TEMA: UTEKJØKKEN

Tilpasset uterom

Har du plass på hyttetomten din, er et overbygget utekjøkken en god idé.

LY: Overbygd uteplass med bod til oppbevaring av møbler og annet.
LY: Overbygd uteplass med bod til oppbevaring av møbler og annet. Foto: Tegning: Gunnar M. Næss
Publisert Oppdatert

Denne overbygde uteplassen har også fått en utebod der det er praktisk å oppbevare møbler og ting og tang. Det er viktig at takmateriale og utvendig panel tilpasses hytta for øvrig slik at det ikke blir en fremmed fugl som står på hyttetunet.

Skifergulv

På tegningen erdet brukt skifer som gulvmateriale, men en treplatting innvendig vil selvsagt også fungere utmerket. Husk bare at gulvet må legges slik at det hindrer telehiv, og at vannet renner ut fra rommet.

Her har jeg tegnet inn en koselig bål- og grillplass med tilhørende benker der det også er plass for matlaging og oppbevaring. Lag gjerne benker av rustikke materialer som ikke råtner ved siden av bålplassen. Det er veldig greit med sitteplasser som tåler å stå ute hele året.

PRAKTISK: Koselig bål- og grillplass er tegnet inn, med tilhørende benker der det også er plass for matlaging og oppbevaring.
PRAKTISK: Koselig bål- og grillplass er tegnet inn, med tilhørende benker der det også er plass for matlaging og oppbevaring. Foto: Tegning: Gunnar M Næss

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning