AVSKJERMING AV LOFTET

Smart, liggende dør

En vanlig utfordring fikk en uvanlig løsning. Den liggende døren mellom loftsetasje og trappeløp er snedig uttenkt og rått utført.

AVSKJERMING: Lag en smart avskjerming med liggende dør mellom loft og etasjen under.
AVSKJERMING: Lag en smart avskjerming med liggende dør mellom loft og etasjen under. Foto: Foto: Nils Petter Dale
Publisert Oppdatert

Problemet er velkjent i boliger med loftsetasje og trapp: Hvordan få mulighet til avskjerming og privatliv, og samtidig kunne bevege seg enkelt mellom etasjene?

Løsningen ble en hybrid mellom dør og loftsluke. Loftet er preget av rå flater; oljet furugulv og en grovpusset murvegg. Det var derfor ikke stedet for verken finpolerte materialer og eller eksklusiv elektronikk. En plate i kryssfiner, en vaier, tre taljer og et lodd hørte derimot naturlig hjemme i dette miljøet.

Spesialtilpasset

Platen er spesialtilskåret for å dekke åpningen mellom etasjene og er forankret til gulvet med tre hengsler. Vaieren, som er festet i platen på to steder, ledes gjennom tre veggfestede taljer og ender i et lodd. Enten man kommer nedenfra eller ovenfra, kan platen åpnes med lillefingerkrefter. Vekten av loddet sørger for at platen står åpen inntil man igjen må til med lillefingeren. Den rimelige løsningen sørger for at man kan lukke etasjen sin like lett som man lukker en dør.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning