Bruk av magnetmaling

Mal veggene med magnetmaling

Med magnetmaling lager du enkelt din egen oppslagstavle, der du selv måtte ønske.

IKKE EN VANLIG TAVLE: Denne magnettavlen er malt rett på veggen, her kombinert med tavlemaling. Dette gjør at du kan få din egen oppslagstavle hvor du selv måtte ønske- i hvilken farge du måtte foretrekke.
IKKE EN VANLIG TAVLE: Denne magnettavlen er malt rett på veggen, her kombinert med tavlemaling. Dette gjør at du kan få din egen oppslagstavle hvor du selv måtte ønske- i hvilken farge du måtte foretrekke. Foto: FOTO: Alanor
Publisert Oppdatert

Glem alt du vet om tradisjonell maling. Med magnetmaling kan du nemlig lage din egen oppslagstavle, akkurat der du selv ønsker. Malingen gjør at du kan henge dekorasjoner og magneter rett på veggen.

Denne malingen inneholder metalliske pigmenter og kan brukes på de fleste underlag.

Mal oppslagstavlen på veggen

Åshild Nyhus Tyssen er PR-rådgiver/redaktør i Informasjonskontoret for farge og interiør (ifi.no). Hun forklarer til bonytt.no at magnetmalingen kan gjøres helt usynlig ved at den også kan males i samme farge som resten av veggen eller rommet.

- Både små og store kan ha det moro med å flytte rundt på bilder, postkort, regninger, huskelapper, tegninger eller hva man måtte finne på å henge opp.

Magnetmaling har mange bruksområder. Den kan brukes rett på veggen eller for eksempel på en plate som man henger opp. Malingen fungerer ifølge Tyssen på mange underlag, som spon- og gipsplater, tapet, glassfiberstrie, puss eller tre.

- Den kan overmales i ønsket farge, slik at veggen får den fargen man ønsker seg.

GJØR DET SELV: Følger du bruksanvisningene er magnetmaling en enkel måte å få originale oppslagstavler- hvor du selv måtte ønske, og i hvilken farge du måtte foretrekke.
GJØR DET SELV: Følger du bruksanvisningene er magnetmaling en enkel måte å få originale oppslagstavler- hvor du selv måtte ønske, og i hvilken farge du måtte foretrekke. Foto: FOTO: Kristian Owren/ifi.no

Ikke slurv med bruksanvisningen

HERLIG DUO: Kombinerer du magnetmalingen med tavlemaling kan du ikke bare henge bilder og magnet der du ønsker- du kan også skrive rett på veggen.
HERLIG DUO: Kombinerer du magnetmalingen med tavlemaling kan du ikke bare henge bilder og magnet der du ønsker- du kan også skrive rett på veggen. Foto: FOTO: Kristian Owren/ifi.no

Redaktøren understreker at det er veldig viktig å følge den bruksanvisningen som står på spannet, og at det som regel er anbefalt å male to til tre strøk for at magneteffekten skal bli sterk nok.

- Blir det for lite maling på veggen, risikerer man at magnetene ikke vil sitte, og da blir jo jobben forgjeves.

- Pass også på å røre godt i malingen før man begynner, slik at man er sikker på at metallet er jevnt fordelt i malingen.

Kan lage den selv, men...

Når det gjelder å lage sin egen magnetmaling, er det mulig, men ifølge Nyhus Tyssen er det mye enklere og tryggere å kjøpe en ferdig boks.

- I den ferdige malingen har jo malingprodusentene allerede forsket frem til det rette innholdet og forholdet mellom ingrediensene som gir et best mulig resultat på veggen.

- Så det er nok langt tryggere å velge ferdig magnetmaling enn å skulle begi seg ut på dette selv, forklarer hun.

Populære bruksområder for magnetmaling

Torbjørn Heimdal hos Alanor, som er en produsent av magnetmaling, understreker til Bonytt.no at magnetmaling er ypperlig til å lage «skjulte» magnet-tavle effekter.

- Denne malingen er mye brukt på kontorer, kjøkken, barnerom, barnehage, skoler, vaktsentraler, redaksjonslokaler, med mer.

Det er også mange som maler over magnetmalingen med tavlemaling, noe som skal fungere veldig bra. Da får man en oppslagstavle man både kan skrive og henge ting på.

- Så kombinert med tavlemaling får du en dobbelt effekt; en vinn-vinn effekt, forklarer Heimdal.

Andre produsenter av magnetmaling er blant annet Beckers og Flügger.

Les også:

På jakt etter nye interiørideer? Du finner dem i Inspirasjonsguiden

Du vasker vel ikke undertøyet på 40 grader?

Fjern ripene i treverket med en valnøtt

Slik pusser du opp barnerommet uten gift

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen