Blogger om hytte

Norges beste hytteblogger

Hytteboka er ikke hva den en gang var. Nå kan bloggen gi deg bedre kundeservice.

Synnøve Roald sammen med sønnene Ole (9), Magnus (13) og mannen Trond Christensen. De skal bygge seg hytte.Foto for Hytteliv: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Synnøve Roald sammen med sønnene Ole (9), Magnus (13) og mannen Trond Christensen. De skal bygge seg hytte. Foto for Hytteliv: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto Foto: Bjørn Inge Karlsen/HM Foto
Publisert Oppdatert
Synnøve Roald sammen med sønnene Ole (9), Magnus (13) og mannen Trond Christensen.

Foto for Hytteliv: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Synnøve Roald sammen med sønnene Ole (9), Magnus (13) og mannen Trond Christensen. Foto for Hytteliv: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto Foto: Bjørn Inge Karlsen/HM Foto

Her er hyttebloggene

Forsker Finn Arne Jørgensen har hjulpet Hytteliv med å samle flere av de beste hyttebloggene i Norge. Jørgensen har skrevet en kommentar under hver blogg. Rekkefølgen er for øvrig tilfeldig.

Bygge hytte Veien til hyttedrømmen fra kjøp av hyttetomt på Mannsberg, mellom Tyin og Øvre Årdal sommeren 2007, og fram til ferdig hytte en gang i 2009. Hyppig oppdatert, mange bilder. Lenker til nettsiden min og fortjener dermed bonuspoeng!

Synnfjell Nok en hytte på Synnfjell. Ikke så mange oppdateringer ennå, men byggeprosessen har da heller ikke startet ennå.

Bygge hytte på Garen - Hardangervidda 800 moh Jevnlige oppdateringer, byggeprosessen er godt i gang. Mange bilder.

Vi bygger hytte Jevnlige oppdateringer - hytta klar til overtagelse nå i disse dager. Har tydeligvis hatt litt trøbbel i byggeprosessen.

Bygger hytte i Stølsheimen Tospråklig hytteblogg (norsk & engelsk). Byggeprosessen har tatt litt tid, men det virker som om de jevnlig oppdaterer bloggen mens de faktisk jobber med hytta.

Gahperushytta En familie på fire som skal bygge Saltdalshytta i Gahperuslia. Jevnlig oppdatert, masse bilder.

Vi bygger hytte En familie på fire som bygger Familiehytta modell Hemsedal på Musdalsæter midt mellom Skeikampen og Hafjell. Hytta settes opp av en byggmester utvendig. Innvendig gjør de stort sett alt selv.

Hytta som hobby En blogg om en hytte i Hurdal. Skiller seg fra mange av de andre hyttebloggene ved at den ikke handler om et byggeprosjekt, men om en hytte fra 1966. Mye handler dermed om vedlikehold og oppussing.

Hytteprosjektet Hyppig oppdatert blogg om et hytteprosjekt på Furutangen i Åmot kommune.

Bygge hytte på Bortelid Blogg om hyttebygging på et tidlig stadium.

Hyttebloggen - Litle Kvitla! En gammel hytte rives for å bygge ny. Spennende innblikk i hyttenes liv gjennom generasjoner.

Hytte Wanvik Hytteprosjekt i Selbjørn i Austevoll kommune. En god del oppdateringer i år.

Familien Hansen bygger hytte Forseggjort blogg om bygging av en Saltdalshytte på Høgevarde i Flå kommune. Bonuspoeng fordi de mener det er helt naturlig med espressomaskin på hytta!

My Scandinavian Retreat Engelskspråklig blogg om oppussingen av et gammelt kysthus til en moderne hytte. Relativt nystartet blogg med ekstremt mange oppdateringer og mange fine bilder. Mange av postene handler om inspirasjon heller om den konkrete hytta.

Hyttebloggen Nystartet blogg om en hytte som fremdeles er på idéstadiet.

Vår drømmehytte Bygging av hytte på toppen av Gautefall Panorama.

Hytta vår En hytteblogg fra Furutangen Nord.

Furutangen Nord Tomt 28 Nok en hytteblogg fra Furutangen Nord.

Vårt hytteprosjekt på Furutangen Nok en blogg fra Furutangen Nord.

Buøen - Et restaureringsprosjekt Spennende om restaurering av en fritidsbolig i Hallingdalen. Den var hjemplassen til den nåværende eierens olde- og tippoldeforeldre. Den er antagelig fra 1800-tallet, og har bestått av 2 våningshus, fjøs, stabbur og et uthus. Aftenposten skrev om dette prosjektet tidligere i år.

Karitunet Bygging av et helt hyttetun på Nerskogen.

Hyttebygging i Langliåsen Bygging av hytte i Langliåsen i Resdalen i Meldal kommune, Sør-Trøndelag.

Hytte ved Gaustatoppen Blogg om hytteprosjekt i en tidlig planleggingsfase.

Vi bygger hytte i Birtedalen Sporadisk oppdatert blogg om byggeprosjekt i en relativt tidlig fase.

Hytteprosjektet på Furutangen Nok en blogg fra Furutangen.

Tindefjell Hytteprosjekt på Tindefjell.

Lisbeths blogg Mange poster om hyttebygging, jaggu meg også fra Furutangen.

Midtskogens hytte på Gaustablikk Byggeprosjekt som er godt underveis. Mange detaljerte poster med gode bilder.

Prosjekt Øyfjell En hytteblogg fra et avsluttet prosjekt. Ikke oppdatert siden 2007.

Roger's hytteside Strengt tatt ikke en blogg, men dokumenterer et avsluttet hyttebyggeprosjekt på Slettefjell ved Beitostølen.

I snart ett år har bladet Hytteliv fulgt familien Roald-Christensens blogg. I september i år sto hytta ferdig og byggeprosessen er nå slutt - men bloggingen? Jo, den fortsetter...

- Vi holder på en stund til. Vi får se når vi blir helt ferdig, om vi blir det..., ler Synnøve Roald.

Spennende fenomen

Gjennom bloggpostene kan du følge hyttefolkets gleder og frustrasjoner på nett, og du kan komme med råd og tips underveis. Forsker Finn Arne Jørgensen er begeistret for fenomenet.

- Mange er opptatt av nett på hytta; selv synes jeg hytter på nett er mer interessant i øyeblikket, forteller han.

Han beskriver hyttebloggene som en måte å dokumentere byggeprosessen, samle notater om inspirasjon og ideer, og også å utveksle erfaringer med andre hyttebyggere.

- Mange hyttebloggere lenker til hverandre, og en god del bloggere er faktisk fra samme område. Dermed dannes det små fellesskap av hyttebyggere på nettet og som jeg har en følelse av vil kunne gli over i et mer tradisjonelt hyttenaboskap etter at hyttene er ferdigbygde.

Ny forbrukermakt

Synnøve Roald kan bekrefte at de har blitt "kjent" med mange i deres hytteområde gjennom bloggingen før hytta sto ferdig.

- Vi planlegger faktisk felles fjelltur nå i høstferien slik at barna også skal bli kjent med hverandre.

Hun mener den aller største fordelen med bloggingen har vært råd og tips underveis i prosessen.

- Vi har også familie og venner andre steder i landet som har fulgt prosjektet vårt. Det er en fin måte å oppdatere dem på. Dessuten har jeg blitt fascinert av at "makten" nå er blitt flyttet til oss som kunder.

- På hvilken måte?

- Når vi kjøper en vare har vi "makt" som kunder ved å kunne klage om vi er misfornøyd. Ved å gå tilbake til selger, eller omtale ham i dårlige ordelag. Men reelt er dette liten innflytelse.

- Gjennom bloggen har vi opplevd at alle involverte har vært opptatt av å levere som avtalt, og er det noe som er feil blir det fort rettet. Med det mener jeg at makten har blitt flyttet i større grad til oss som er kunder.

- Skjerper oss

Daglig leder i hytteprodusenten Saltdalshytta Jan Peter Pettersen, innrømmer at bloggerne skjerper dem som leverandør.

- Men det er viktig at de som blogger er sitt ansvar bevisst og gjør dette på en skikkelig og redelig måte.

Synnøve er enig.

- Jeg har hatt dialog med Familiehytta, som er vår hytteprodusent, at vi ikke skal henge dem ut i bloggen uten at de på forhånd har fått en anledning til å rette opp ting. Jeg tror at vi har hatt et godt samarbeid gjennom dialog, og ikke nødvendigvis "gått til krig" med en gang.

Mange blogger

Det finnes flere spennende hytteblogger på nett. Det er de yngste hytteeierne som er ivrigst.

Vilde (31) som bor i Oslo er en av "de nye hyttebloggerne".

Hennes blogg har fått navnet "My Scandinavian Retreat ". En engelskspråklig blogg som blant annet tar for seg arkitetur, design og interiør med fokus på skandinavisk stil og sommerhus. Pluss litt om hytta på Telemarks-kysten som hun og kjæresten kjøpte i april i år.

- På denne hytta har tiden stått stille siden 60-tallet, så utfordingen er å forvandle den til en moderne, stilren hytte, på et relatvit stramt budsjett, forteller hun.

- Hvorfor blogger du om hytter?

- Jeg begynte å lete på nett og i blader etter ting som kunne inspirere vårt hytteoppussings-eventyr, og fant så mye fint at jeg fikk lyst til å samle det på ett sted og dele det med likesinnede.

Vilde har blogget siden august. Hun begynte å skrive på norsk, men fant ut at kun en liten del av leserne var fra Norge. Størsteparten var faktisk fra Amerika, derfor blogger hun nå på engelsk.

- Mitt hovedfokus er uansett bildene, det er de som skal inspirere.

Hyttebok 2.0

Forsker Jørgensen tror enkelte av bloggene har potensial for å ta over for tradisjonelle hyttebøker - som en slags hyttebok 2.0.

- Enkelte vil nok blogge i stedet for å skrive i de tradisjonelle hyttebøkene. Men det er for tidlig å si - hyttebloggingen er tross alt et helt nytt fenomen. De aller fleste hyttene som omtales i bloggene, er tross alt ennå ikke ferdigbygget.

- Det er ikke umulig at dette blir vår hyttebok. Merker at vi nærmer oss den fasen, sier Synnøve Roald.

Les også:

Leiligheter for sosiale skikjørere

Åpen hyttearkitektur på Hvaler

Test av 10 familiebiler med atuomatgir

Skal far være med på fødselen?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning