Kjøkken og oppussing

Nytt kjøkken av lopper

Du får et helt spesielt kjøkken av å bruke gamle møbler som innredning.

Publisert Oppdatert

Tips for overflater

For å tilføre ubehandlet tre en viss patina, bruk pigmentert olje, men hold deg unna pensel og påfør med fille. Slik unngår du synlige penselstrøk.

Om et kjøkken i flatpakke med høyglans i overflatene og uten håndtak ikke frister noe særlig, finnes det andre løsninger.

Eierne ønsket seg et kjøkken som helst skulle se ut som det hadde blitt til med tiden. De ønsket heller ikke å bruke mye penger på forvandlingen. De begynte i motsatt ende av hva de fleste gjør, og kastet ut hele den moderne innredningen, som var av nyere dato.

Teglstein frem

På en av veggene avdekket de all murpuss, slik at teglsteinen kom til syne og dannet en rustikk bakgrunn. Så tok de ut noen av steinene for å kunne bruke hullene både som små hyller og som telysholdere.

På loppemarked, fra nettsteder som selger brukte møbler, og fra venner som skulle hive ut gamle ting, fikk de tak i frittstående møbler, som for eksempel to kjøkkenbenker og et vitrineskap.

Les også: Fantasifull innredning

Åpne hyller

De hadde også behov for åpne hyller, og for å få størrelsen de ønsket, måtte de bygge dem selv. For å tilpasse dem til resten av interiøret, beiset de dem med en mørk interiørbeis (Liberton valnøtt).

Hvitevarene ble imidlertid kjøpt nye.

Kvalitet og særpreg

Mindre flatepakke-preg skal man lete lenge etter. Kvaliteten og holdbarheten er det ingenting å si på. Møblene som ble satt inn var solide, slik mye av det som ble produsert tidligere er, og det hadde allerede vært i bruk i årtier.

Ble du inspirert?loppemarkeder og bruktmarkeder finner du brukte møbler.

Sjekk også:

Zanz

Sinsen brukthall

Finn

Emilplassen

Les også:

Stor test av årets juleøl

Namibia - Afrikas eventyrland !

HYLLER: De åpnet hyllene er selvlaget og beiset med antikk interiørbeis.
HYLLER: De åpnet hyllene er selvlaget og beiset med antikk interiørbeis. Foto: Elisabeth Aarhus Hudson

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning