Kjøpte oppussingsobjekt på Rodeløkka i Oslo

Pusset opp i landlig stil

Helene og Vegard ønsket seg byliv og hage. Et oppussingsobjekt på Rodeløkka i Oslo ble starten på eventyret.

ET ROM FOR DRØMMER: Soverommet er delikat innredet med både brukte og nye tekstiler og puter, gamle møbler og et vakkert tapet. Tilsammen danner det en spennende stilmiks. Gammel botanikkplansje og møbler fra loppemarked, og lysekronen er fra et marked i Pisa.
ET ROM FOR DRØMMER: Soverommet er delikat innredet med både brukte og nye tekstiler og puter, gamle møbler og et vakkert tapet. Tilsammen danner det en spennende stilmiks. Gammel botanikkplansje og møbler fra loppemarked, og lysekronen er fra et marked i Pisa. Foto: FOTO: Jorunn Tharaldsen
Publisert Oppdatert

Helene og Vegard hadde lett etter et passende oppussingsobjekt som de kunne renovere i lang tid, men de hadde nesten lagt fra seg drømmen om en gang å få tak i et idyllisk hus i byen da en venninne av Helene kom over et spennende renoveringsprosjekt på idylliske Rodeløkka i Oslo.

De to venninnene hadde allerede snakket om at de hadde de samme drømmene om å bli huseiere selv om de bodde midt i byen. De hadde en plan om at hvis de fant et hus som kunne deles til en to-mannsbolig, så kunne de klare det økonomisk sammen. Dette skulle senere vise seg å bli virkelighet, og høsten 2011 ble det kronerulling for å vinne budrunden på det sjarmerende trehuset midt på Rodeløkka. 

SJARMERENDE OG FUNKSJONELT: Med lyse overflater og store vinduer er kjøkkenallrommet lyst og luftig. Når det er liten plass, er det viktig å lage gode og store hyller og skap til oppbevaring. Lampen i taket er fra Eleanor, den hvite uttrekkbare industrilampen er kjøpt på Babazar. Krakken er kjøpt i en bruktbutikk i Danmark.
SJARMERENDE OG FUNKSJONELT: Med lyse overflater og store vinduer er kjøkkenallrommet lyst og luftig. Når det er liten plass, er det viktig å lage gode og store hyller og skap til oppbevaring. Lampen i taket er fra Eleanor, den hvite uttrekkbare industrilampen er kjøpt på Babazar. Krakken er kjøpt i en bruktbutikk i Danmark. Foto: FOTO: Jorunn Tharaldsen

Kjøpte to-mannsbolig med venninnen

De vant budrunden om drømmeboligen. Nå var det bare å brette opp ermene og sette i gang med renoveringsprosjektet.

De to parene ble enige om hver sin etasje, og Helene og Vegard var strålende fornøyde med å bli eiere av annen etasje. De ønsket seg opp i høyden for å få mer lys. 

Det var viktig for dem å bevare det som var og ta vare på av originale detaljer - og de rev nesten alt som var av vegger og endret planløsningen slik at de kunne lage et allrom med lys fra flere kanter.

- Det var lyset og vinduene jeg først falt for i annen etasje da jeg så huset. Ved å endre på planløsningen så jeg potensialet til at det videre kunne bli et hyggelig og praktisk allrom som skulle bli leilighetens og familiens kjerne. Det er jo her vi alle liker å være, og det er her alt skjer. Helene ler når hun ivrig forteller om oppussingsfasen. 

- Jeg er veldig glad for all hjelpen vi fikk fra fedrene våre. De har stått for det meste av renoveringsarbeidet, alt utenom det elektriske. Vi er ikke superhandy, men vi har gjort mye av malingsarbeidet selv. Hele renoveringsarbeidet var et samarbeidsprosjekt. 

Plutselig hastet oppussingen

HERLIG STILMIKS: Med et stort spisebord dannes det klare soner i allrommet. To store framskap som rommer mye er fra butikken Ilva i Danmark. Sofaen er fra Ikea.
HERLIG STILMIKS: Med et stort spisebord dannes det klare soner i allrommet. To store framskap som rommer mye er fra butikken Ilva i Danmark. Sofaen er fra Ikea. Foto: FOTO: Jorunn Tharaldsen
GRØNN UTSIKT: Allrommet har nydelig utsikt til den grønne bakhagen på Rodeløkka. Her er det deilig å ta morgenkaffen og sitte og kikke på trærne. Perlelampen er fra House Doctor.
GRØNN UTSIKT: Allrommet har nydelig utsikt til den grønne bakhagen på Rodeløkka. Her er det deilig å ta morgenkaffen og sitte og kikke på trærne. Perlelampen er fra House Doctor. Foto: FOTO: Jorunn Tharaldsen
LYSE FLATER, JERN OG STÅL: Alle overflater er malt lyse, og tregulvet er beisvasket med svamp i en lys tone. Bordet er fra Home & Cottage, jernstolene fra Nordahl, stålampen er fra Country Chic og lysekronen fra en antikkforretning i utlandet. De tøffe dekordetaljene i vinduet har Helene kjøpt på Linneas Hage.
LYSE FLATER, JERN OG STÅL: Alle overflater er malt lyse, og tregulvet er beisvasket med svamp i en lys tone. Bordet er fra Home & Cottage, jernstolene fra Nordahl, stålampen er fra Country Chic og lysekronen fra en antikkforretning i utlandet. De tøffe dekordetaljene i vinduet har Helene kjøpt på Linneas Hage. Foto: FOTO: Jorunn Tharaldsen

Noen overraskelser var likevel større enn andre da paret under renoveringsfasen fant ut at Helene ikke bare var gravid, men også at det var tvillinger som skulle komme. Dette førte til at de fikk det travlere enn de hadde tenkt seg, de måtte sette opp farten på oppussingen slik at leiligheten ble ferdig til tvillingene skulle komme.

- Jeg liker fortsatt mange av valgene vi har tatt både med planløsning og materialer, men å haste seg i en oppussingsfase er noe jeg ikke anbefaler, sier Helene. 

Utfordringen var å finne praktiske løsninger som var både funksjonelle og stilmessig innenfor det de ønsket seg. 

- Å skulle bygge et praktisk kjøkken uten skap og med liten veggplass var vanskelig, men vi klarte til slutt å løse det både stilsikkert og funksjonelt.

Inspirasjon henter både Helene og Vegard i å gå på konserter, reise på korte eller lengre turer, mennesker, farger og filmer. Men også i hverdagslivet.

- Jeg henter mye inspirasjon i magasiner, på nettet og i kunst, sier Helene. 

Hun er veldig takknemlig over å bo på hyggelige Rodeløkka. 

Alt behøver ikke å være perfekt

- Selvfølgelig er det mange som ønsker å flytte ut av byen når de blir foreldre og får barn, men vi er veldig glade i det urbane bylivet også. Derfor setter vi stor pris på at vi er så heldige å ha både hage og hus, men også Grünerløkkas byliv bare fem minutters gange hjemmefra, sier hun. 

LUN STUE: Sofakroken er det innredet med myke tekstiler og puter. Den gamle trehyllen på veggen har Helene hatt med seg i mange år. Stålampen er fra Country Chic, taklampen fra Home & Cottage, stuebordet fra Nordahl, det lilla indiske tekstilet er fra Bloomingville. Vedovnen kommer fra ovnleverandøren Morsø.
LUN STUE: Sofakroken er det innredet med myke tekstiler og puter. Den gamle trehyllen på veggen har Helene hatt med seg i mange år. Stålampen er fra Country Chic, taklampen fra Home & Cottage, stuebordet fra Nordahl, det lilla indiske tekstilet er fra Bloomingville. Vedovnen kommer fra ovnleverandøren Morsø. Foto: FOTO: Jorunn Tharaldsen

- For oss er det viktig at leiligheten er et harmonisk og avslappet hjem, og selv med liten plass og to små barn tror jeg filosofien er at en ikke må stresse sånn med at ting skal vere perfekt. La ting flyte litt selv om en får gjester. Det viktigste er at folk skal føle seg hjemme og at de alltid er velkomne. Denne leiligheten er den første jeg har kjent en oppriktig tilhørighet i. Det er her vi hører hjemme, smiler Helene.

Les også:

Slik får du hytte på terrassen

Gjør du dette, trenger du aldri mer å rydde

GJENNOMFØRT STIL: Fliser fra Gamle Trehus bringer stilen videre til gangen. Helene og Vegard har bygget praktiske hyller fra gulv til tak for å få plass til alle sko.
GJENNOMFØRT STIL: Fliser fra Gamle Trehus bringer stilen videre til gangen. Helene og Vegard har bygget praktiske hyller fra gulv til tak for å få plass til alle sko. Foto: FOTO: Jorunn Tharaldsen
FAMILIEN SAMLET: Helene Andersen (34), steinerskolepedagog fra Porsgrunn, lærersamboeren Vegard Sandvik (33) og tvillingene Iben og Eira (1 ½). Familien bor i en to-mannsbolig fra 1859 på Rodeløkka i Oslo.
FAMILIEN SAMLET: Helene Andersen (34), steinerskolepedagog fra Porsgrunn, lærersamboeren Vegard Sandvik (33) og tvillingene Iben og Eira (1 ½). Familien bor i en to-mannsbolig fra 1859 på Rodeløkka i Oslo. Foto: FOTO: Jorunn Tharaldsen
HOBBYHJØRNE: På soverommet er det laget et lite musikkhjørne ved hjelp av hyller på veggen med plass til instrumenter. Tolix-stolen er fra et bruktmarked.
HOBBYHJØRNE: På soverommet er det laget et lite musikkhjørne ved hjelp av hyller på veggen med plass til instrumenter. Tolix-stolen er fra et bruktmarked. Foto: FOTO: Jorunn Tharaldsen

Møbeltabbene alle gjør

Drømmematerialet snekkeren hater

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning