Høstaktiviteter

Gode tider for oppussing

Bransjen tror det blir billigere og lettere å få tak i byggevarer og håndverkere.

GODE TIDER: Det er forventninger om nedgang i prisene på byggevarer og håndverkere. På tide å pusse støvet av de gamle oppussingsplanene.
GODE TIDER: Det er forventninger om nedgang i prisene på byggevarer og håndverkere. På tide å pusse støvet av de gamle oppussingsplanene. Foto: Foto: Nagy-Bagoly Arpad/Crestock
Publisert Oppdatert

Avisene melder om nedgangstider i byggebransjen, med oppsagte håndverkere og folketomme byggvarehus. Tiden er inne for å hjelpe byggebransjen opp igjen, og gi deg selv en nyoppusset bolig.

- Vi tror det blir billigere og lettere å skaffe byggevarer og håndverkere fremover, sier sjefsøkonom i Handels- og Servicenæringens hovedorganisasjon (HSH), Lars Haartveit, til nettstedet forbruker.no. Han tror at prisene i detaljhandelen vil falle.

- Det vi nå ser er at prisene på byggevarer er i ferd med å normalisere seg, og det blir lettere å få tak i norske fagfolk, også i privatmarkedet, sier Per Helge Pedersen, redaktør i bransjebladet Byggeindustrien.

Oppussingsideer

La deg inspirere av Klikk's ideer til små og store oppussingsprosjekter.

Planlegg prosjektet

Her finner du en god beskrivelse av gangen i et godt oppussingsprosjekt.

Bruk fakturahåndverker

Faktura og forhåndspris er rådet fra Per Helge Pedersen for den som ønsker sikker og kvalitetsmessig utførelse av oppussingsjobben.

- Det som er viktig for folk, er at kjøper man fra seriøse bedrifter, da er man også sikret at jobben gjøres forskriftsmessig og til god kvalitet. Men uansett, be om forhåndspris, og lag kontrakt på det som skal gjøres. Da unngår man mye krangling i etterkant, sier Per Helge Pedersen.

På Forbrukerrådets nettsider finnes disse rådene for bruk av håndverker.

Gjør-det-selv

I et oppussingsprosjekt ligger det mye glede og tilfredshet for den fingernemme og kreative. Mangt kan gjøres selv, og størst økonomisk gevinst får du på kjøkkenet og badet. Det er der de største kostnadene finnes, men samtidig også de største faglige utfordringene. Rådet er derfor, ikke sett i gang med noe du ikke har forutsetninger og kunnskaper for å klare.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning