Hyggelig helgepyssel

Inspirerende adventskalendere

En adventskalender trenger ikke være komplisert og dyr, hovedpoenget er at vi skal glede oss til jul.

BÆREKRAFTIG: Riikka Kantinkoski med den populære, finske bloggen Weekday Carnival laget denne adventskalenderen i fjor. Bak hvert tall er det printet grafisk juletrepynt, slik at treet pynter seg selv sakte men sikkert.

BÆREKRAFTIG: Riikka Kantinkoski med den populære, finske bloggen Weekday Carnival laget denne adventskalenderen i fjor. Bak hvert tall er det printet grafisk juletrepynt, slik at treet pynter seg selv sakte men sikkert. Foto: FOTO: Riikka Kantinkoski

Publisert Oppdatert

Det er på tide å begynne å tenke på advent, særlig om du vil at barna dine skal ha en hjemmelaget kalender.

Poenget med en adventskalenderen er å telle ned til julaften, og gjøre ventetiden morsom (for de voksne også). Men det er stadig flere, kanskje særlig småbarnsforeldre, som uttrykker frustrasjon over forventningene til pakkene på kalenderen. Noen velger heller aktiviteter man kan gjøre sammen, andre velger å la være.

Vi faller derfor veldig for kalenderen til Riikka Kantinkoski bak den populære bloggen Weekday Carnival, som ikke inneholder en eneste ting eller aktivitet, men er en morsom idé i seg selv: juletreet pynter seg selv, sakte men sikkert, fram til julaften. En bonus ved denne ideen, er at gleden ved å få gaver, ikke er borte før julekvelden kommer.

Det finnes veldig mange kreative sjeler der ute, og her er et knippe kalendere vi blir begeistret av. Og, uansett hva du vil fylle adventstiden med, la det bli en hyggelig tid!

LEKNE DORULLER:Denne varianten er forseggjort, og forteller en historie i seg selv. Andre forslag til dorullmotiver kan være en julekrybbe, nissens verksted eller kanskje familiemedlemmene?

LEKNE DORULLER:Denne varianten er forseggjort, og forteller en historie i seg selv. Andre forslag til dorullmotiver kan være en julekrybbe, nissens verksted eller kanskje familiemedlemmene? Foto: FOTO: Nils Günther

SETTEKASSE: Ashley med bloggen Make it - Love it har laget en adventskalender som er en scrapbookers drøm, men kanskje litt i drøyeste laget for de fleste av oss. Men ideen kan kopieres, du bare kjøper ferdige ekser til å ha i settebokshyllene. Fyll boksene med konfekt, kinobilletter eller annen moro.

SETTEKASSE: Ashley med bloggen Make it - Love it har laget en adventskalender som er en scrapbookers drøm, men kanskje litt i drøyeste laget for de fleste av oss. Men ideen kan kopieres, du bare kjøper ferdige ekser til å ha i settebokshyllene. Fyll boksene med konfekt, kinobilletter eller annen moro. Foto: FOTO: Ashley

TÅRNFRID: Her kan gavene bokstavelig talt tårne seg opp. Kopier ideen, eller kjøp de ferdige eskene hos design3000.de eller amazon.co.uk.

TÅRNFRID: Her kan gavene bokstavelig talt tårne seg opp. Kopier ideen, eller kjøp de ferdige eskene hos design3000.de eller amazon.co.uk. Foto: FOTO: Siri Møller

GJENBRUK: En pall ble til juletre, ble til adventskalender.

GJENBRUK: En pall ble til juletre, ble til adventskalender. Foto: FOTO: Deas og Mia-blogg

LYSENDE: Pene pakker, billiardkuler og et lyshus. Enkelt, effektivt og personlig.

LYSENDE: Pene pakker, billiardkuler og et lyshus. Enkelt, effektivt og personlig. Foto: FOTO: Anita, bloggen My Home

VIMPELREKKE: Ikke hva som helst får plass i sånne konvolutter, men lapper med aktiviteter eller en liten tvist er noen muligheter. Dessuten er kalenderen dekorativ, og kan lages av all slags papir eller tekstil.

VIMPELREKKE: Ikke hva som helst får plass i sånne konvolutter, men lapper med aktiviteter eller en liten tvist er noen muligheter. Dessuten er kalenderen dekorativ, og kan lages av all slags papir eller tekstil. Foto: FOTO: Kassandra Utsinger-Chacos

BAKVERK: En krans med pepperkaker - kanskje ikke sunnere enn sjokolade, men minst like godt.

BAKVERK: En krans med pepperkaker - kanskje ikke sunnere enn sjokolade, men minst like godt. Foto: FOTO: Aperitif

Se oppskrift til kalenderene her:

GRAFISK TRE

LEKNE DORULLER

SETTEKASSE

GJENBRUK

LYSENDE

VIMPELREKKE

BAKVERK

Flere kule gjør det selv-kalendere her:

Blikkbokser

Sponplate (kjempesøt)

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning