Miele Scout RX1

Presise bevegelser, men stopper ofte

MIELE: Designet på Miele Scout RX1 er det beste av alle i testen. Enkelt og diskret, her har de andre mye å lære.
MIELE: Designet på Miele Scout RX1 er det beste av alle i testen. Enkelt og diskret, her har de andre mye å lære. Foto: FOTO: Jan Thoresen
Publisert Oppdatert

Vi hadde store forventninger til den nye toppmodellen til Miele. Selskapet har kommet sent på banen med robotstøvsugere, og har hatt andre til å gjøre feilene for seg.

Støvsugeren er bygget opp nogenlunde likt som de andre. Den navigerer via et kamera som ser opp i taket, pluss en rekke sensorer.

Førsteinntrykket av Miele roboten er godt. Den beveger seg ustresset og presist. Den går systematisk til verks og er grundig. Den kommer seg rundt hindre og kommer til der den skal.

Men dessverre har denne støvsugeren en helt egen evne til å kjøre seg fast over alt. Det gjorde den så systematisk og konsekvent at den i praktis ikke kunne benyttes i testleiligheten. Tidligere har vi bare sett rådyre Kärcher RC330 ha en tilsvarende evne til å bore seg fast under stoler og sofaer.

Miele Scout RX1 kjørte seg konsekvent fast under sofaen. Uansett hvilken vinkel den kom fra. Den boret seg inn og ble sående og spinne til den stanset. Når det samme skjedde med dobbeltsengen, var slaget tapt for denne roboten. Her mangler det altså en sensor som forhindrer dette. Den kjørte seg også fast i det langhårede teppet. Den insisterte på å kjøre inn over teppet isteden for rundt, vel oppe på teppet ble den stående.

Om du ikke har tepper eller lave møbler, kan dette være et godt alternativ. Støvsugeren oser av tillit og vi har tro på neste versjon av produktet.

Rengjøringskvalitet

Roboten får med seg det den skal, går relativt rolig. Bråker noe.

Brukervennlighet

Den er enkel å få i gang, men stopper for lett.

Spesifikasjoner

Produsent Miele
Pris 7317
Vekt (kg) 2.9
Garantitid

Konklusjon

Solid og presis robotstøvsuger som dessverre kjører seg fast under lave møbler og på lange tepper.

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning