Retting av skjevt kjøkkengulv

Publisert Oppdatert

Kjøkkengulvet har en høydeforskjell på 2 cm fra midt på gulvet til yttervegg. Vi skal ta bort gammelt belegg og kanskje legge korkgulv. Vil helst ikke bruke masse for oppretting. Finnes det noe annet?

Først ville jeg prøve å finne årsaken til at gulvet henger. Skyldes det underdimensjonert bjelkelag, vil løsningen være å jekke opp gulvet nedenfra og forsterke bjelkene? Er bjelkelaget tilstrekkelig stivt, men kun har seget ned i årenes løp, ville jeg brukt selvutjevnende masse, men jeg forutsetter at du har gode grunner til å unngå det.

Et annet alternativ er legge avrettende plater oppå det gamle gulvet. Da må man finne ut nøyaktig hvor skjevt gulvet er. Det kan gjøres med snorer som vatres opp og strammes tvers over gulvet. Dermed kan du finne ut hvor mye gulvet må rettes opp.

Legg deretter ut 10-20 mm tynne lekter (sløyfer) med 60 cm senteravstand, slik at overkanten av disse så vidt tangerer trådene (som er i vater). Det betyr en del høvling og filing.

Deretter skrus eller spikres lektene fast i gulvet. Lektene bør være 48 mm brede, slik at de fungerer som et bjelkelag for 22 mm sponplater e.l. Deretter priming, lim og kork.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning