Ombygd råloft

– Vi har gjort alt

Råloftet ble bygd om og innredet som en hjemmebase fylt av lun kos og ren hygge.

Publisert Oppdatert

Leiligheten ligger i en bygård på Frogner i Oslo. Eieren hadde akkurat sluttført studier i utlandet og var kommet tilbake til Oslo for å pusse opp råloftet hun hadde kjøpt da hun fikk tilbud om drømmejobben i Hallingdal. Hun valgte å beholde den 140 kvm store leiligheten fordi hun ofte reiser til Oslo for å jobbe og besøke venner og familie.

Utgangspunktet var et mørkt og kaldt råloft uten strøm og vann, og det eneste eieren måtte forholde seg til av faste installasjoner, var to pipeløp i mur midt i rommet og trappen opp fra gaten.

- Vi har gjort alt, sier hun, og med «vi» sikter hun spesielt til sin nevenyttige far.

- Han hadde blant annet ideen til glasstaket - uten det ville helhetsinntrykket blitt mørkt og tungt, og leiligheten ville blitt vanskeligere å møblere, sier hun.

Planløsningen er original og finurlig. Det ene badet ble lagt mellom pipeløpene. Det ga mulighet for en åpen løsning med entré, kjøkken, spiseplass og stue rundt en kjerne som er en naturlig sonedeler mot to soverom og kontor.

Vann og avløp ble ført opp til leiligheten langs det ene pipeløpet og deretter lagt i gulvet til kjøkkenet og det andre badet.

Det er lagt gipsplater på alle vegger, og yttervegger og tak er grundig etterisolert. Gulvet har fått ekstra isolasjon for varme og lyd og er belagt med kraftig eikeplank.

Beboeren har fått gode innredningsråd fra Gro Steimler i Steimler Interiør. Det var avgjørende å finne den rette sammensetningen av gulvtype, kjøkkenmodell, fliser og møbler for at helheten skulle bli slik eieren ønsket seg. En riktig balanse mellom gammelt og nytt, rufsete og fint var også essensielt for totalinntrykket.

- Jeg ønsket meg en røff og rustikk loftsleilighet med et karakteristisk og annerledes preg, sier eieren, som har lagt stor vekt på at leiligheten skal se hjemmekoselig ut selv om hun bor i den bare noen døgn hver måned.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning