Kjøkkentrender 2016

Slik vil vi ha det på kjøkkenet akkurat nå

11 aktuelle kjøkkentendenser.

Foto: FOTO: Produsentene
Publisert Oppdatert

Ton-i-ton, blågrønne nyanser, benkeplater med personlighet, grønne lunger og mange smarte løsninger – vi har funnet frem til tolv aktuelle kjøkkentendenser:

1. På veggen:

Akkurat som i resten av interiøret beveger både farger og mønster seg inn på kjøkkenet. På bildet under møter høyaktueller nyanser av blågrønn det like aktuelle heksagonmønsteret. Tapetet er fra Borges Aqua-serie og beskytter veggene mot fukt, finndintapet.no

2. Ren oase:

Vi vil gjerne ha et rent og hygienisk miljø på kjøkkenet, men liker også at utvalget rengjøringsmidler uten unødvendige og skadelige tilsetningsmidler blir stadig større. Eksempler er produkter fra village.no, cheyerdahl.no og merakishop.dk.

3. Nyanser av blått og grønt:

Vi nordmenn er svært glad i det hvite kjøkkenet, men har de senere årene også begynt å interessere oss for å gå i en mørkere retning når det gjelder innredningen. Som på veggene våre er grå og dempede svarte nyanser blitt populære valg, og nå følger vi på med blått og grønt, også dette nyanser som har gjort sitt sterke inntog på veggene igjen. Stadig flere kjøkkenleverandører gir deg mulighet til å velge mellom et stort antall farger. Føler du for fornyelse, men ikke for å bytte fronter, er spraylakkering et godt alternativ.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Trend nummer 1 til venstre. Trend nummer 3 til høyre.
Trend nummer 1 til venstre. Trend nummer 3 til høyre. Foto: FOTO: Produsentene

4. I ett med veggen:

Velger du å male kjøkkenveggene i nøyaktig samme nyanse som innredningen er du garantert et elegant og sofistikert uttrykk. Ekstra flott blir det hvis du også lar ventilatoren gå ton-i-ton.

5. Benkeplater som synes:

Benkeplaten er kanskje noe av det viktigste og mest hardtarbeidende vi har på kjøkkenet. Og selv om komposittmaterialer, treverk og laminat fremdeles står sterkt, velger innovatørene nå materialer og varianter som virkelig synes i rommet, nesten små kunstverk i seg selv. En slik benkeplate gjør mye ut av seg, så det kan være en god idé å tenke enklere linjer i selve innredningen. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

6. Kjøkkenhagen:

Trend nummer 4 øverst til høyre. Trend nummer 5 til venstre og nederst.
Trend nummer 4 øverst til høyre. Trend nummer 5 til venstre og nederst. Foto: FOTO: Produsentene

Hva er mer kortreist enn en egen grønn avdeling på kjøkkenet? Spesialtilpassede hyller, designelementer som gjør at du kan dyrke nesten rett i kjøkkenbenken eller frittstående varianter over drivhus som blir dekorative elementer i seg selv er bare noen av mulighetene du har i dag.

7. Mønsterflis:

Våger du å velge mønstrede fliser på veggen er du definitivt helt i tiden.

Artikkelen fortsetter under bildet.

8. Frittstående kjøkken:

Du kan ingenting ta med deg dit du går, skrev Cornelis Vreeswijk, men nå kan du faktisk ta med deg kjøkkenet dit du flytter. Flyttbare modulkjøkken er i vinden, og de er definitivt ikke lenger bare skapt for enkle hybler. Dagens modulkjøkken har både tyngde og gjennomtenkt design.

Trend nummer 6 til høyre. Trend nummer 7 til venstre.
Trend nummer 6 til høyre. Trend nummer 7 til venstre. Foto: FOTO: Produsentene

9. Utnytt plassen:

Vi har liten tålmodighet med uutnyttede soner i dagens samfunn, det handler om å forsøke å finne frem til fleksible løsninger som gjør det enklere for oss både å oppbevare ting, finne dem  og ikke minst holde det ryddig. Dette har kjøkkenprodusentene forstått, og byr på mange fine muligheter til både å utnytte plassen og holde det ryddig.

Artikkelen fortsetter under bildet.

10. Levende treverk:

Et virkelig levende kjøkken får du med fronter i tre, det være seg ekte eller bare noe som ligner veldig. Ønsker du deg et slikt kjøkken bør du tenke på å bruke samme fronter i hele rommet for å skape et sømløst uttrykk. Et annet lekkert alternativ kan være å skape kontrast med stein eller betong – dog i samme fargeskala.

11. Materiell letthet:

Trend nummer 8 til høyre. Trend nummer 9 til venstre.
Trend nummer 8 til høyre. Trend nummer 9 til venstre. Foto: FOTO: Produsentene

Skap spenning og kontrast gjennom gode materialvalg – fremdeles er de gylne metallene øverst på alle lister, tett fulgt av massivt treverk, tung flise eller stein og mørke flater. 

Vil du lese flere slike saker? Meld deg på vårt nyhetsbrev eller følg Klikk Bolig på Facebook.

Trend nummer 10 nederst til høyre. Trend nummer 11 øverst til venstre.
Trend nummer 10 nederst til høyre. Trend nummer 11 øverst til venstre. Foto: FOTO: Produsentene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning