La tørketrommelen hvile

En ny type klyper skal overtale deg til å la tørketrommelen hvile og henge opp tøyet.

FAST GREP: De nye klypene tar godt tak i vasken.
FAST GREP: De nye klypene tar godt tak i vasken. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Bruk av tørketrommel sliter ikke bare på klærne, det forurenser miljøet. Tørketrommmelen slipper ut halvannen kilo CO2 hver gang den brukes, så bli mer miljøbevisst og heng opp klesvasken. Du får litt trim av det også.

Ingen flis i fingeren

Tiden med flisete treklyper og plastklyper som knekker er forbi. En ny type klyper skal overtale deg til å la tørketrommelen hvile og henge opp tøyet. Det er lurt å sjekke pollenvarselet først hvis du lider av pollenallergi.

Tall fra Storbritannia viser en markant økning i salg av klesklyper. Ekspertene mener at dette er det første tegnet fra den miljøbevisste forbruker.

- Med nye klyper i spreke farger utfordrer vi nå Ola Nordmann til å tenke annerledes. Spar på energien og bli miljøbevisst. Heng opp klærne når været tillater det, i stedet for å bruke tørketrommel, sier Marianne Grøtte, produktsjef i Jordan.

Limegrønt på snora

Klesklypene kommer i pakninger på 12 i fargene limegrønt eller koksgrå. Klypene etterlater seg visstnok ikke klemmemerker på tøyet, skal gi godt grep og overfører ikke farge til hvitvasken.

Klypene er å få kjøpt i de fleste dagligvarebutikker fra 1. mai, og veil. pris er kr 29,90 for en pakke.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning