Pusse opp leilighet

- Vi måtte rive ned alt, for så å bestille nytt igjen

Ikke alt gikk som planlagt under oppussingen av den gamle, kommunale leiligheten. Se resultatet!

KONSTRASTER: Den røffe teglsteinen kommer ekstra tydelig frem ved siden den matte, 
grå veggen og den klassiske stukkaturen. Den friske blåfargen går igjen i hele leiligheten, og gjør at rommene henger sammen. Sofaen og dagsengen er kjøpt på Bolia. De sekskantede hyllene er fra Bloomingville, mens sidebordet er laget av en krakk fra Ikea og et brett fra Nordal. Taklampen er fra Nordal.
KONSTRASTER: Den røffe teglsteinen kommer ekstra tydelig frem ved siden den matte, grå veggen og den klassiske stukkaturen. Den friske blåfargen går igjen i hele leiligheten, og gjør at rommene henger sammen. Sofaen og dagsengen er kjøpt på Bolia. De sekskantede hyllene er fra Bloomingville, mens sidebordet er laget av en krakk fra Ikea og et brett fra Nordal. Taklampen er fra Nordal. Foto: FOTO: Linda Krabberød og Marianne Lyse
Publisert Oppdatert
FOTO: Linda Krabberød og Marianne Lyse
FOTO: Linda Krabberød og Marianne Lyse

Nedskrapet byleilighet

Hvem: Saba Moon Willow (29) og Jonas Thormar (32) med barna Diam (3) og Marni (1).

Hva: En fireroms på Grünerløkka i Oslo. Leiligheten er 88 kvadratmeter og ligger i tredje etasje i en bygård fra 1862.

Hvorfor: Ved å fjerne lag på lag med materialer hentet eierne frem originale detaljer som gir leiligheten særpreg. 

- Vi så potensialet, og håpet selvfølgelig på å kunne hente frem den klassiske arkitekturen som en gang hadde preget leiligheten, sier Saba Moon Willow til Bonytt.

Willow og samboer Jonas Thormar bestemte seg for å grave etter gull i den gamle, kommunale leiligheten, og etter ett års arbeid fikk de lønn for strevet.

Under hevede gulv, senkede tak og slitte vegger dukket den ene skatten etter den andre opp.

Et originalt tregulv. En teglsteinsvegg med patina. Fine stukkaturlister pluss et par juveler i form av store gipsrosetter. 

Hjertet i heimen

Hjertet i den 88 kvadratmeter store leiligheten er kjøkkenet, med utgang til balkongen, badet og stuen.

Tradisjonelle overskap er erstattet med små hyller i forskjellige størrelser og høyder.

- Jeg ønsket ikke store kjøkkenskap som stjeler plass, og ville bevare den luftige følelsen i rommet, sier Willow og legger til:

- Jeg prøvde meg egentlig bare frem med de ulike hyllene, så ble resultatet ganske bra.

Saba fikk også bygd en liten peis på kjøkkenet, montert i samme høyde som benkeplaten.

- Slik ser det ut som om vi fyrer rett på platen. Det skaper en vanvittig fin atmosfære på kjøkkenet, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FIN MATERIALMIKS: Bildet t.v.: Gull, ull, stein og tre er en spennende kombinasjon. Den varme teglsteinsveggen dukket opp da eierne rev den gamle veggen. Bildene er en blanding av arvegods og loppefunn, sofaen er fra Bolia, det persiske patchwork-teppet fra lauritz.com. Putene er fra Ruth & Rudolf, vegglampen fra Robert Dudley og taklampen fra Nordal. Bildet t.h.: Overskapene er erstattet med enkle hyller fra Bloomingville, det gjør rommet enda luftigere. Kjøkkeninnredningen er fra Italian Design, og Eames-stolene står rundt et bord fra Italian House. Lampen har Saba laget selv, med utgangspunkt i pendler fra Ikea. Osteklokkene i hyllene er kjøpt på ulike loppemarkeder.
FIN MATERIALMIKS: Bildet t.v.: Gull, ull, stein og tre er en spennende kombinasjon. Den varme teglsteinsveggen dukket opp da eierne rev den gamle veggen. Bildene er en blanding av arvegods og loppefunn, sofaen er fra Bolia, det persiske patchwork-teppet fra lauritz.com. Putene er fra Ruth & Rudolf, vegglampen fra Robert Dudley og taklampen fra Nordal. Bildet t.h.: Overskapene er erstattet med enkle hyller fra Bloomingville, det gjør rommet enda luftigere. Kjøkkeninnredningen er fra Italian Design, og Eames-stolene står rundt et bord fra Italian House. Lampen har Saba laget selv, med utgangspunkt i pendler fra Ikea. Osteklokkene i hyllene er kjøpt på ulike loppemarkeder. Foto: FOTO: Linda Krabberød og Marianne Lyse

Elsker å bryte opp farger og teksturer

Willow er opprinnelig fra Iran og er utdannet interiørkonsulent. Hun har jobbet med både interiørarkitektur og produktdesign, så her er ingenting overlatt til tilfeldighetene.

Da håndverkerne hadde lagt halvparten av flisene, oppdaget de at resten av partiet hadde en annen fargenyanse...
Saba Moon Willow

De ulike blåtonene fra kjøkkenstolene er hentet opp i gulvteppet og sjeselongen i stuen, men blir brutt opp av fargen på de store fløydørene inn til soverommet.

Da hun fant dørene på en gammel låve, fikk hun dem først slipt ned til den naturlige tre-fargen.

Selv om de ble fine, var hun fast bestemt på at de skulle ha en farge som sa fra litt.

- Jeg elsker å bryte opp farger og teksturer, og det var ingen tvil om at dørene skulle ha en knall farge.

Resultatet ble knæsj gult og overraskende.

- Responsen fra gjester har vært veldig positiv, sier Willow.

SYRLIG: Bildet t.v.: Fløydørene ble funnet på en bondegård, pusset ned og malt i den freidige fargen 1316 fra Flügger. Synes du det er vanskelig med farger, hold deg til to som går igjen, er Sabas enkle fargeråd. Bildet t.h.: Den grønne utsikten fra balkongen er selve prikken over i-en i leiligheten. Lyslenken skaper magisk stemning om kvelden.
SYRLIG: Bildet t.v.: Fløydørene ble funnet på en bondegård, pusset ned og malt i den freidige fargen 1316 fra Flügger. Synes du det er vanskelig med farger, hold deg til to som går igjen, er Sabas enkle fargeråd. Bildet t.h.: Den grønne utsikten fra balkongen er selve prikken over i-en i leiligheten. Lyslenken skaper magisk stemning om kvelden. Foto: FOTO: Linda Krabberød og Marianne Lyse

Krevende baderomsoppussing

For å få plass til drømmebadet, endret paret planløsningen. Den ene av de to stuene ble kjøkken, mens det tidligere kjøkkenet ble gjort om til bad.

SVAL STEMNING: Det som før var kjøkken er blitt et luftig bad. Veggen er av epoksy, et materiale som vanligvis brukes på gulv og røffe flater. Fargen er hentet opp fra interiøret i stuen og kjøkkenet. For å bevare det luftige uttrykket har de helt droppet annen inn-redning. Badekaret og lampen er fra Bauhaus, vasken fra Scarabeo og krakkene fra Nordal. Flisene er importert hvit marmor fra Modena.
SVAL STEMNING: Det som før var kjøkken er blitt et luftig bad. Veggen er av epoksy, et materiale som vanligvis brukes på gulv og røffe flater. Fargen er hentet opp fra interiøret i stuen og kjøkkenet. For å bevare det luftige uttrykket har de helt droppet annen inn-redning. Badekaret og lampen er fra Bauhaus, vasken fra Scarabeo og krakkene fra Nordal. Flisene er importert hvit marmor fra Modena. Foto: FOTO: Linda Krabberød og Marianne Lyse

På 11 kvadratmeter har de fått plass til både toalett, vaskesøyle, dusj og badekar, men oppussingsprosessen var på ingen måte smertefri.

- Da håndverkerne hadde lagt halvparten av marmorflisene, oppdaget de at resten av partiet hadde en annen fargenyanse. Vi måtte rive ned alt, for så å bestille nytt igjen, sier Willow.

En periode måtte de dusje på treningssenteret i nabolaget, og med små barn i huset var det spesielt krevende.

Parallelt med oppussingen kjøpte de i tillegg butikken Barnehuset som ligger i nabolaget.

I ettertid er de fornøyd med at de gjennomførte oppussingen slik de hadde planlagt, og da de fikk tillatelse av styret i gården til å bygge balkong, var prosjektet komplett.

- Vi føler at leiligheten har absolutt alt nå. Flott bad og kjøkken, god planløsning, fin størrelse – og ikke minst en herlig balkong, sier Willow.

Tips: Er rommet lite, men takhøyden stor? Med enkle grep kan du likevel skape lun stemning. På bildet av soverommet under senker en lang horisontal bildelist tyngdepunktet i rommet.

SOVEROM: Bildet t.v.: Det lille soverommet har fått en kompakt garderobeløsning fra Ikea. Sengeteppet er fra samme sted, og gardinene har Saba sydd av metervare fra Stoff & Stil. Bildet t.h.: Den grå veggen og det duse sengeteppet gjør soverommet varmere. Bildene står på en gallerilist og kan enkelt byttes ut. Sengeteppet er fra Ikea, lampene fra Holmegaaard.
SOVEROM: Bildet t.v.: Det lille soverommet har fått en kompakt garderobeløsning fra Ikea. Sengeteppet er fra samme sted, og gardinene har Saba sydd av metervare fra Stoff & Stil. Bildet t.h.: Den grå veggen og det duse sengeteppet gjør soverommet varmere. Bildene står på en gallerilist og kan enkelt byttes ut. Sengeteppet er fra Ikea, lampene fra Holmegaaard. Foto: FOTO: Linda Krabberød og Marianne Lyse

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning