 kroner per kvadratmeter.

For å gjøre gulvet mer spennende, kan man variere mønsteret i hellene og legge inn andre steintyper - for eksempel brostein i betong eller naturstein rundt betonghellene.

Les også: Slik legger du belegningsstein

Legge betongheller

Den rimeligste og raskeste måten å lage utegulv på, er med betongheller. Med 40x40 cm betongheller, og et klargjort underlag med grus og sand, er utegulvet lagt på få timer. Hellene er unge (cirka 15 kilo per stykk) og ligger stødig på underlaget.

Rader med brostein i granitt eller betong kan for eksempel stramme opp en gangsti med betongheller. I stedet for glatte, grå betongheller, kan det også brukes heller med frilagt stein.

Brostein i betong finnes også i "tromlet" utgave, med rufsete kanter og en ripete, naturlig overflate. Andre er støpt i en mer avrundet utgave og minner om gammel, slitt brostein.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning