Strikk fuglehus

Strikk til småfuglene

Småfuglene vil også ha det varmt og kan vel ikke si nei til et hjemmestrikket trekk til huset sitt? Her ser du hvordan du lager det.

MALEN: Delene du skal strikke for å lage trekket til fuglehuset.
MALEN: Delene du skal strikke for å lage trekket til fuglehuset. Foto: ILL: Ingvild Hemma
Publisert Oppdatert

Både bloggere og andre som er opptatt av interiør liker å lage små prosjekter selv. Det gir definitivt hjemmet et særpreg - så er det gøy å ha noe som ikke alle andre har.

1. Strikk de ulike delene hver for seg med en omgang rett og en omgang vrang slik at du får en glatt forside. Jeg brukte deler av mønsteret fra Marius-genseren. Delene må tilpasses det fuglehuset du har, så ta mål av veggene på huset og ta utgangspunkt i det. Strikk en prøve med det garnet du vil bruke, så finner du ut hvor mange masker du trenger på hver del. Husk å regne med det trenger for å sy sammen delene, men ikke for mye, for da blir det klumpete i hjørnene.

2. Taket strikker du i én del. Begynn og avslutt med 4 rader rillestrikk, det vil si kun rette masker, sånn at du får en kant. Selve taket strikker du med 4 rader glattstrikk, så 1 rad vrang, så 4 rader glattstrikk osv. Sånn blir det "takstein".

3. For å få en fin avslutning på kanten av taket hekler du på en tungekant med 4 staver som utgjør en tunge.

4. Det samme gjør du ved hullet som er inngangen. Her hekler du fastmasker rundt hullet, og så hekler du staver ned i fastmaskene slik at du til slutt får en kant som er ca. 1 cm bred.

5. Til slutt trekker du «genseren» på huset og fester tett inntil kanten under taket med stiftepistol. Bruk små stifter som ikke blir så synlige. Det samme gjør du i bunn. Enkelt som bare det!

Les også:

Slik hjelper du fuglene gjennom vinteren

Hus fra et fugleperspektiv

Kule ferdighus til blåmeisene

FIN STRIKK: Fortjener ikke småfuglene også en Marius-genser, kanskje?
FIN STRIKK: Fortjener ikke småfuglene også en Marius-genser, kanskje? Foto: FOTO: Elisabeth Sperre Alnes

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning