Stilforvirret?

Skandinavisk stil

Lyst treverk, nøktern innredning og naturmaterialer.

KJØLIG ELEGANSE: Lutede nåletregulv, hvite vegger og moderne danske klassikere i palisander er typiske trekk. Stolen "Harpen" er deisnget av Jørgen Høvelskov.
KJØLIG ELEGANSE: Lutede nåletregulv, hvite vegger og moderne danske klassikere i palisander er typiske trekk. Stolen "Harpen" er deisnget av Jørgen Høvelskov. Foto: Foto: Bonytt
Publisert Oppdatert
SOMMERLIG: I den nordiske innredningsstilen kan kombinere frodighet og minimalisme.
SOMMERLIG: I den nordiske innredningsstilen kan kombinere frodighet og minimalisme. Foto: Foto: Bonytt

Hva kjennetegner stilen?

I utlandet er stilen kjent som Scandinavian Modern . Den skandinaviske, eller nordiske, stilen kjennetegnes av lyse interiører med sterkt innslag av lyse tresorter, som gran og furu. Møbleringen er enkel og upretensiøs, og preges av ærlig materialbruk: Tingene gir seg ikke ut for å være noe annet enn det de faktisk er. Overveiende bruk av naturmaterialer som tre, ull, stein og skinn. Kunstige materialer har ikke innpass, heller ikke glitter, glam og fluoriserende farger.

Hvilke ting er typiske for stilen?

Møbler og belysning fra gullalderen innen Scandinavian Design på 50- og 60-tallet: skallstoler av Arne Jacobsen og lamper ved Poul Henningsen. Men i motsetning til retrostilen kombineres disse med moderne skandinavisk design, for eksempel en pendellampe fra Cecilie Manz, en ullsofa fra Norway Says og en raus porsjon Ikea.

Hva slags atmosfære skaper stilen?

Stilen er nokså kjønnsnøytral, og man kan finne både landlige og urbane uttrykk innen denne sjangeren. Uttrykket kan være både kjølig og lunt avhengig av bruk at tekstiler og farger. Men stilen forankres alltid i lokal kultur, noe som skaper en hjemlig atmosfære. Innenfor den skandinaviske stilen kan man kreere både formelle og avslappede bomiljøer.

Les også:

Industriell stil

Shabby Chic

Eklektisk stil

Retrostil

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning