Slik får du billig vaskebyrå

Store prisforskjeller mellom vaskebyråene

Mange av oss velger å benytte seg av profesjonell hjelp når det kommer til rengjøring i huset. Da kan det være lurt å undersøke priser på forhånd.

STOR VARIASJON I PRIS: Stadig flere benytter seg av profesjonell hjelp når huset skal vaskes. På enkelte områder er det store prisforskjeller.
STOR VARIASJON I PRIS: Stadig flere benytter seg av profesjonell hjelp når huset skal vaskes. På enkelte områder er det store prisforskjeller. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Rengjøring er noe vi nordmenn bruker mindre og mindre tid på, og stadig flere nordmenn hyrer inn vaskehjelp for å løse tidsklemma og få mer tid til å nyte i hjemmets lune rede.

Tidsbruksundersøkelsen 2010 fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser at fem prosent av den voksne befolkning benytter slik hjelp. Undersøkelsen viser også at det er klart vanligere å kjøpe rengjøringstjenester i Oslo og Akershus enn i landet for øvrig, og da særlig Vestlandet, Trøndelag og Nord Norge.

Bonytt.no har gjennomført en prisundersøkelse blant firmaer som tilbyr renholdstjenester i private hjem. Vi vil understreke at dette er en ren prissammenligning og har blant annet ikke vurdert kvalitet og leveringsdyktighet.

Vær oppmerksom på at noen renholdsbedrifter har inkludert merverdiavgiften i prisene, mens hos andre kommer den i tillegg. Sørg alltid for å avtale pris på forhånd, så unngår du potensielle overraskelser som transportavgift og utstyrstillegg.

Dette er prisene basert på

Når vi forhørte oss om priser hos de ulike renholdsbyråene, tok vi utgangspunktet i følgende eksempler:

1.eksempel: Vanlig "fredagsvask" (hovedsakelig gulvvask og støvtørking) av en 60 kvm 2-roms leilighet på ett plan, gjennomsnittelig møblert, ingen husdyr, og hvor det bor to personer.

2.eksempel: Vanlig "fredagsvask" av en 100 kvm rekkehusleilighet på to plan, gjennomsnittelig møblert, ingen husdyr, og hvor det bor tre personer.

3.eksempel: Vanlig "fredagsvask" av en 150 kvm enebolig på tre plan, gjennomsnittelig møblert, ingen husdyr, og hvor det bor fire personer.

I tillegg til "fredagsvasken" er det en egen tabell for estimert kostnad ved flyttevask av leilighet/bolig tilsvarende de ulike eksemplene.

Fredagsvasken

Grønt Renhold (Oslo, Akershus og Buskerud)

Oslo Renhold (Oslo og omegn)

Reiduns Renhold (Oslo og omegn)

Eziclean (Hedmark og Oppland)

1.eksempel- 60kvm

800,- inkl. mva

750,- inkl. mva

750,- eks. mva (937,- inkl. mva)

Fra 690,- til 720,- inkl. mva

2.eksempel- 100 kvm

900,- inkl. mva

850,- inkl. mva

850,- eks. mva (1062 inkl. mva)

Fra 750,- til 850,- inkl. mva

3.eksempel 150 kvm

1100,- inkl. mva

1150,- inkl. mva

1000,- eks. mva (1250,- inkl. mva)

Fra 850,- til 1000,- inkl. mva

Flyttevasken

Grønt Renhold (Oslo, Akershus og Buskerud)

Oslo Renhold (Oslo og omegn)

Reiduns Renhold (Oslo og omegn)

Eziclean (Hedmark og Oppland)

RenOslo (Oslo og omegn)

Smart Miljøservice (Stavanger og Bergen)

1.eksempel- 60kvm

2500,- inkl. mva

2500,- inkl. mva

3500,- eks. mva (4375,- inkl. mva)

3000,- inkl. mva

1440,- eks. mva (1800,- inkl. mva)

2490,- inkl. mva

2.eksempel- 100 kvm

3500,- inkl. mva

3000,- inkl. mva

4500,- eks. mva (5625,- inkl. mva)

5000,- inkl. mva

2000,- eks. mva (2500 inkl. mva)

3990,- inkl. mva

3.eksempel 150 kvm

5000,- / 5500,- inkl. mva

4000,- inkl. mva

6000,- eks. mva (7500,- inkl. mva)

6500,- inkl. mva

3000,- eks. mva (3750,- inkl. mva)

5990,- inkl. mva

Hva er egentlig ditt ansvar?

Selv om du betaler andre for å vaske huset ditt, er det ikke dermed sagt at du kan forvente at renholdsbyråene også rydder vekk skrotet ditt.

Pawel Koska er daglig leder i Grønt Renhold. Han forklarer til Bonytt.no at de forutsetter å komme til en ryddig leilighet/bolig som er klargjort for renhold.

- Blant annet må du fjerne leker fra gulvet.

Også administrerende direktør, Agnieszka Hågensen, i Oslo Renhold påpeker dette.

- Å rydde vekk hjelper mye både på kvaliteten på vasken (vi kommer da til overalt, og vasken blir da bedre) og den tiden som vi bruker hos kunden, og derimot prisen blir lavere.

- Vi rydder ikke. Der hvor det ligger ting som for eksempel leker, blir det vasket/støvsuget rundt. Vi flytter derimot sofaer og vasker under teppene.

Ikke glem

Husk at den endelige prisen kommer an på blant annet areal, husdyr, tid på døgnet rengjøringen skal foregå og omfanget på jobben (baderom er gjerne dyrere enn andre rom). Antall vinduer kan også være en faktor som spiller inn, samt rengjøring av hvitevarer.

Mange av renholdsbyråene gir rabatt til faste kunder.

Ansvarsbegrensning

Bonytt har ikke fått utført disse tjenestene, og står ikke inne for eventuelle kvalitetsforskjeller eller leveringsdyktighet til de ulike firmaene.

Les også:

På jakt etter nye interiørideer? Du finner dem i Inspirasjonsguiden

Du vasker vel ikke undertøyet på 40 grader?

Nesten ingen vasker riktig

Har du et normalt forhold til rengjøring? Ta vår test og finn ut.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning