Interiørtrender i 2011

Enkelhet

Less is more. Igjen.

ENKLE STJERNER: - Det finnes et bebjær for enkelhet, sier brødreparet Ronan og Erwan Bouroullec. De arbeider for ledende produsenter som Vitra, Kartell, Alessi Issey Miyake og Cappellini.
ENKLE STJERNER: - Det finnes et bebjær for enkelhet, sier brødreparet Ronan og Erwan Bouroullec. De arbeider for ledende produsenter som Vitra, Kartell, Alessi Issey Miyake og Cappellini. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert
HATTEN AV: Den nylig relanserte knaggrekken «LC 17» ble designet av Le Corbusier i 1957. Han demonstrerer hvordan man med enkle midler kan oppnå stor dekorativ effekt. Produseres av Cassina.
HATTEN AV: Den nylig relanserte knaggrekken «LC 17» ble designet av Le Corbusier i 1957. Han demonstrerer hvordan man med enkle midler kan oppnå stor dekorativ effekt. Produseres av Cassina. Foto: Foto: Produsenten

«Det finnes et begjær for enkelhet.»

Utsagnet kommer fra Ronan og Erwan Bouroullec, designere av serviset Ovale for Alessi. Brødreparet har i flere år tilhørt verdenseliten innen design, og de er slett ikke alene om å dyrke et sobert formspråk.

Det enkle uttrykket skjærer tvers gjennom trendbølgene. Enkelheten går verken av skaftet eller moten. Enkle former vil alltid være til stede i trendbildet.

Ifølge møbelmessen i Kölns trendpanel vil enkelheten bre seg langt utenfor arkitektenes og spartanernes rekker i år:

«Reduksjonen til det essensielle utstråler ikke lenger intellektuell arroganse eller følelseskald askese. Det er et uttrykk for en dyp følsomhet og en søken etter en indre sannhet. Det ekte, genuine blir idealet.»

For oss skandinaver er dette idealet gammelt nytt; enkelhet og ekthet regnes som typiske skandinaviske kjerneverdier.

Nå står verden for tur.

Kjennetegn

  • Tydelige konstruksjoner
  • Fravær av påklistret dekor
  • Finstemte variasjoner over kjente formuttrykk
SUBTILT: Lampefoten er svart og skjermen er hvit, men formen er den samme. Lens er designet av Jens Fager for Zero.
SUBTILT: Lampefoten er svart og skjermen er hvit, men formen er den samme. Lens er designet av Jens Fager for Zero. Foto: Foto: Jonas Lindström
DISKRET YTRE, AVANSERT INDRE: Snurre- og vippemekanismen er fullstendig skjult under det elastiske tekstilet, mens selve formen minner sterkt om en primitiv stubbestol. «Eva» er designet av Torbjørn Anderssen og Espen Voll, hjelle.no.
DISKRET YTRE, AVANSERT INDRE: Snurre- og vippemekanismen er fullstendig skjult under det elastiske tekstilet, mens selve formen minner sterkt om en primitiv stubbestol. «Eva» er designet av Torbjørn Anderssen og Espen Voll, hjelle.no. Foto: Foto: Produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning