Startpakke og basismøbler

Trenger hjelp til å finne basismøbler.

Publisert Oppdatert
Jeg skal innrede en stue fra bunnen av og trenger hjelp til å finne basismøbler som vil vare i mange år. Så kan jeg heller kose meg med å fornye med trendy småting etter hvert. Hvilke tresorter og farger vil du anbefale at jeg satser på?

Når du skal velge basismøbler som skal holde lenge, bør du satse på rene former. Veldig mange detaljer blir man lei av etter hvert. Du bør bruke penger på ekte tre i møblene. Da kan du endre utseende på hvis du blir lei, som for eksempel ved å slipe ned overflaten på en kommode og beise treet mørkt. Eller du kan male den. Med ekte tre kan du alltid gå tilbake til utgangspunktet; det vil si til treets ekte farge og struktur. Hvis du skal velge en tresort som er ganske holdbar og nøytral, gå for eik.

Når det gjelder sittemøbler anbefaler jeg at du unngår hjørnesofaer eller en treseter sammen med en toseter. Dette blir du lei av. Og det er vanskelig å flytte rundt på store møbler. Gå for en flott treseter. Denne kan du supplere med forskjellige stoler. Det ser mye flottere ut, og det er mye lettere å bytte en lenestol enn en sofa.

Når det gjelder farge på stoffet, er det like fint og nøytralt med både lyse og mørke farger. Hvis du går for lyse farger bør du velger stofftyper som Alcantara, som er veldig lett å få bort flekker fra. Hvis det er snakk om et vevet stoff, velg gjerne et som har to nyanser i tråden. Da blir det litt spill i stoffet, og flekker vil ikke synes så godt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning