FORSIKRING AV BOLIGEN

Mye å spare på riktig forsikring

Hva har du forsikret og hvorfor? Elisabeth Realfsen råder oss til å sjekke forsikringene våre.

TRYGG: Realfsen råder folk til å forsikre det som kan føre til økonomisk ruin hvis det blir borte.
TRYGG: Realfsen råder folk til å forsikre det som kan føre til økonomisk ruin hvis det blir borte. Foto: Foto: Jim Lopes, Crestock
Publisert Oppdatert
Elisabeth Realfsen, daglig leder i finansportalen.no
Elisabeth Realfsen, daglig leder i finansportalen.no Foto: privat

- Se grundig på forsikringene dine, sier Elisabeth Realfsen, daglig leder i finansportalen.no.

- Erfaringene viser at mange er dobbelt forsikret fordi mange har forsikringer gjennom jobben. Reiseforsikring er et godt eksempel. Har du dette via jobben, trenger du ikke å tegne en privat reiseforsikring i tillegg, sier hun. Hun råder alle til å tenke over hvilke forsikringer de faktisk trenger.

Forsikre det viktigste

Realfsen råder folk til å forsikre det som kan føre til økonomisk ruin hvis det blir borte.

- Først og fremst boligen din, sier hun. Det var et trist tilfelle for noen år siden der en kvinne mistet absolutt alt hun eide da huset hennes brant ned. Hun hadde ikke forsikring.

Man bør også forsikre seg mot lønnsbortfall og/eller store uventede utgifter. Vi lever i et sosialdemokrati og mange tror at samfunnet tar vare på oss hvis ulykken rammer. De som tjener over 4-500 000 kroner i året vil få et problem den dagen de av en eller annen grunn må leve på folketrygdens ytelser. Det er ikke så mange klar over. Både ulykkes- og uføreforsikring kan være gode forsikringer å tegne, sier hun.

Les også: Forsikrer seg mot tregt boligmarked

Dropp kasko

Mange har kaskoforsikring på bilen, men når uhellet er ute, bruker de den ikke i frykt for å miste poeng. Har du en middels dyr bil, er det ikke sikkert du behøver kasko, sier Elisabeth Realfsen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning