NYE PRODUKTER

Rent og ripefritt med mikrofiber

Stål er populært på kjøkken og bad – men får fort fingermerker, og er vanskelig å holde rent.

STÅLBLANKT: Mikrofiberkluten fjerner fete fingemerker.
STÅLBLANKT: Mikrofiberkluten fjerner fete fingemerker. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Hva er mikrofiber?

Mikrofiber er sprengte fiber som består av mange små, fine tråder som gir bedre og sunnere rengjøringseffekt enn såpe og kjemikalier.

Brukt tørt, kan mikrofiber lades og bli statisk ved friksjon. Dermed trekker kluten til seg og binder støv og tørre partikler. Mikrofibrene trekker også til seg vann svært effektivt og gir klutene stor oppsugingsevne.

- Den største utfordringen når man vasker stål er å få bort fingermerkene på en enkel måte, forklarer rengjøringsekspert Else Liv Hagesæther.

Fett er problemet

Det er fett fra fingrene som legger igjen spor på kjøleskap og såpedispensere, og disse er vanskelig å få av.

- Det er fibrenes fettløsende egenskaper som gjør den så godt egnet til vasking av fingermerker, forklarer Hagsæther videre. Fibrene i mikrofiberkluten sprenger i tillegg spenningen i vanndråpene, og på den måten hindrer den at du får vannskjolder når du vasker, avslutter rengjøringseksperten.

Også for glass og speil

Mikrofiberkluten er utviklet for rengjøring av vinduer, glass, speil, mosaikk- og keramiske fliser. Brukt på metallflater har den lilla kluten fra Jordan en polerende effekt og den anbefales til fjerning av merker på børstet stål og aluminium.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning