Endret kjøkkenet uten å endre planløsning

Lite, upraktisk kjøkken fikk solid oppgradering

Kjøkkenet på åtte kvadratmeter var slitt og upraktisk. Nå er det moderne med mer lagringsplass og kontorkrok.

OPPGRADERT. Det lille kjøkkenet på åtte kvadratmeter hadde ulike benkehøyder og upraktisk skapplass. Det fikk moderne linjer og bedre plass uten å endre planløsningen.
OPPGRADERT. Det lille kjøkkenet på åtte kvadratmeter hadde ulike benkehøyder og upraktisk skapplass. Det fikk moderne linjer og bedre plass uten å endre planløsningen. Foto: FOTO: Margaret M. De Lange
Publisert Oppdatert

Gro Strømme flyttet fra hus til leilighet og trengte hjelp til å planlegge kjøkkenet slik at det ble praktisk, enkelt og oppdatert. Hun ville gjerne ha et kjøkken med plass til arbeidskrok, dyp vinduskarm og smart oppbevaring uten å endre planløsningen.

Interiørarkitekt MNIL Beba Vaxevanidou Holøyen tok utfordringen. Kjøkkenet var lite og slitt med originalinnredning fra en god stund tilbake.

Ulike høyder på spisekroken i hjørnet, benkeplate og komfyr bidro til at kjøkkenet virket uryddig. Ved å ha samme høyde på disse fikk kjøkkenet et roligere preg.

Radiatoren under vinduet ble bygget ut slik at vinduskarmen ble bredere, og de gamle skråtakene ble erstattet med rette skap som går i ett med leilighetens nye fargepalett. Dette bidrar til at kjøkkenet virker større enn det egentlig er.

RENT UTTRYKK. Milde farger og moderne linjer får tilført sjel og historie av private familieklenodier. Serveringsbrettet og karaflene har tilhørt Gros familie i en årrekke. Kjøkkeninnrednigen er fra HTH.
RENT UTTRYKK. Milde farger og moderne linjer får tilført sjel og historie av private familieklenodier. Serveringsbrettet og karaflene har tilhørt Gros familie i en årrekke. Kjøkkeninnrednigen er fra HTH. Foto: FOTO: Margaret M. De Lange

Interiørarkitektens tips

  • Planmessig gir ikke rommet mulighet for de store sprell. Men vi la inn mer lagringsplass og fikk også inn en liten kontorkrok ved vinduet. Likevel er uttrykket mye ryddigere enn utgangspunktet..
  • Velger du nøytrale farger og materialer, er det fint å velge et mønstret tapet og/eller mønstrede gardiner.
  • Lik høyde på alle benkeplater gir et ryddigere inntrykkk. Det samme hvis gulvet fortsetter inn i neste rom, dvs at gulvene har like materialer.
  • Liftgardiner graderer lysinnslippet.
  • Rolige farger passer fint til et lite kjøkken, men bryt det gjerne opp med fargedetaljer i friske farger ved behov.
  • Ekstra lys øker romfølelsen

MØNSTRET. Liftgardin fra Laura Ashley går fint sammen med tapet Oriental Toile 17330 fra Thibaut. lampe Mhy fra Muuto.
MØNSTRET. Liftgardin fra Laura Ashley går fint sammen med tapet Oriental Toile 17330 fra Thibaut. lampe Mhy fra Muuto. Foto: FOTO: Margaret M. De Lange

Dette kostet forvandlingen:

Tapet, kr 1139 pr. rull x 2, kr 2278

FIFFIG. Liftgardinene og tapetet har mønster i diskret fargenyanser som fungerer sammen. Sprutpanel i glass over kjøkkenbenken. I hjørnet ble det plass til et arbeidsbord. Kjøkkeninnredning og barkrakk fra HTH.
FIFFIG. Liftgardinene og tapetet har mønster i diskret fargenyanser som fungerer sammen. Sprutpanel i glass over kjøkkenbenken. I hjørnet ble det plass til et arbeidsbord. Kjøkkeninnredning og barkrakk fra HTH. Foto: FOTO: Margaret M. De Lange

Spesialtilpasset sprutpanel i glass, kr 1600

RADIATORKASSE. Det ble laget en kasse til radiatoren. Den ble bygget av en lokal snekker, og beboeren fikk en ekstra bred vinduskarm.
RADIATORKASSE. Det ble laget en kasse til radiatoren. Den ble bygget av en lokal snekker, og beboeren fikk en ekstra bred vinduskarm. Foto: FOTO: Margaret M. De Lange

Skreddersydd radiatorkasse, kr 1000

Parkett i ask, kr 249 pr. kvm x 8, kr 1992

Liftgardin fra Laura Ashley, kr 850

Taklampe Mhy fra Muuto, kr 1245

Kjøkken med hvitevarer fra HTH, kr 96 000

Totalt kr 104 965

Les også

La deg inspirere av våre bilder

Slik ble kjøkkenet nytt

Her er de ti største kjøkkentabbene

Alt du trenger å vite om kjøkken

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning