Røft betonggulv - hvordan?

Vi ønsker oss et litt røft betonggulv.

Publisert Oppdatert

Vi holder på å pusse opp kjøkken, vindfang og vaskerom. Vi ønsker oss et litt røft betonggulv i disse rommene. Vi har sett en del av det i interiørblader, men vet ikke hvordan vi skal få det til og hvilke kostnader det er snakk om.

Kan du gi oss noen råd?

Jeg har litt lite informasjon for å svare på dette, men kan gi deg noen retningslinjer.

Hvis du bor i et hus med tregulv, blir det for tungt å støpe betong oppå gulvet. Et bjelkelag i treverk er beregnet for 150 kg pr. kvadratmeter. Blir gulvet belastet mer enn det med tunge møbler og mange mennesker, vil betongen sprekke opp. Betong krever også armering og minimum 4 cm støp for å tåle belastning.

Betong er ikke så veldig dyrt, men jeg kan ikke beregne pris uten flere opplysninger. Jeg vil heller ikke anbefale deg å ha betonggulv i våtrom. Betong suger til seg mye vann og det tar lang tid før det tørker. Da får du et vått inneklima som gir grobunn for sopp og råte.

Du får linoleumsbelegg som ligner på betong. Laminatgulv som etterligner betong finnes også. Jeg vil ikke anbefale et slikt gulv i våtrom. Jeg ville vurdert andre alternativer. Det finnes veldig mye annet å velge imellom.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning