Interiør og trender

Syv ting gutta vil ha hjemme

Skal du imponere typen kan du glemme blondegardiner og nervøs fløyel.

BESTSELGER: Knaggrekken Cato er bestselgeren blant knaggrekkene i interiørbutikken Pur Norsk. Materialet er av eik kryssfiner og heltre valnøtt.
BESTSELGER: Knaggrekken Cato er bestselgeren blant knaggrekkene i interiørbutikken Pur Norsk. Materialet er av eik kryssfiner og heltre valnøtt. Foto: FOTO: Produsentbolig
Publisert Oppdatert

Mange menns interiørinteresse beveger seg på system- eller komfortaksen, sier kommunikasjonsrådgiver Frode Ullebust i Ikea.

Det er tydelig at gutter og menn i dag er langt mer opptatt av hva de har på seg, og hva de har rundt seg, fortsetter han.

Del på TwitterSystem i rotet

KNAGGEN PÅ PLASS: Nick Fraser har designet denne doble samt en enkel knaggrekke som er industrielt inspirert, nickfraser.co.uk
KNAGGEN PÅ PLASS: Nick Fraser har designet denne doble samt en enkel knaggrekke som er industrielt inspirert, nickfraser.co.uk Foto: FOTO: Produsentene

Det er knappe fire uker til farsdagen og da gjelder det å være forberedt.

Utvalget av interiørprodukter er rikt.

- Når det handler om systematisering oppleves gjerne medieoppbevaring som hakket mer spennende enn organisering av vaskerommet, forteller Ullebust.

Det finnes også andre dristigere møbelmodeller som menn er glad i.

- Det å få medieveggen til å se bra ut er en felles interesse, men det er ofte mannen som tar ledelsen her. Nå går mange fra "tjukk-tv" til flatskjerm, så hvordan finne en løsning som dekker behovet for å skjule digital dekoder og ledninger til ulike duppeditter, er interessant.

Se de mest aktive diskusjonene i Verktøyforumet

SLAPP AV: Hvilestolen Surf fra Tonning er tegnet av den norske industridesigneren Johan Verde. Laget for å surfe på nett, mens du slapper av.
SLAPP AV: Hvilestolen Surf fra Tonning er tegnet av den norske industridesigneren Johan Verde. Laget for å surfe på nett, mens du slapper av. Foto: FOTO: Produsentene

Vil ha komfort

Det er flere interiørbutikker på nett som kan hjelpe deg på vei.

Knut Skoe i Møbelrådet peker på en nyskapende seng, regulerbare spisestoler og ulike komfortable hvilestoler som vinnere blant menn.

Norge er verdens beste på hvilestoler. Det er nok den sjangeren vi som nasjon skiller oss ut. Både Ekornes, Stordal og Hjellegjerde er god på dette.

Og de nye Spinnakerstolen fra Hødnebø og Surf fra Tonning, er yppelige for menn. De kan brukes foran tv-en, under et leselys eller bare foran et vindu med utsikt.

FOTBALLIV: Et snev av fotballatmosfære hører med. Denne knaggrekken har fått navnet Offside og er laget av norske Runa Klock. En praktisk humørfylt produkt som mange setter pris på.
FOTBALLIV: Et snev av fotballatmosfære hører med. Denne knaggrekken har fått navnet Offside og er laget av norske Runa Klock. En praktisk humørfylt produkt som mange setter pris på. Foto: FOTO: Produsentene

Ferdig innredet

Gründer og medeier Lasse Halvorsen i Pur Norsk løfter frem knaggrekken Offside og Cato som interiørprodukter flest menn kjøper hos dem.

Men det er ikke alle som er like bevisste:

Det har hendt noen ganger at menn har funnet et hjem som de liker så godt at man rett og slett har kjøpt alt som befinner seg i rommet, alt fra sofaen helt ned til pynteputer, pledd og lysestaker, forteller Ullebust i Ikea.

I BEVEGELSE: Den nye Jensenmadrassen skiller seg fra de øvrige madrassene ved at bevegelsen går ned i sengen i stedet for å bevege deler av madrassen oppover.
I BEVEGELSE: Den nye Jensenmadrassen skiller seg fra de øvrige madrassene ved at bevegelsen går ned i sengen i stedet for å bevege deler av madrassen oppover. Foto: FOTO: Produsentene

Les også:

Duger billig verktøy

Her er høstens nye driller

REGULERBAR: Stolen Epsilon fra Sandvik er en regulerbar spisestol tiltenkt de lengre middagene og er ypperlig for menn, mener Knut Skoe i Møbelrådet.
REGULERBAR: Stolen Epsilon fra Sandvik er en regulerbar spisestol tiltenkt de lengre middagene og er ypperlig for menn, mener Knut Skoe i Møbelrådet. Foto: FOTO: Produsentene

Nå er skinnsofaen tilbake

24 tøffe spisebordOPPBEVARING: BESTÅ er Ikeas nye oppbevaringsserie for stuen, hvor du selv kan sette sammen ulike løsninger.
OPPBEVARING: BESTÅ er Ikeas nye oppbevaringsserie for stuen, hvor du selv kan sette sammen ulike løsninger. Foto: FOTO: Ikea

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning