Sveitservilla på Høyenhall

Sveitservillaen på Oslos tak

Sveitservillaen med utsikt over hele byen vekket redebyggerne i Hilde og Andreas. Nå er de som lykkeligst foran et knitrende peisbål i en TV-fri stue.

SVEITSERVILLA PÅ HØYENHALL: Hilde og Andreas hadde ikke hørt om Høyenhall før, men ble forelsket i både huset og området da de var her for første gang. –Vi ser hele byen herfra, helt over til Holmenkollen. Det er deilig å bo i en grønn oase og samtidig ha nærhet til byen, sier Hilde.
SVEITSERVILLA PÅ HØYENHALL: Hilde og Andreas hadde ikke hørt om Høyenhall før, men ble forelsket i både huset og området da de var her for første gang. –Vi ser hele byen herfra, helt over til Holmenkollen. Det er deilig å bo i en grønn oase og samtidig ha nærhet til byen, sier Hilde. Foto: Filippa Tredal
Sist oppdatert

Hilde Kristin Nicolaisen (34) og mannen Andreas (38) bodde i leilighet på Bjølsen i Oslo, da de bestemte seg for å gå på visning av en sveitservilla på Høyenhall.

– Den lå ikke i et område vi kjente til, jeg er fra Svolvær og Andreas er fra Hvaler, og vi trivdes veldig godt i leiligheten vår på Bjølsen, sier hun til magasinet Bonytt.

Men bilder av den hvitmalte villaen med den store hagen, fristet dem likevel til å ta turen til en bydel de aldri hadde satt sine ben i før. Det skulle vel være deilig å bo slik, i en sveitservilla midt i en grønn oase, og samtidig ha nærhet til byen, resonnerte paret.

– Da vi kom til visningen, var det kjærlighet ved første blikk. Huset har en skjønn atmosfære og de hvite veggene reflekterer sollyset og nærmest bader interiøret i naturlig dagslys. Dessuten ligger det på en høyde, vi ser hele veien over til Holmenkollen herfra, sier Hilde.

Les også: Gammelt og nytt i Bygdø allé

Kjøkken og stue i første etasje deles av en vegg med peis. Peisen er synlig fra både stue og kjøkken og brukes flittig. – Kjøkkeninnredningen ble valgt av de forrige eierne. Jeg liker den industrielle stramheten, og hvordan sollyset reflekteres i flatene, sier Hilde. Den vinrøde taklampen er Verner Pantons Flowerpot. Teppet i ull er fra Marokko, det er kjøpt på hawazine.com.
Kjøkken og stue i første etasje deles av en vegg med peis. Peisen er synlig fra både stue og kjøkken og brukes flittig. – Kjøkkeninnredningen ble valgt av de forrige eierne. Jeg liker den industrielle stramheten, og hvordan sollyset reflekteres i flatene, sier Hilde. Den vinrøde taklampen er Verner Pantons Flowerpot. Teppet i ull er fra Marokko, det er kjøpt på hawazine.com. Foto: Filippa Tredal

Fulgte magefølelsen

Både hun og mannen jobber i IT-bransjen, men Hilde har bakgrunn i psykologi.

– Magefølelsen sa klart og tydelig fra at vi skulle bo her. Omgivelsene og estetikken rundt oss er med på å påvirke humøret og hvordan vi har det, så man skal lytte til magefølelsen, sier hun.

Hun var gravid da de flyttet inn, i juli 2014. Sønnen Johan (3) ble født måneden etter.

– Det ble jo litt travelt med fødsel rett etter innflytting. Men de forrige eierne hadde gjort mye med huset allerede, første etasje var ferdigrenovert. Så det var ikke sånn at vi flyttet inn i et digert oppussingsprosjekt, sier Hilde.

Kjøkken og bad var det bare å ta i bruk som det var, men soverommet tok de tak i, og også i gangen svingte hun malerkosten.

– Og vi har oppdaget at litt av grunnen til at vi falt for en over hundre år gammel trevilla, er nettopp fordi vi liker å pusle og stelle med hjemmet vårt, sier Hilde.

Vegger, tak og gulv er malt i samme nyanse av hvitt av de tidligere eierne. – Vi elsker at de har gitt oss en ren base som vi kan leke oss med. Dessuten er lyset helt fantastisk, og når solen skinner inn gir det så mye varme at rommet aldri føles kaldt, selv om det er hvitt, sier Hilde. Spisebordet er fra Hay og stolene er designet av Charles & Ray Eames. Taklampen er pendler fra Muuto, den på veggen er fra Jieldé. Maleriet heter Gullfisken og er malt av Ingebjørg Støyva.
Vegger, tak og gulv er malt i samme nyanse av hvitt av de tidligere eierne. – Vi elsker at de har gitt oss en ren base som vi kan leke oss med. Dessuten er lyset helt fantastisk, og når solen skinner inn gir det så mye varme at rommet aldri føles kaldt, selv om det er hvitt, sier Hilde. Spisebordet er fra Hay og stolene er designet av Charles & Ray Eames. Taklampen er pendler fra Muuto, den på veggen er fra Jieldé. Maleriet heter Gullfisken og er malt av Ingebjørg Støyva. Foto: Filippa Tredal

Hildes stiltips

1) Alle er forskjellige, det viktigste er å finne sin egen stil, og å skape et trivelig hjem som er tro mot den. Personlig liker jeg en balansert blanding mellom det rustikke og det moderne.

2) Å skape kontraster, harde flater mot myke, blanke mot ru, feminint mot maskulint, det gjør at ting blir mer spennende å se på.

3) Jeg holder alltid øynene åpne på finn.no for å gjøre gode møbel- og kunstkjøp.

4) Ikke vær redd for planter. Jeg elsker å bringe naturen inn. Jeg foretrekker små glassvaser, og bruker alt mulig fra hagen, alt etter årstiden.

5) Bruk det du finner rundt deg som dekor. Vi har flere ting fra våre barndomshjem som har gått i arv, og vi samler på kuriosa som edelstener, skjeletter og fossiler. Vi er ofte innom en av våre små, bortgjemte favorittbutikker som heter Naturens mangfold, den ligger på Tøyen.

Følg henne på Instagram: @livinginoslo.

Hovedsoverommet fikk ny farge. To ganger.

– Dagslyset strømmer inn gjennom vinduene her, og den mørkeblå fargen jeg hadde valgt først, så grønn ut i kveldssolen. Det ble for mye av det gode, så da ofret jeg en kveld på å male om, sier hun.

På en skala fra en til ti, plasserer Hilde sin interiørinteresse helt i toppen.

– Det å omgi meg med møbler og bilder som har en historie og er av god kvalitet, setter jeg stor pris på. Personlig er jeg nok litt schizofren i stilen. Jeg elsker et lyst og nordisk uttrykk, men er var på at det fort kan bli noe kjedelig og monotont. Derfor legger jeg inn litt noir-stemning her og der, sier hun.

Les også: Det lille trehuset ble funkishus av betong

Meteoritter og skjeletter

Et nordisk fugleskjelett i en glassmonter tilfører et snev av mystikk, sammen med annen kuriosa som familien samler på: edelstener og fossiler, en tann fra en hulebjørn, en annen fra en dinosaur, og en bit av en meteoritt. Sakene brukes som dekor og gjør hjemmet personlig og unikt.

– Fugleskjelettet er av en and, jeg kjøpte det i bursdagsgave til Andreas, sier Hilde.

Flere ganger har hun vurdert å sette farge på de hvite veggene i stue og kjøkken, men enn så lenge har hun slått det fra seg.

– Jeg vender alltid tilbake til en hvit base, og bruker innslag av treverk, grønne planter og tekstiler for å myke opp uttrykket. Jeg er også veldig glad i kunst, sier hun.

Best liker hun å mikse gamle bilder som hun har arvet, med nyere plakater og prints, eller med magasinutklipp som hun rammer inn.

– Også investerer jeg veldig gjerne i originalkunst når jeg har mulighet til det.

Familien har prioritert bort TV i stuen. Her har hele familien en tumleplass uten forstyrrelser. – Her spiser vi, leker med sønnen vår, har gjester og koser oss med en god bok foran peisen, sier Hilde. Sofaene er Karlstad fra Ikea, bordet er Bowl table fra Mater. Juteteppet er kjøpt på loppemarked for en hundrelapp. Hvitmalte gulv i hele etasjen binder interiøret sammen.
Familien har prioritert bort TV i stuen. Her har hele familien en tumleplass uten forstyrrelser. – Her spiser vi, leker med sønnen vår, har gjester og koser oss med en god bok foran peisen, sier Hilde. Sofaene er Karlstad fra Ikea, bordet er Bowl table fra Mater. Juteteppet er kjøpt på loppemarked for en hundrelapp. Hvitmalte gulv i hele etasjen binder interiøret sammen. Foto: Filippa Tredal
Hilde malte gangen med Pilasterblå 4017 fra Jotun. På veggen henge svarte skoskap fra Ikea. Teppet er marokkansk og er kjøpt på GipsyDesign via etsy.com.
Hilde malte gangen med Pilasterblå 4017 fra Jotun. På veggen henge svarte skoskap fra Ikea. Teppet er marokkansk og er kjøpt på GipsyDesign via etsy.com. Foto: Filippa Tredal
Når spiraltappen av jern kom inn i huset, er de ikke sikre på, men det er lenge siden. Trinnene er slitte og vakre av patina. Fargekoordineringen av bøkene i hyllen var et prosjekt mens hun var i barselpermisjon. Gitaren er et arvestykke etter hennes far. I vinduet står en Verner Panton Flowerpot bordlampe. Slike går igjen flere steder i huset.
Når spiraltappen av jern kom inn i huset, er de ikke sikre på, men det er lenge siden. Trinnene er slitte og vakre av patina. Fargekoordineringen av bøkene i hyllen var et prosjekt mens hun var i barselpermisjon. Gitaren er et arvestykke etter hennes far. I vinduet står en Verner Panton Flowerpot bordlampe. Slike går igjen flere steder i huset. Foto: Filippa Tredal
Badet ble pusset opp av tidligere eiere i 2006. – Det ble gjort så fint at vi ikke har sett noen grunn til å endre på det.
Vi har satt opp dusjveggene i glass for å minske vannsøl i rommet, det er alt, sier Hilde. Hun elsker å myke opp stramme, hvite flater med grønt fra hagen, som hun setter i klare glassvaser rundt omkring i interiøret.
Badet ble pusset opp av tidligere eiere i 2006. – Det ble gjort så fint at vi ikke har sett noen grunn til å endre på det. Vi har satt opp dusjveggene i glass for å minske vannsøl i rommet, det er alt, sier Hilde. Hun elsker å myke opp stramme, hvite flater med grønt fra hagen, som hun setter i klare glassvaser rundt omkring i interiøret. Foto: Filippa Tredal
I hagen er det lagt til rette for det gode liv. Her har familien peis, pergola, utekjøkken og en innbydende spisesone.
I hagen er det lagt til rette for det gode liv. Her har familien peis, pergola, utekjøkken og en innbydende spisesone. Foto: Filippa Tredal

Denne saken ble første gang publisert 11/09 2018, og sist oppdatert 08/11 2018.

Les også