Slå sammen stue og kjøkken

Ved å krympe en vegg ble rommet på 40 kvm brukervennlig

Endelig!

SLÅ SAMMEN STUE OG KJØKKEN: Åpningen mellom entré og kjøkken ga umiddelbart bedre adkomst, og bedre flyt. FOTO: Niklas Hart.
SLÅ SAMMEN STUE OG KJØKKEN: Åpningen mellom entré og kjøkken ga umiddelbart bedre adkomst, og bedre flyt. FOTO: Niklas Hart.
Publisert Oppdatert

Anne og Kristian ville utnytte plassen mellom kjøkkenet og stuen bedre, men ønsket ikke bare å flikke. Da trengte de en profesjonell.

Interiørarkitekt Cecilie Claussen åpnet opp mellom entré og kjøkken, og da ble det straks bedre sirkulasjon i hele etasjen.

- Kjøkkenet er blitt mye lysere, og stuen mye mer åpen, sier Kristian til magasinet Bonytt.

Interiørarkitektens løsning

Hva var egentlig problemet?

Rommene virket trange og små, og kontakten mellom dem var klønete. Kjøkkenet og stuen fungerte ikke sammen som en helhet. Med førti kvadratmeter grunnplan var det om å gjøre å utnytte plassen effektivt og skape best mulig flyt.

Hva ble løsningen?


Dette kostet forvandlingen

Gulv: Kr 22 000

Kjøkken: Kr 136 000

Benk inkl. puter: Kr 31 000

Belysning: Kr 25 000

Øvrig inventar i stue: Kr 65 000

Håndverkertjenester: Kr 312 000

Totalt: Kr 591 000

Ved å redusere veggen mellom entré og kjøkken ble rommene lysere og luftigere. Nå kan beboerne gå rett inn på kjøkkenet uten å ta turen via stuen først. Kjøkkenhalvøya sto tidligere som en barriere mellom kjøkken og spisebord. Ved å senke den, og heller la den flukte med resten av kjøkkenbenken, ble det bedre kontakt mellom kjøkken og stue.

Hvorfor sittebenk fremfor løse stoler?

Det er så mange fordeler! En integrert sittebenk gir plass til flere rundt bordet. Her er det masse oppbevaring under sitteplaten, så familien får plass til servise, pledd, leker og masse annet. Det frigjorde en del plass i stuen som dermed ble ryddigere og romsligere. Dessuten krever benken mindre plass enn stoler, slik at det store spisebordet kunne trekkes nærmere veggen. Dermed fikk familien også mer gulvplass.

Hva ble prikken over i-en?

Lampene over spisebordet gir karakter til hele etasjen. De er også veldig funksjonelle, da de gir mye lys som kan styres dit du vil.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning