Toalettpapir - inn eller ut fra veggen?

Slik henger en norsk dorull

Henger du toalettrullen inn mot veggen, bør du snarest vurdere å endre praksis. Nesten 70 prosent av Norges befolkning gjør det motsatte av deg.

SLIK: På denne måten mener nordmenn at dorullen skal henge, viser en ny undersøkelse.
SLIK: På denne måten mener nordmenn at dorullen skal henge, viser en ny undersøkelse. Foto: Foto: Crestock
Sist oppdatert

Slik henger vi dorullen:

Inn mot veggen: 9,3 prosent

Ut fra veggen: 69,9 prosent

Spiller ingen rolle: 20,8 prosent

Kilde: Visendi

Avstemingen "Toilet paper... over or under?" går som en farsott på Facebook. Men vi har for lengst avslørt de norske vanene:

Noen få sverger til at papiret på toalettrullen skal henge med papiret mot veggen, mens et overveldende flertall mener at toalettpapiret skal henge ut fra veggen.

I underkant av ti prosent vil ha papiret nærmest veggen, mens rett i underkant av 70 prosent svarer at toalettpapiret skal henge ut fra veggen, med papiret nærmest hånden som skal trekke i det.

Nesten 21 prosent av de spurte, mener at toalettrullens trekkeretning er revnende likegyldig.

Det kommer frem i undersøkelse utført av anyalysebyrået Visendi Analyse for Klikk.no.

Unge kvinner vil ha papiret ut

Det er flest kvinner som helst vil bli møtt av toalettpapir som henger ut fra veggen. Hele 71,8 prosent mener at det er best slik, mens 68 prosent av norske menn mener det samme.

I aldersgruppen 25 til 34 år, er det aller størst gehør for at papiret skal henge ut fra veggen. Hele 83,7 prosent mener det er riktigst. Samtidig mener 13,9 prosent i alderen 16 til 24 år at papiret gjør seg best hengende inn mot veggen.

Det er de yngste aldersgruppene som vil ha papiret på rullen ut fra veggen, mens befolkningen blir mer likgyldig til papirretningen jo eldre de er. 23,6 prosent av de spurte fra 55 år og eldre er likegyldige til papirets retning.

Her møter papiret veggen

Når tallene rulles utover landsdeler og fylker, er det helt klart at de som har papiret inn mot veggen i Oslo og Akershus, er for en minoritet å regne. Her er det bare 5,6 prosent som har veggrettet papiret, mens 73,8 har papiret ut. På den sørlige delen av østlandet er det ganske likt som i Oslo og Akershus med henholdsvis 5,8 og 74,4 prosent.

TOALETTPAPIR MANGLER: Hva er vel mer ergerlig enn når toalettpapiret er brukt opp?
TOALETTPAPIR MANGLER: Hva er vel mer ergerlig enn når toalettpapiret er brukt opp? Foto: Foto: Crestock

Drar du til agderfylkene eller Rogaland, vil det derimot være en stor risiko for at du må trekke i papir som henger nesten i kontakt med veggen. Her har hele 15,8 prosent papiret på toalettrullen mot veggen. Hakk i hæl følger hedmarkingene og opplendingene med 15,5 prosent.

I trøndelagsfylkene og de nordligste fylkene er andelen som bokstavelig talt driter i om papiret på toaletterullen henger her eller der, henholdvis på 26,9 og 28,2 prosent.

Høytlønte vil ha papiret inn

De aller best betalte - de som har millioner i inntekt, 13 prosent av de spurte, vil ha papiret inn mot veggen, ifølge Visendis undersøkelse. De som tjener under 200.000, nesten 80 prosent av de som har svart på undersøkelsen, sverger på at papiret på toalettrullen skal henge ut fra veggen.

Har du doktorgrad, skal du ikke bekymre deg for at du stiller deg helt likegyldig til spørsmålet. Hele 72,4 prosent av de spurte som har doktorgradsutdanning gir blaffen i om papiret på rullen henger inn mot, eller ut fra veggen.

Har du doktogradsutdanning og henger papiret inn mot veggen, kan du derimot bli gjenstand for diskusjon. Det er nemlig ikke en eneste av de spurte i denne gruppen som har toalettrullen med papiret hengende inn mot veggen.

Hvordan henger din toalettrull? Gå og sjekk, og del dine dorullhistorier i kommentarfeltet under!

Undersøkelsen er gjennomført av Visendi AS på oppdrag for Hjemmet Mortensen i tidsrommet: 12. januar til 17. januar 2009. Et landsrepresentativt utvalg på 1050 personer (fra 16 til 83 år) har svart på den elektroniske spørreundersøkelsen.

Les også:

Velg rett snøfreser

Sjekk om barnet ditt liker deg

- Bør legge badetrakta på hylla!

Denne saken ble første gang publisert 20/02 2009, og sist oppdatert 29/04 2017.

Les også