Hyttemøbler

Krakken - i all sin enkelhet

Krakken fortjener sin plass på hytta. Den er praktisk, og bringer frem gode minner og assosiasjoner. Se hvor trivelig den tar seg ut i hytteinteriøret.

Publisert Oppdatert

Krakken gjør kanskje ikke så mye ut av seg, men jammen kan den være god å ha. På kjøkkenet, på badet eller i stua, kan den brukes på de mest allsidige måter, både av store og små.

Skulle det dukke opp uventede gjester, er det bare å trekke frem krakken, så alle får plass rundt bordet.

Den kan også erstatte et lite bord. Udekorert og enkel, eller dekorert og malt, med tre bein, eller med fire bein. I gamle dager skulle krakken først og fremst være enkel å ta med seg i forbindelse med melking av kyr, eller til vaskekulpen ved bekken.

Den kunne også være god å ha for de små som ville opp og se mens mormor kjevlet flatbrød.

I dag er krakken med oss som en del av interiøret, og krakker fås i utallige varianter, fra de fineste til de mer primitive.

Dekorer en krakk

Hent frem den gamle krakken som kanskje står stuet vekk et eller annet sted. Vask den og puss vekk eventuelle ujevnheter. Gi den et nytt utseende med litt maling.

Du kan bruke beis eller maling, avhengig av hvordan krakken ser ut fra før.

Beisen dekker ikke like godt som maling, men begge gir god effekt. Bruk gjerne flere farger på samme krakk. Mal toppen i én farge mens understellet kan males i en annen.

Eller hva med et hjerte malt på setet? Det finnes flere typer sjablonger i hobbyforretningene. Det er gøy å bruke fantasien litt her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning