Innredning og trender: Jungel

Slipp villdyret løs i stua

Slik kan du piffe opp innredningen med dyreprint.

FRA VENSTRE: Sett med oppbevaringsbokser i imitert krokodilleskinn fra Skeidar (kr.279,-), pute i kuskinn fra Bolia (kr.799,-), krokodillebenk fra Bohus (kr.999,-), leopardpledd fra Zara Home (kr.1199,-), puff i kuskinn fra Bolia (kr.1399,-).
FRA VENSTRE: Sett med oppbevaringsbokser i imitert krokodilleskinn fra Skeidar (kr.279,-), pute i kuskinn fra Bolia (kr.799,-), krokodillebenk fra Bohus (kr.999,-), leopardpledd fra Zara Home (kr.1199,-), puff i kuskinn fra Bolia (kr.1399,-). Foto: Foto: produsentene
Publisert Oppdatert
DYRISK TAPET: Vinyltapet i imitert krokodilleskinn fra Borge.
DYRISK TAPET: Vinyltapet i imitert krokodilleskinn fra Borge. Foto: Foto: borge.no

Glem huskatten og sofagrisen, nå er det villdyret som preger interiøret. Med innslag av dyreprint i innredningen kan du gjøre leiligheten om til en eksotisk jungel.

Fra mote til interiør

Dyreprint og juksepels har lenge vært en stor trend i klesmoten, men det er ingenting i veien for å ta med seg dyreriket inn i stua.

Og med unntak av ku- og saueskinn, er det i interiørtrenden også imitert skinn det er snakk om.

Både Zara Home og Bolia bruker mye kuskinn, både med de originale ku-flekkene og som et utganspunkt for leopard og zebrateppene.

- Trendene innenfor mote og interiør har en tendens til å etterape hverandre, og vanligvis er det klesmoten som er først ute. Dette kan være fordi interiørtrendene ikke endrer seg like hyppig som motebildet gjør, forteller interiørdesigner Anette Skjelbred til klikk.no.

Sommeren inn i huset

Interiørdesigneren har i de siste fem årene fått en stor etterspørsel etter jordfarger i sine oppdrag. Ifølge henne er det nemlig ikke den kalde minimalismen som er den største trenden innenfor norske hjem.

- Norge er jo et kaldt land, og nordmenn ønsker derfor å omgi seg med farger som gir litt varme. Og da er det fint å kunne ta med seg sommeren inn i huset ved hjelp av jordfarger og dyreprint, sier hun.

Kult med krokodilleskinn

FRA VENSTRE: Gulvteppe av kuskinn med krokodilleeffekt (kr.4295,-), zebramønstrete kuskinn (kr.3995,-), leopardmønstrete kuskinn (kr.3995,-), alle fra Zara Home/Ellos.
FRA VENSTRE: Gulvteppe av kuskinn med krokodilleeffekt (kr.4295,-), zebramønstrete kuskinn (kr.3995,-), leopardmønstrete kuskinn (kr.3995,-), alle fra Zara Home/Ellos. Foto: Foto: Zara Home, Ellos

På spørsmål om hvilket dyremønster Skjelbred ville valgt, har hun vanskelig for å bestemme seg. Hun mener at det avhenger veldig av hvordan huset er innredet fra før av.

- Leopardprint er et godt valg synes jeg. Det har varme toner, og kan passe nesten overalt. Imitert slange- eller krokodilleskinn kan også være utrolig kult, men i små doser, sier interiørdesigneren.

Dristig trend

For de fleste nordmenn kan det virke litt skummelt å skulle fylle stua med dyriske mønstre, og det er ikke denne typen oppdrag Skjelbred får mest av.

- Det kan virke litt ekstremt. Men man trenger jo ikke tapetsere en hel vegg med zebra- eller krokodillemønster. Er man ikke så dristig så kan en pyntepute eller to være mer enn nok, forteller hun.

Les også:

Fleksibel gulvpute

10 tips til tapetsering

Innred med bambus

Kjendiser i leopard

FRA VENSTRE: Håndklær i leopardmønster fra HogM (kr.149,-), zebrabilde fra Skeidar (kr.899,-), stol med zebraprint fra smartbargains.com (kr.2359,-), putetrekk i rosa eller brun leopard fra HogM (kr.29,50), og elefant i tre fra Ellos (kr.139,-).
FRA VENSTRE: Håndklær i leopardmønster fra HogM (kr.149,-), zebrabilde fra Skeidar (kr.899,-), stol med zebraprint fra smartbargains.com (kr.2359,-), putetrekk i rosa eller brun leopard fra HogM (kr.29,50), og elefant i tre fra Ellos (kr.139,-). Foto: Foto:smartbargains.com og produsentene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen