Integrer tv-en smart i interiøret

Rydd plass til tv-en

Fremhev tv-en som kunst i interiøret. Eller demp den med et par strøk mørkere maling på veggen.

MALERIVIRKNING. Her fremstår tv-en fra LG som et maleri i rommet, du kan kjøpe tv-kunst flere steder på nettet. Veggen er malt med Kalk fra Lady Pure Color.
MALERIVIRKNING. Her fremstår tv-en fra LG som et maleri i rommet, du kan kjøpe tv-kunst flere steder på nettet. Veggen er malt med Kalk fra Lady Pure Color. Foto: FOTO: Siren Lauvdal
Sist oppdatert

Tidligere førsøkte vi å skjule tv-en mest mulig mellom hyller og skap eller den sto på hjul på gulvet i stuen. Dagens syltynne tv-er er så å si rammeløse, og tåler å stå fremme.

- Integrer tv-en i miljøet. De nyeste har ikke kant rundt skjermen og er dekorative på veggen, spesielt hvis du maler veggen bak noen nyanser mørkere, sier stylistene Kråkvik & D'Orazio.

Stylistene understreker at tv-bildet også kan fungere sammen med andre bilder slik at skjermbildet blir en del av veggkunsten.

Hos S(edition) kan du kjøpe videokunst og foto fra kjente navn som blant andre Wim Wenders og Damien Hirst.

Et annet nettsted er Ambience visuals hvor du kan kjøpe både stillbilder og videokunst til skjermen.

MATT TV-VEGG. Satser du på svart matt, går fjernsynet mer i ett med veggen. Bildet er tatt hjemme hos interiørdesigner Lone Schrøder Haagensen. Langs gulvet har veggen en skyggekant med list i børstet stål, dette får veggen til å "sveve". Tapet Madagascar VP 631-31.
MATT TV-VEGG. Satser du på svart matt, går fjernsynet mer i ett med veggen. Bildet er tatt hjemme hos interiørdesigner Lone Schrøder Haagensen. Langs gulvet har veggen en skyggekant med list i børstet stål, dette får veggen til å "sveve". Tapet Madagascar VP 631-31. Foto: FOTO: Espen Grønli
BLANT MANGE BILDER: Tv-en er her plassert blant mange bilder. Slik blir den en del av miksen på veggen.
BLANT MANGE BILDER: Tv-en er her plassert blant mange bilder. Slik blir den en del av miksen på veggen. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen

Du demper også tv-flaten effektivt ved å male veggen bak svart, da går den svarte flaten i ett med veggen. Dessuten blir bildet tydeligere mot mørk bakgrunn. Matt maling er trenden, og den fungerer også best til tv-veggen.

Interiørdesigner Lone Schrøder Haagensen har plassert sin tv på en utbokset vegg. Den svarte fondveggen blir som en kulisse som fremhever eller kamuflerer.

- Med utboksingen er det også pent fra siden, man slipper å se inn på baksiden av tv-en. Alle kontaktene er plassert slik at de er skjult bak fjernsynet. Den mørke tapeten bak bidrar til at tv-en forsvinnner inn i den mørke veggen, sier interiørdesigneren.

Les også

SVART MAGI. Den enkleste og kanskje rimeligste måten å dempe tv-flaten på, er å male veggen svart bak. Veggen er også fin kontrast til hvite vegger. Tv-møblet er hjemmesnekret, de sotede skyvedørene skjuler nødvendig tilbehør uten å hindre signalene fra fjernkontrollen.
SVART MAGI. Den enkleste og kanskje rimeligste måten å dempe tv-flaten på, er å male veggen svart bak. Veggen er også fin kontrast til hvite vegger. Tv-møblet er hjemmesnekret, de sotede skyvedørene skjuler nødvendig tilbehør uten å hindre signalene fra fjernkontrollen. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen
DEKORATIVT. Tv-en fra LG  er rammefri og med stillbilde blir tv-en som et maleri på veggen. Bruk gjerne hyller rundt tv-en, men sørg for at det blir luft mellom. Veggen er malt med Mohair fra Lady Pure Color. Med stillbilde blir tv-en som et maleri på veggen. Trebenk fra Bolina, lampe Grossman fra Gubi og sofa Yale fra MDF Italia, Tannum Møbler.
DEKORATIVT. Tv-en fra LG er rammefri og med stillbilde blir tv-en som et maleri på veggen. Bruk gjerne hyller rundt tv-en, men sørg for at det blir luft mellom. Veggen er malt med Mohair fra Lady Pure Color. Med stillbilde blir tv-en som et maleri på veggen. Trebenk fra Bolina, lampe Grossman fra Gubi og sofa Yale fra MDF Italia, Tannum Møbler. Foto: FOTO: Siren Lauvdal

Smarte oppbevaringstips til gangen

Gangen ble tre ganger så stor

Laget åpen løsning av kjøkken og stue

Denne restaureringen har vi ikke sett maken til

Denne saken ble første gang publisert 15/03 2012, og sist oppdatert 29/04 2017.

Les også