garderobe og bad

Fjernet gangen og fikk garderobe

Det tidligere jenterommet, sportsboden og vaskerommet ble slått sammen og forvandlet til en hotellaktig avdeling for foreldrene.

GARDEROBE OG BAD: Bildet til venstre viser gangen som nå har blitt til en garderobe i den nye hotellaktige suiten som også inneholder en soverom og et romslig bad.
GARDEROBE OG BAD: Bildet til venstre viser gangen som nå har blitt til en garderobe i den nye hotellaktige suiten som også inneholder en soverom og et romslig bad. Foto: Niklas Hart
Publisert Oppdatert

Da Hilde Kjønstad og hennes familie overtok barndomshjemmet ønsket de å prioritere noen funksjoner, sånn som garderobe og bad, og heller forsake noe oppbevaringsplass.

Problemet var å finne ut hvordan prosjektet skulle gjennomføres.

- Vi hadde en plan for det gamle barnerommet mitt, men visste ikke om det ville la seg gjennomføre i praksis, sier hun til Bonytt.

Med hjelp av Bonytthjelpens interiørarkitekt Cecilie Claussen endret de da på planløsningen, laget et soverom, en garderobe og et romslig bad i et strekk.

Les også: Tips for å pusse opp badet enklere og rimeligere

Åpenheten mellom sonene det viktigste

Dette kostet forvandlingen

Innredning bad: 80 000,-
Parkett: 20 000,-
Fliser: 15 000,-
Vannbåren gulvvarme: 25 000,- Snekker/maler: 150 000,-
Møbelsnekker: 70 000,-
Rørlegger: 30 000,-
Elektriker: 25 000,-

Totalt: 415 000,-

- Vi åpnet opp mellom sonene for å skape følelsen av ett, stort rom, forteller interiørarkitekten.

Soveromsdøren ble flyttet slik at man treffer rett på soverommet idet man stiger ned trappen. Vaskerom og bod ble omgjort til bad, mens gangarealet ble til garderobe.

Det viktigste i prosjektet var åpenheten mellom sonene. De ønsket at alt skulle oppleves som et stort rom. De satte inn en dobbeltdør til badet, og når den står åpen, oppleves etasjen som spesielt lys og luftig.

- Det er en stor overgang fra den forrige løsningen, som var mørk og kronglete, forteller Claussen.

Nå går det en siktlinje helt fra badet, gjennom garderoben og ut gjennom soveromsvinduet.

Les også: Å legge flis på flis er en enkel måte å fornye badet på

Får man mindre oppbevaringsplass med den brede åpningen?

- Jo, en smalere døråpning ville gitt mer veggplass som kunne vært brukt til oppbevaring, innrømmer interiørarkitekten.

Garderoben er er uansett ganske romslig, og gir dessuten følelsen av å ha mer plass, nettopp fordi det er luftig og oversiktlig. Den er derfor delvis åpen, og delvis skjult av skyvedører.

For familien var oppbevaringsplasse heller ikke dette det viktigste.

- Vi mistet sportsbod og matbod, men fikk en ordentlig garderobe og et eget bad. Vi trenger jo ikke plass til å lagre syv hundre Norgesglass lenger, sier Kjønstad.

Det var viktig å ta hensyn til det psykologiske aspektet også, ikke bare det praktiske. Flatene måtte være lyse og overgangene rene og presise som gir en elegant og sval atmosfære.

- Men det kjølige er kun et estetisk uttrykk. Det blir ikke fysisk kaldt her, det sørger den vannbårne gulvvarmen for.

Badet er stramt med rene, hvite flater og skjult belysning. Dusjrommet er lagt til venstre, badekaret til høyre. Innredningen fra HTH med servant fra Hansgrohe og et stort speil er plassert i midten for å strekke siktlinjene ytterligere. Marmorknottene er fra Superfront.
Badet er stramt med rene, hvite flater og skjult belysning. Dusjrommet er lagt til venstre, badekaret til høyre. Innredningen fra HTH med servant fra Hansgrohe og et stort speil er plassert i midten for å strekke siktlinjene ytterligere. Marmorknottene er fra Superfront. Foto: Niklas Hart
Fra soverommet ser de forbi garderoben og inn på badet. Det gir følelsen av å bevege seg i ett stort rom, heller enn i flere små.
Fra soverommet ser de forbi garderoben og inn på badet. Det gir følelsen av å bevege seg i ett stort rom, heller enn i flere små. Foto: Niklas Hart
Badet er langt og smalt. Ved å bygge et raust dusjrom langs hele badets venstre kortende minskes det avlange preget.
Badet er langt og smalt. Ved å bygge et raust dusjrom langs hele badets venstre kortende minskes det avlange preget. Foto: Niklas Hart
Garderoben er delvis åpen, og delvis skjult av skyvedører. Løsningen er designet av interiørarkitekten og produsert av Expoform. De dråpeformede veggknaggene er fra Normann Copenhagen.
Garderoben er delvis åpen, og delvis skjult av skyvedører. Løsningen er designet av interiørarkitekten og produsert av Expoform. De dråpeformede veggknaggene er fra Normann Copenhagen. Foto: Niklas Hart
Foto: Niklas Hart

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning