Interiør med tre

Innredet favorittrommet med trematerialer

Kjøkkenet er husets favorittrom, og det er sterkt preget av eierens trefascinasjon.

Publisert Oppdatert

Tre er favorittmaterialet til produktdesigner og scenograf Hilde Aaseth. Men hun innreder ikke basert bare på én stil eller trend.

- Jeg er av typen som kan spare lenge til et møbel, jeg ønsker å investere i noe jeg alltid vil eie. Jeg er opptatt av gode materialer, og tenker ikke på at det skal være moderne akkurat nå.

Hjemme hos seg selv og familien har hun gjort kjøkkenet til det sentrale rommet.

- Dette åpne kjøkkenet er det rommet i huset vi er aller mest i. Det er her vi samles når vi har besøk, men også her vi jobber, her vi gjør lekser med barna, eller bare vil slappe av alene.

Tre som favorittmateriale

Kjøkkenet er innredet med Aaseths favorittmateriale; tre. Det går igjen både i møblene, i kjøkkenskapene og i elementer som fat og fruktskåler.

Og hun skulle gjerne hatt inn mer tre.

- Jeg vurderer sterkt å ha panel på langveggen. Mens jeg venter på det kan det hende min datter på ni år får bestemme litt, og da blir det nok en periode med fargen Deco Pink (fra Jotun, red.anm.).

- Jeg er veldig glad i å være ute, i frisk luft. Treverket har en fysisk effekt på meg, jeg føler at jeg puster bedre når jeg er omgitt av tre.

Stemningen varierer med døgnet

Kjøkkenet til Hilde Aaseth setter henne i ulike stemninger, avhengig av når på døgnet kjøkkenet blir brukt.

- Stemningen kommer helt an på tiden på døgnet, hvordan kjøkkenet er lyssatt og hvor mange mennesker vi er her inne. Rommet fungerer egentlig til det meste. Jeg kan føle meg veldig effektiv her, det er stort nok og et hyggelig sted å være sosial. Men her får jeg også godt med påfyll når jeg trenger å gjemme meg litt bort i en krok, det må jeg innimellom.

Og hun opplever generelt at stemningen er det grunnleggende for om et rom er godt eller dårlig å være i.

Et rom som fungerer til alle anledninger

Spisebordet i kjøkkenet kan bli veldig langt, og det er godt å vite at de kan være 20 personer til middag uten problemer. Her kan de sitte og skravle med den som lager mat, eller koble av i kosekroken. De hadde et lite kontor i det ene hjørnet av rommet inntil nylig. Men siden de helst jobber ved spisebordet, ønsket de seg heller en krok der de kunne slappe av og lese.

- Dermed rev vi veggen, og fikk et hyggelig lite hjørne og et ekstra vindu i rommet. Det fungerer veldig bra.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning