Jenterom

Slik innreder du et perfekt jenterom

Med klare dropsfager og søte detaljer lager du det perfekte jenterommet.

JENTEROM: Rosa eller ikke, det skal være rom for andre farger, leker og god oppbevaringsplass på jenterommet.
JENTEROM: Rosa eller ikke, det skal være rom for andre farger, leker og god oppbevaringsplass på jenterommet. Foto: FOTO: Frode Larsen
Publisert Oppdatert

Ikke alle jenter ønsker seg et rosa jenterom, og tenker du litt annerledes får du kanskje også et rom jenta di vil være fornøyd med lenger.

Blomster, fugler, sommerfugler, hester og feminine detaljer blir hun neppe lei av med det første.

Da får hun et skikkelig drømmerom.

Tenk interesser

Interesser: Ta utgangspunkt i interessene til barnet. Hentejenta blir kjempefornøyd med et rom med stallpreg.
Interesser: Ta utgangspunkt i interessene til barnet. Hentejenta blir kjempefornøyd med et rom med stallpreg. Foto: Foto: www.colourbox.com

- Ta utgangspunkt i interessene hennes når dere skal planlegge jenterommet, og se også på hvilke muligheter rommet gir dere. Man kan fint lage et stilig rom selv om rommet er lite, sier interiørdesigner Tove Meldgaard. Til hestejenta foreslår hun at du henter inn detaljer fra stallen. Mal døren som en stalldør og pynt rommet med plakater, bissel og annet hesteutstyr.

- Man kan for eksempel lage en stol av en gammel sal, sier hun.

Mal veggene

Dersom rommets eier ikke har noen klare interesser, er det likevel mulig å lage et flott og personlig rom til henne.

- Mal regnbuen på veggen. Det blir ofte finere om man maler veggene enn om man tapetserer dem. Fest så fugler blomster og engler i regnbuen. Det blir sjarmerende og søt, sier interiørstylist Signe Schineller.

Er hun glad i ville dyr, kan det også være flott å lage et skikkelig jungelrom til henne.

Lag egne bilder

Når det gjelder pynt på veggen, foreslår Schineller at dere lager egne bilder av sponplate og tapet. Da kan dere finne frem til lekre, feminine motiver som passer for akkurat henne. Dette kan ofte være en bedre løsning enn å tapetsere hele rommet med samme motiv.

- Over sengen kan dere henge slør. Gjerne med en lysslynge på toppen, sier Schineller.

Askepott-seng: Er det prinsesser som gjelder, kan nok de færreste motstå denne herlige sengen. Prisen er kr. 2890 på www.drommerom.no
Askepott-seng: Er det prinsesser som gjelder, kan nok de færreste motstå denne herlige sengen. Prisen er kr. 2890 på www.drommerom.no Foto: Foto: Drømmerom

Glassvegg med foto

- I dag finnes det utallige muligheter når man skal dekorere et rom. En glassvegg med fotokunst på er skikkelig stilig, og man kan også få foto på for eksempel skyvedørsgarderoben, forteller Meldgaard. Er du flink til å ta bilder, er det derfor kun fantasien som setter grenser for hvordan jenterommet kan bli.

Bestem sammen

Hvordan man innreder rommet avhenger naturligvis også av barnets alder. For de minste er det fint å male for eksempel Disney-motiver på veggen. Da bestemmer de voksne, men når barna blir større vil de gjerne være med å bestemme selv.

- Liker hun å danse, synge og opptre, kan det være fint å bruke speil på veggene. Hun vil sikkert også like å ha sin egen scene. Den lager du lett ved å bygge en del av rommet 15 centimeter høyere enn resten av gulvet, ser Melgaard.

Ikke nødvendigvis rosa

Så var det valg av farger. Lilla, turkis og andre sjokkfarger kan være flott til gardiner, puter og kanskje også deler av eller hele vegger.

Jenterom: Gi husets prinsesse sitt eget sminkebord med et flott speil.
Jenterom: Gi husets prinsesse sitt eget sminkebord med et flott speil. Foto: Foto: www.colourbox.com

- Bruk flere fargevalører slik at det blir harmonisk. Man kan også gjerne velge en tilleggsfarge som spriter opp litt, sier Schineller.

Det er også mulig å forandre rommet med ganske enkle grep.

Heng det opp

- Et godt tips er å henge så mye som mulig opp på veggen. Skap, hyller og oppbevaringsløsninger. Dette frigjør gulvplassen, sier Schineller. Alt trenger heller ikke å være nytt. Her er det rom for gjenbruk.

- En gammel tallerkenhylle malt i en kul farge blir flott til oppbevaring, og hermetikkbokser er supre til penner og fargestifter, sier hun.

Dørskilt til jenterommet

Så var det bare prikken over i-en igjen - dørskiltet. Alle må jo vite hvor husets prinsesse bor, og skiltet kan gjerne lages i samme stil som resten av rommet. Når dere er i det kreative hjørnet og vil finne på noe koselig sammen, er dette den perfekte aktivitet.

- Lag gjerne dørskilt til barnerommene sammen en kveld, sier Schineller.

TIPS:

Flott hylle: Med en hjemmelaget hylle får jenta di et møbel som er helt unikt.
Flott hylle: Med en hjemmelaget hylle får jenta di et møbel som er helt unikt. Foto: Foto: Signe Schineller
Personlig: Med en hylle med malt leca får rommet et personlig preg.
Personlig: Med en hylle med malt leca får rommet et personlig preg. Foto: Foto: Signe Schineller

En hylle kan males i flere dropsaktige farger innvendig og utvendig. Dette er kult og gir dimensjoner i rommet.

Kilde: Signe Schineller

TIPS:

Bruk teppefliser på gulvet. Det er godt å leke på, lett og vedlikeholde og demper støy. Det gir deg også muligheten til å skifte en flis dersom den går i stykker.

Kilde: Signe Schineller

Les også:

Norges kuleste barnerom

Over 1000 inspirerende interiørbilder

Grünerløkka-leilighet med hage på garasjen

Lag et sjørøverrom

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning