Enkle interiørtips

Så enkelt får du trendy leilighet

Du trenger ikke fylle leilighet med dyre møbler. Så enkelt får du en trendy leilighet.

I EN SOFA FRA TØNSBERG: Sofaen forelsket jeg meg i på en kafé i Tønsberg for noen år siden. Jeg er fortsatt like forelsket i den. Puten er fra Eske.
I EN SOFA FRA TØNSBERG: Sofaen forelsket jeg meg i på en kafé i Tønsberg for noen år siden. Jeg er fortsatt like forelsket i den. Puten er fra Eske. Foto: FOTO: Siri Møller
Publisert Oppdatert

Gjenbruk er trendy, men hvordan få til en moderne stil av gamle møbler selv?

Kari Traas kule leilighet er full av eksempler på gjenbruk av gamle ting.

Den tidligere kulekjøreren elsker gamle, brukte ting og syr og farger alt hun kan.

Tipsene til hvordan du selv får en trendy leilighet:

* Tenk over hvem du er og hva du liker. Ta utgangspunkt i personligheten din

* Ikke følg trendene blindt

* Samle inn gamle ting fra familiemedlemmer. Gamle ting kan gi en god følelse

* Ha alltid friske blomster i hjemme. Det setter gullkant på tilværelsen

* Miks interiøret. Bruk gjerne gamle og nye ting om hverandre

Den svenske Interiørarkiteken Lotta Brännström (35) har også innredet leiligheten sin med arvegods. Ting hun har funnet på gata og dyre designobjekter.

KUL LAMPE: Porselensfiguren av den afrikanske kvinnen har jeg fått i gave og filmplakaten har jeg kjøpt av en kompis som er i filmbransjen. Jeg har limt den på en mdfplate for å gjøre den litt mer varig. Den spanske lampen er fra Eske.
KUL LAMPE: Porselensfiguren av den afrikanske kvinnen har jeg fått i gave og filmplakaten har jeg kjøpt av en kompis som er i filmbransjen. Jeg har limt den på en mdfplate for å gjøre den litt mer varig. Den spanske lampen er fra Eske. Foto: FOTO: Siri Møller
GAMMEL DØR OG VINDU: Vindusruten ble kastet under oppussing av et hus i Tromsø. Jeg gikk forbi og plukket den med meg ¿ og har siden malt den turkis. Her har jeg dekket en gammel dør med platecovere. Jeg har lakket over kollasjen for at det skal være lett å tørke støv av den.
GAMMEL DØR OG VINDU: Vindusruten ble kastet under oppussing av et hus i Tromsø. Jeg gikk forbi og plukket den med meg ¿ og har siden malt den turkis. Her har jeg dekket en gammel dør med platecovere. Jeg har lakket over kollasjen for at det skal være lett å tørke støv av den. Foto: FOTO: Siri Møller

Boligen:

Brännström er interiørarkitekt i SJ Design, et firma som har spesialisert seg på bar- og restaurantdesign.

I tillegg er hun markedssjef for interiørbutikken Eske.

Hun bor i en 40 kvadratmeter stor leilighet i en klassisk teglsteinsbygård på Grünerløkka i Oslo.

- Da jeg flyttet inn for fem år siden, var det forferdelig stygt her. Jeg hadde tre dager på meg til å male alle vegger, tak og kjøkkeninnredning - og til å legge nytt kjøkkengulv. Selv om alt skjedde i hui og hast, er jeg fornøyd med resultatet.

Sliter du med å få benyttet plassen i leiligheten din beste mulig? Slik innreder du på liten plass.

Yndlingsrommet:

- Jeg elsker å være på kjøkkenet. Jeg liker kjøkkeninnredningen fra 1950-tallet, som jeg har malt i en sennepsgul farge som er typisk for 40- og 50-tallet.

Det var mamma som hjalp meg med å finne den riktige nyansen.

Kjøkkenet mitt er ikke så stort, men det er god plass til en liten vennegjeng.

Her får du flere tips til hvordan du kan innrede kjøkkenet ditt med lopper.

Kosekroken:

- Jeg koser meg over alt i den lille leiligheten, som er akkurat passe stor for én person.

Det er herlig å sitte og se på de grønne bjørkene og gresset utenfor - samtidig som man befinner seg midt i Oslo.

Stilen:

- Stilen min er preget av at jeg liker kontraster.

KUNSTVERK: Michael Caine, som henger på veggen til venstre, er et kunstverk av Conrad Leach. Bak kinostolene mine har jeg hengt opp en svartmalt mdf-plate. Jeg har alltid ønsket meg en svart vegg, men i denne lille leiligheten ville nok en hel vegg blitt litt mye. TV-bordet har jeg lagd av paller som jeg har sagd i to, malt hvite og satt hjul på.
KUNSTVERK: Michael Caine, som henger på veggen til venstre, er et kunstverk av Conrad Leach. Bak kinostolene mine har jeg hengt opp en svartmalt mdf-plate. Jeg har alltid ønsket meg en svart vegg, men i denne lille leiligheten ville nok en hel vegg blitt litt mye. TV-bordet har jeg lagd av paller som jeg har sagd i to, malt hvite og satt hjul på. Foto: FOTO: Siri Møller

Mine nettsteder:

Innredningen er en salig miks av ting jeg har funnet på gata, skatter jeg har arvet, fått eller kjøpt på loppemarked og dyre designerting jeg har spart til, som er litt rocka og som har det lille ekstra.

Favorittmøbelet:

- Skinnsofaen min. Jeg var på Slottsfjellfestivalen i Tønsberg - og havnet i verdens vakreste sofa på en kafé. "D enne må jeg ha", sa jeg til vennene mine. De bare lo av meg.

Da jeg kom hjem, ringte jeg til daglig leder og sa at jeg elsket sofaen - og at jeg gjerne ville kjøpe den.

Hun ble så perpleks at hun mistet røret i gulvet. Men så hadde hun faktisk vurdert å bytte den ut fordi den var for god å sitte i! Gjestene gikk jo aldri.

Helgen etter hentet jeg sofaen i Tønsberg.

Har du skinnmøbler du gjerne skulle ha pusset opp? Slik får du dem til å skinne.

Butikkene:

- Eske, Brukthall Sinsen og Angel's Speed Equipment i Rathkes gate i Oslo.

FRA CAPE TOWN: Kaffekoppen kjøpte jeg i Cape Town da jeg bodde der. Frokostbrettet er dekorert med motiver fra Oslo og trivelige budskap å starte dagen med.
FRA CAPE TOWN: Kaffekoppen kjøpte jeg i Cape Town da jeg bodde der. Frokostbrettet er dekorert med motiver fra Oslo og trivelige budskap å starte dagen med. Foto: FOTO: Siri Møller

Ellers liker jeg loppemarkeder. Jeg er veldig glad i å reise og kjøper mye interiør, gjerne second hand, utenland.

Speilet og amerikakofferten er fra Sverige. Amerikakofferten er fra en bruktbutikk i Sverige. Det persiske teppet og radiokabinettet er fra Brukthall Sinsen.
Speilet og amerikakofferten er fra Sverige. Amerikakofferten er fra en bruktbutikk i Sverige. Det persiske teppet og radiokabinettet er fra Brukthall Sinsen. Foto: FOTO: Siri Møller

Les også:

Slik skal hjemmet ditt se ut nå

Smarte tips til rimelig innredning

Denne lampa har ekte greiner

Her kjøper du interiør til barnerommet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning