Skap en praktisk oase

Uteplass på seks kvadrat

Stylist Birgitta Roald har en balkong på 6 kvadrat. Her er hennes enkle råd til hvordan du utnytter plassen best.

FLEKSIBEL SOFA: Modulsofa, Enholmen, kr 600 for enseter, og kr 700 for hjørne, Ikea. Prikket putetrekk, kr 499, Bolivar, pute med gult 2-tall, kr 169, Kremmerhuset, avlange velurputer, Christina Lundsten, kr 899, muchi.no. Tolix stol i galvanisert stål, kr 2099, muchi.no, betongbord, 50 x 50 cm, kr 5500, Habitat. Det fins i ulike størrelser og også i mørk grå betong. Liten glassvase, kr 59, glass med riller bak, kr 119, glassvase med to åpninger, kr 269, kopp, kr 195, alt fra Bolina. Mattene på gulvet er egentlig badematter, kr 249 pr. stk., Granit. Langs hele balkongen er det festet en skillevegg i piltre. Denne kommer på rull, 180 x 250 cm, kr 1290, Olsens Enke. Den store, grønne planten er Japansk lønn.
FLEKSIBEL SOFA: Modulsofa, Enholmen, kr 600 for enseter, og kr 700 for hjørne, Ikea. Prikket putetrekk, kr 499, Bolivar, pute med gult 2-tall, kr 169, Kremmerhuset, avlange velurputer, Christina Lundsten, kr 899, muchi.no. Tolix stol i galvanisert stål, kr 2099, muchi.no, betongbord, 50 x 50 cm, kr 5500, Habitat. Det fins i ulike størrelser og også i mørk grå betong. Liten glassvase, kr 59, glass med riller bak, kr 119, glassvase med to åpninger, kr 269, kopp, kr 195, alt fra Bolina. Mattene på gulvet er egentlig badematter, kr 249 pr. stk., Granit. Langs hele balkongen er det festet en skillevegg i piltre. Denne kommer på rull, 180 x 250 cm, kr 1290, Olsens Enke. Den store, grønne planten er Japansk lønn. Foto: FOTO: Dreyer Hensley
Publisert Oppdatert

Tenk praktisk

  • Velg en fleksibel sofa som du kan supplere med ekstra deler eller et hjørne etterhvert. Jeg kjøpte en sofa som er lett å holde ren, som er litt moderne og samtidig fleksibel. Hvis jeg skulle trenge det, kan jeg supplere med en ekstra del eller et hjørne etterhvert. Å pimpe opp sofaen med ekstra puter og pledd gjør susen. Og så er det plass til lagring under. Jeg ville definitivt heller ha en sofa/liggedel enn et spisebord, siden plassen ikke tillot begge deler. Det fungerer fint å spise ved dette bordet også, og så er det bare å lene seg tilbake for en cowboystrekk i solnedgangen.

  • Varier størrelsen på tingene du omgir deg med på balkongen. Jeg liker den store betongpotten, og synes det er finest hvis det ikke bare er små gjenstander, men litt ulike størrelser på tingene.
  • Ønsker du å skjerme utplassen fra innsyn på en kul måte, kan du bruke et pilgjerde på rull. Selve balkongkonstruksjonen syntes jeg hun ikke var den mest spennende. Derfor var jeg glad da jeg fant et pilgjerde på rull. Jeg sagde det i to og festet det med ståltråd både oppe og nede.
  • Tolix-stolene kan stå ute i vær og vind, og de er også stabelbare.

Skap stemning

  • Lykter i taket gjør det koselig og stemningsfullt - sommer som vinter! Med litt grønt rundt opphenget, blir ikke snorene så fremtredende. Jeg har surret kunstige bladgreiner fra Panduro Hobby rundt snorene for å gjøre det mer frodig.
  • Betongbordet tåler regn og er svært slitesterkt. Siden betong er et porøst materiale blir det noen flekker i bordplaten, men det synes jeg bare gjør den vakrere.

SNIK INN LITT OPPBEVARING: Praktiske metallkasser under sofaen, kr 229 pr. stk., Kremmerhuset. I kassen til venstre ligger et indisk vintage pledd, kr 1350, Bon Dep. I kassen til høyre et vintage kelimteppe, kr 2499, og neonlys, kr 25 pr. stk., alt fra Bolina.
SNIK INN LITT OPPBEVARING: Praktiske metallkasser under sofaen, kr 229 pr. stk., Kremmerhuset. I kassen til venstre ligger et indisk vintage pledd, kr 1350, Bon Dep. I kassen til høyre et vintage kelimteppe, kr 2499, og neonlys, kr 25 pr. stk., alt fra Bolina. Foto: FOTO: Dreyer Hensley

Tilfør det lille ekstra

  • Et vakkert girlander eller et fint skulpturelt element, kan gjøre uteplassen til noe utenom det vanlige. Jeg har hengt noen grafiske fuglehus fra taket. og tatt med en ravn i plast ut i det fri. Når det blåser hører jeg det rasle fra skjellene i girlanderet.

Les også:

Kaffen smaker dårlig hvis du fyller trakteren slik

EKSTRA SITTEPLASS: Krakken er kjøpt på et loppemarked, men er opprinnelig fra Tine K Home. Den er lett å stue bort under bordet når den ikke er i bruk. Baboushkadukke i porselen, fra qubus.cz, kopp med grafisk motiv, kr 199, Bolina.
EKSTRA SITTEPLASS: Krakken er kjøpt på et loppemarked, men er opprinnelig fra Tine K Home. Den er lett å stue bort under bordet når den ikke er i bruk. Baboushkadukke i porselen, fra qubus.cz, kopp med grafisk motiv, kr 199, Bolina. Foto: FOTO: Dreyer Hensley

Fullvokst hekk på et par timer

Gjør du dette, trenger du aldri å rydde

STEMNINGSSKAPENDE: Lykter i høyden, skaper atmosfære både på dag og kveldstid. Hos Birgitta henger små avlange keramikkvaser i taket, kjøpt hos Stiltje i Grebbestad i Sverige. Hun har surret kunstige bladgreiner fra Panduro Hobby rundt snorene som vasene henger i. Geometrisk fuglehus med rosa snor, kr 879, Hay.
STEMNINGSSKAPENDE: Lykter i høyden, skaper atmosfære både på dag og kveldstid. Hos Birgitta henger små avlange keramikkvaser i taket, kjøpt hos Stiltje i Grebbestad i Sverige. Hun har surret kunstige bladgreiner fra Panduro Hobby rundt snorene som vasene henger i. Geometrisk fuglehus med rosa snor, kr 879, Hay. Foto: FOTO: Dreyer Hensley
ET BLIKKFANG: Fuglen i plast får bo på balkongen i sommerhalvåret.
ET BLIKKFANG: Fuglen i plast får bo på balkongen i sommerhalvåret. Foto: FOTO: Dreyer Hensley
EKSOTISK: Et skjellgirlander er dekorativt og sender tankene til en virkelig varm sommer. Dette er fra Kremmerhuset og koster kr 599.
EKSOTISK: Et skjellgirlander er dekorativt og sender tankene til en virkelig varm sommer. Dette er fra Kremmerhuset og koster kr 599. Foto: Dreyer Hensley
MED ENKLE GREP: Stylist Birgitta Roald innredet balkongen sin til en praktisk oase.
MED ENKLE GREP: Stylist Birgitta Roald innredet balkongen sin til en praktisk oase. Foto: FOTO: Dreyer Hensley

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning