Ny takløsning

Finnes det andre løsninger enn å ta ned hele taket og legge gipsplater?

Sist oppdatert

Vi har et fryktelig rutete tak fra tidlig 70-tall, og jeg ønsker meg heller en glatt himling som ikke "forstyrrer" så mye. Finnes det andre løsninger enn å ta ned hele taket og legge gipsplater?

Det finnes andre løsninger. Du kan montere 6 mm gipsplater rett på de eksisterende himlingsplatene hvis de gamle platene sitter godt fast. Finn alle spikerslagene og bruk skruer med 15 til 20 cm mellomrom når du fester det nye taket med gipsplater. De skal ligge på tvers av spikerslagene i himlingen. Det er viktig å ha tette avslutninger mot eksisterende taklister. Når gipsplatene er montert, må du strimle alle skjøtene å sparkle to ganger før du maler taket.

Det kan også hende det går å sparkle den gamle himlingen, men det er avhengig av hva slags materiale den er i. Spør om råd hos din lokale maleforretning. Hvis du finner ut at du kan sparkle opp det gamle taket, bør du lime på en strukturfri duk før du maler. Da hindrer du sprekker i taket. Er det brukt porøse huntonittplater bør du ikke sparkle, men bruke nye gipsplater.

Denne saken ble første gang publisert 10/08 2008, og sist oppdatert 29/04 2017.

Les også