Nybygg

OBOS trapper opp byggingen

OBOS trapper opp byggingen, selv om de nå selger én bolig per uke.

MOT STRØMMEN: Obos girer opp byggingen.
MOT STRØMMEN: Obos girer opp byggingen. Foto: Foto: Kevin Rosseel, Morguefile
Publisert Oppdatert

Til tross for en halvering av boligbyggingen de siste tre måneder, lar ikke OBOS seg skremme.

OBOS trapper opp byggingen, selv om de for tiden kun selger én bolig per uke i snitt. OBOS har nå ca. 1200 boliger under oppføring hvorav 450 står uten kjøper, i følge DN.

Tror markedet snur

Informasjonssjef Åge Pettersen i OBOS er optimistisk:

- Flesteparten av disse boligene står ikke ferdig før i 2009, og vi har tro på at markedet snur. Vi har økonomisk ryggrad til å ta denne risikoen, sier han til DN i dag.

Byggestart for usolgte

OBOS praktiserer vanligvis at minst 50 prosent av boligene skal være solgt før første spadetak settes i jorden. Likevel har utbyggeren nå vedtatt byggestart for flere borettslag i Oslo-området der en større andel av leilighetene er usolgte.

Det gjelder blant annet i Kværnerbyen i Oslo øst - et av landets største boligprosjekter - der det skal bygges 177 leiligheter i Møllerhjulet borettslag. Her er bare 39 boliger solgt til tross for at leilighetene har ligget ute siden september ifjor, i følge DN.

Priseksempel Møllerhjulet: En treroms leilighet på 86,5 kvadratmeter koster 3,2 millioner og har månedlige bokostnader på 15408,- og lån til 6,45 prosent flytende rente.

Kværnerbyen skal bygges ut til 1800 leiligheter innen 2015.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning