Smarte garderobeløsninger

Tok kontroll

Tre stilbevisste jenter deler sine beste garderobe- oppbevaringsløsninger.

EN GARDEROBEDRØM: Interiørblogger Nina Holst har fått en garderobeløsning som skiller seg ut.
EN GARDEROBEDRØM: Interiørblogger Nina Holst har fått en garderobeløsning som skiller seg ut. Foto: FOTO: Nina Holst
Publisert Oppdatert

Smart oppbevaring og gode garderobeløsninger er det mange som trakter etter. Når vi på en god og oversiktelig måte vet hvor vi kan finne klær og tilbehør, blir alt så mye enklere, både på tidlige morgener, og før vi haster avsted til en kveldsavtale.

Kanskje drømmer du om et walk in-closet du kan vandre inn i - et rom som er den største selvfølge i en fashionistas hjem. Eller så er du kanskje på utkikk etter en mindre, men funksjonell oppbevaringsløsning på soverommet.

Den gode nyheten er at du trenger ikke ha allverdens plass for å få en optimal løsning.

Vi har møtt tre jenter som vet hva de snakker om når det handler om gode garderobeløsninger og praktisk oppbevaring. Bli med inn til dem!

FULL KONTROLL: Nina har bestilt hyllene fra Carlsen Fritzøe. På hyllen nederst har skoene hennes fått plass, og på hyllen oppe står veskene samlet. På en hylle i midten ligger buksene. Teppet er fra Ikea, det samme er garderobestangen.
FULL KONTROLL: Nina har bestilt hyllene fra Carlsen Fritzøe. På hyllen nederst har skoene hennes fått plass, og på hyllen oppe står veskene samlet. På en hylle i midten ligger buksene. Teppet er fra Ikea, det samme er garderobestangen. Foto: FOTO: Nina Holst

Ville ha wow-effekt

Nina Holst (35), som står bak interiørbloggen Stylizimoblog, drømte om et oversiktlig walk-in-closet med wow-effekt. Og tok saken i egne hender.

Hva har du gjort for å få en funksjonell garderobeløsning?

Siden jeg liker å ha oversikt over garderoben min, var det naturlig for meg å ha mest mulig hengende. Jeg valgte derfor å bruke en hel vegg til dette. Ved å ha alt synlig, er det enklere å sette sammen et antrekk. Skoopphenget jeg har laget, gir meg også full oversikt.

Hva var viktig for deg når du bestemte deg for garderobeløsning?

Jeg ville ha det praktisk, ryddig, samt at det skulle gi meg en wow-effekt hver gang jeg kom inn i rommet.

Hva er du spesielt godt fornøyd med?

Sminkebordet er nok det jeg er aller mest fornøyd med. Jeg synes det ble så tøft med lyspære-lampene jeg satte opp på hver side av speilet. Skoopphenget er jeg også veldig fornøyd med.

Er det noe du skulle gjort annerledes eller savner i garderoben?

SVART-HVITT: Bildet på veggen er kjøpt på eBay. Det er en annonse fra et gammelt blad. Speilet og lampene på sidene er fra Ikea. Akrylboksene for sminke er kjøpt på Søstrene Grene. Krakken er fra Bolina.
SVART-HVITT: Bildet på veggen er kjøpt på eBay. Det er en annonse fra et gammelt blad. Speilet og lampene på sidene er fra Ikea. Akrylboksene for sminke er kjøpt på Søstrene Grene. Krakken er fra Bolina. Foto: FOTO: Nina Holst
SMART OPPBEVARING: På spraylakkerte håndkleholdere fra Ikea henger solbriller, smykker og belter. På megaflis.no og elektroimportoren.no finner du også stenger.
SMART OPPBEVARING: På spraylakkerte håndkleholdere fra Ikea henger solbriller, smykker og belter. På megaflis.no og elektroimportoren.no finner du også stenger. Foto: FOTO: Nina Holst

Jeg skulle ønske at jeg fant en tynnere stang jeg kunne henge klærne på. Den jeg har brukt er litt tykk, noe som er bra for ikke å få svai på stangen, men der er akkurat litt for tykk for hengerne, så alle måtte bøyes til for å passe stangen. Ellers er bukseheng noe jeg savner, men det er ikke alt man får plass til, dessverre.

Har du noen gode garderobetips?

Jeg må si meg veldig fornøyd med løsningen jeg har brukt til de høyhælte skoene: Jeg kjøpte noen rimelige håndklestenger som jeg lakkerte i gull for å få en glam-effekt. Ellers synes jeg det er veldig behagelig å ha teppe i garderoben. Det er godt å ha noe mykt og varmt å tråkke på når jeg kommer fra dusjen og skal kle på me.

Hvordan ser drømmegarderoben ut?

Jeg syntes jeg har en drømmegarderobe, men om jeg hadde hatt mer plass, så hadde drømmegarderoben vært enda større med mer plass til å henge klær, og med en øy av kommoder på midten. Det hadde også vært fint med en puff hvor jeg kunne sitte å ta på sko og lignende. Enda flere hyller til sko og vesker hadde heller ikke gjort noe.

Har gjort plass til mannen

Madeleine Strand (29), redaksjonssjef i Foreldre & Barn og Babydrøm, står bak bloggen Madeleines fashion og flamingos.

FOR SKO: Nina har festet flere håndklestenger fra Ikea på veggen, som kan ta hånd om høyhælte sko. Hun har brukt spraylakk i gull på dem, for å få en glamorøs effekt.
FOR SKO: Nina har festet flere håndklestenger fra Ikea på veggen, som kan ta hånd om høyhælte sko. Hun har brukt spraylakk i gull på dem, for å få en glamorøs effekt. Foto: FOTO: Nina Holst

I garderoben har hun kombinert det feminine med det maskuline. For å inkludere mannen.

Hva har du gjort for å få en funksjonell garderobeløsning?

Som så mange andre jenter har jeg alltid drømt om et walk-in closet. Og da vi hadde et ekstra rom i leiligheten, så jeg mitt snitt. Heldigvis gikk mannen min med på det. Det er sånn sett ikke et fullverdig walk-in closet, men mer et garderoberom.

Hva har vært viktig for deg når du bestemte deg for garderobeløsning?

Å få nok plass til at vi kunne ha et godt system og orden i skuffene. Vi tok en titt på garderoben vi hadde, og så nøye gjennom hvor mye vi hadde som trengte å henges opp og hva vi helst la i hyller eller skuffer. Hva savnet vi, og hva fungerte ikke? Etter denne lille skapanalysen ble det lett å se hva vi hadde bruk for.

Hva er du spesielt godt fornøyd med?

Etter å ha tittet mye rundt, endte vi opp med et skap og kommoder fra Ikea. Med mindre vi skulle få spesialbygget skapet, var dette den beste garderobeløsningen. Her kan du velge en skapstamme og fylle den med det du måtte ønske: glasshyller, oppheng, buksehengere, smykkeskuffer med mer. Litt jobb,

men verdt det. Jeg falt dessuten for glassplatene som kunne legges på toppen av kommodene. Jeg er også fornøyd med at jeg har store vinduer og mye lys i garderoben.

Er det noe du skulle gjort annerledes?

Det er lett å la seg friste av fiffige løsninger. Vi har for eksempel en hel rekke med bukseoppheng. I ettertid tenker jeg at det ville vært bedre med litt friere løsninger, som helt vanlige hengere. Jeg ønsker også å finne en løsning for sko.

Har du noen gode garderobetips?

DELIKAT OG DUST: Madeleine Strand henger noen av klærne sine på en garderobestang.Hun skifter gjerne ut etter sesong.
DELIKAT OG DUST: Madeleine Strand henger noen av klærne sine på en garderobestang.Hun skifter gjerne ut etter sesong. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen
SVART: Madeleine endte opp med en skyvedørsgarderobe fra Ikea. I den har hun skuffer med plass til smykker, og praktiske hyller.
SVART: Madeleine endte opp med en skyvedørsgarderobe fra Ikea. I den har hun skuffer med plass til smykker, og praktiske hyller. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen
HVERT SITT HJØRNE: Hun har fått sitt hjørne i garderoberommet. Han sitt. Madeleine har kjøpt stolen av en kollega. Hun liker at den letter litt på det moderne uttrykket.
HVERT SITT HJØRNE: Hun har fått sitt hjørne i garderoberommet. Han sitt. Madeleine har kjøpt stolen av en kollega. Hun liker at den letter litt på det moderne uttrykket. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen

Jeg har sett en lekker løsning der det brukes en gren fra et stort tre som garderobestang. Den kan henges opp med fiskesnøre. Det ser superfint ut. Så jeg skal ut i skogen på jakt etter den perfekte grenen. Ellers er det fint at klærne henger synlig fremme for å skape walk-in-closet-følelsen. Men med tanke på støv er det ikke spesielt praktisk. Vi valgte derfor å ha skyvedører foran selve garderobeskapet, og kun ha garderobestangen som en åpen løsning. Vi kjøpte en enkel, hvit garderobestang på Maxbo.

Hvordan ser drømmegarderoben ut?

Nå flytter vi i nytt hus, så akkurat det tenker jeg mye på for tiden. Jeg tror ikke det blir så langt fra dagens løsning, men det må bli et ekte walk-in closet, med skyvedører rett fra soverommet og inn i klesparadiset!

Stupte ut i det

Moteblogger Cathrine Heienberg (23), som står bak bloggen Cath In Ihe City, har garderobe i et gammelt svømmebasseng.

Hva har du gjort for å få en funksjonell garderobeløsning?

Det var flere utfordringer da vi bygget garderobeløsningen. Den største var at huset her er bygget over et gammelt svømmebasseng, med bassenget som grunnmur. Bassengkantene går fortsatt rundt hele huset, med en 30 cm kant ut fra veggen. Det passet derfor ikke å ha skap inntil veggen. Jeg kom på ideen om å ha alt hengende fremme. Kjæresten min er en skikkelig handyman, så det var ikke noe problem å fikse.

SMYKKER: I skuffen er det plass til smykker.
SMYKKER: I skuffen er det plass til smykker. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen
ARVEGODS: Det gamle speilet i skapet er arvet.
ARVEGODS: Det gamle speilet i skapet er arvet. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen
PÅ UTSTILLING: I vinduskarmen har fine sko fått plass.
PÅ UTSTILLING: I vinduskarmen har fine sko fått plass. Foto: Sveinung Bråthen

Hva var viktig for deg når du bestemte deg for garderobeløsning?

Det å få til noe som passet til huset, spesielt med tanke på bassengkanten. I tillegg ville jeg ikke gjemme vekk skattene mine, spesielt veskene og skoene. Slik jeg har det i dag var drømmescenarioet mitt, og jeg visste ikke om det ville være mulig. Såpass mye klær og kleshengere er jo veldig tungt, så jeg visste hverken om veggene eller stengene ville tåle all vekten.

Hva er du spesielt godt fornøyd med?

Jeg er egentlig kjempefornøyd med hele garderoben, men jeg synes hyllene der veskene mine står er ekstra fine. Jeg pleier alltid å sette vesker og sko fint opp, slik at det nesten blir som en utstilling.

Er det noe du skulle gjort annerledes?

Hadde vi hatt plass til det, skulle jeg gjerne hatt garderoben i et eget rom, ikke kombinert med soverommet. Det er ikke noe problem, men det er ikke til å stikke under en stol at det kan bli ganske så rotete her inne. Jeg hater å legge meg når jeg ser hauger av klær på gulvet. Jeg skulle også gjerne hatt litt flere skuffer eller skap til småting som strømpebukser, treningsklær, undertøy, bukser og lignende.

Har du noen gode garderobetips?

Hvis du ikke har plass til et helt walk-in closet, kan det være fint å bare kjøpe et stativ som kan stå fremme med de aller fineste tingene du har. Igjen, nesten som en utstilling av det fineste du eier. Ellers syns jeg det er fint å fargekoordinere klærne, da ser det mye mer delikat og ryddig ut.

Hvordan ser drømmegarderoben ut?

SYSTEM: Stengene som klærne henger på er fra Langlo. De er kuttet til og hengt opp. Det ble gjort på en time. Cathrine har også laget en krok i enden av en stang, så hun enkelt kan få ned klærne som henger øverst.
SYSTEM: Stengene som klærne henger på er fra Langlo. De er kuttet til og hengt opp. Det ble gjort på en time. Cathrine har også laget en krok i enden av en stang, så hun enkelt kan få ned klærne som henger øverst. Foto: FOTO: Marianne Wie
OVERSIKTELIG: Cathrines hus har et svømmebasseng som grunnmur. Dermed har Cathrine fått en fin hylle langs veggen, hvor hun kan oppbevare ting. På et etasjefat har småting fått plass. På et brett står parfymeflasker, mens et annet rommer neglelakk. På hyller fra Ikea står fine sko og vesker.
OVERSIKTELIG: Cathrines hus har et svømmebasseng som grunnmur. Dermed har Cathrine fått en fin hylle langs veggen, hvor hun kan oppbevare ting. På et etasjefat har småting fått plass. På et brett står parfymeflasker, mens et annet rommer neglelakk. På hyller fra Ikea står fine sko og vesker. Foto: FOTO: Marianne Wie

For å være helt ærlig; akkurat slik jeg har det i dag, men i et eget rom.

Les også:

9 løsninger for et ryddigere hjem

Maskulint soverom med flott walk-in garderobe

Gjør du dette, trenger du aldri mer å rydde

FULL KONTROLL: På hyller har sko og vesker fått plass.
FULL KONTROLL: På hyller har sko og vesker fått plass. Foto: FOTO: Marianne Wie
DETALJER: Søte detaljer setter et personlig preg på rommet.
DETALJER: Søte detaljer setter et personlig preg på rommet. Foto: FOTO: Marianne Wie

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning