Interiørreportasje

Se klesdesignerens flotte hjem

Hos klesdesigner Cecilie Juvodden er det en blanding av reiseminner, nye møbler og kitsch fra tante Solveig. Feilkjøpene er plassert innerst i skapet.

NATURTONER. Soverommet er innredet i brunt og natur. Strietapetet bak sengen er fra Omexco. Tempurseng og puter fra Tine K. Home.
NATURTONER. Soverommet er innredet i brunt og natur. Strietapetet bak sengen er fra Omexco. Tempurseng og puter fra Tine K. Home. Foto: FOTO: Espen Grønli
Publisert Oppdatert
EGEN DESIGN. Cecilie Juvodden i silkebluse i egen design. Hun lanserte sin første kolleksjon i 2005.
EGEN DESIGN. Cecilie Juvodden i silkebluse i egen design. Hun lanserte sin første kolleksjon i 2005. Foto: FOTO: Espen Grønli
NYE FRONTER. Kjøkkenet er det siste rommet som ble pusset opp. Det er holdt i lyse farger. Innredning fra Tone Hammel.
NYE FRONTER. Kjøkkenet er det siste rommet som ble pusset opp. Det er holdt i lyse farger. Innredning fra Tone Hammel. Foto: FOTO: Espen Grønli
STILLEBEN. Cecilie lager stadig nye stilleben. Det vakre maleriet er signert Per Fronth, fasanen er kjøpt i Frankrike og vasen ble innkjøpt i Risør.
STILLEBEN. Cecilie lager stadig nye stilleben. Det vakre maleriet er signert Per Fronth, fasanen er kjøpt i Frankrike og vasen ble innkjøpt i Risør. Foto: FOTO: Espen Grønli

I en rolig bakgate i Oslo ligger steinhuset fra forrige århundreskifte. Her bor Cecilie Juvodden, klesdesigneren bak Maggie Wonka, med mann og to barn.

Boligen er varmt innredet. Møbler og inventar er i lyse og mørke naturtoner, og det er ild på peisen. På gulvet i spisestuen er det mørkebrune glaserte fliser. Det gjestfrie langbordet er kjøpt på bruktmarked, og et maleri av Elisabeth Verp har fått hedersplassen på veggen.

Design som varer

Designeren prøver å lage et interiør som skal vare over tid, men det har vært noen feilkjøp underveis, og de har havnet innerst i skapet eller i kjelleren. Hun presiserer at hun aldri kaster seg på trender, men kjøper det hun liker.

- Jeg vil skape noe uavhengig av trender både når det gjelder klær og interiør. Plaggene jeg designer skal kunne brukes om og om igjen. På en måte blir det det samme med interiør, jeg satser på ting som kan bli i huset lenge. Blir jeg lei, kan jeg sette det sammen på nye måter.

Lett inspirert

Cecilie har arvet en del møbler, ikke minst møblene etter tante Solveig, blant annet salongbordet med løveføtter.

- Bordet har jeg pusset og pleiet, det endte med åtte lakkstrøk. Jeg liker å blande ting som klassiske møbler og arveting. Jeg har et stort register når det gjelder ideer og klarer nesten ikke å stoppe strømmen. Inspirasjonen kan komme når som helst og ender ofte opp med et klesplagg eller et stilleben.

Minner fra reiser

Steinmaskene som henger på veggen ut til hagestuen, er fra en øy i Stillehavet og fra Sør-Afrika. På flere steder står buddhaer som hun begynte å samle på for 13 år siden.

På veggene henger store bilder. «Eggbildet» av Per Fronth i den innerste stuen er blant favorittene, det kjøpte designeren da hun fikk en liten arv. Et mindre maleri av samme kunstner henger over vitrineskapet og er en del av kaminstillebenet.

Mørkt soverom

Soverommet i brune nyanser er favorittrommet. Designeren har tapetsert veggen bak soveplassen med mørkt stråtapet, og over tempursengen ligger brunt pelspledd.

- Jeg er fornøyd med resultatet av oppussingen. Stråtapetet har en fin struktur, og det var spennende å satse på den mørke fargen og se at den fungerer.

EGGENDE. -Jeg måtte bare ha det, sier Cecilie om Per Fronths maleri. Salongbordet med løveføtter er arv fra tante Solveig. Sofa fra R.O.O.M.
EGGENDE. -Jeg måtte bare ha det, sier Cecilie om Per Fronths maleri. Salongbordet med løveføtter er arv fra tante Solveig. Sofa fra R.O.O.M. Foto: Espen Grønli
VARM BLANDING. Her er lite tilfeldig. Interiøret har samme varme farger som Elisabeth Verps maleri. Spisebordet er kjøpt på bruktmarked og de glaserte gulvflisene er håndslåtte fra Nederland.
VARM BLANDING. Her er lite tilfeldig. Interiøret har samme varme farger som Elisabeth Verps maleri. Spisebordet er kjøpt på bruktmarked og de glaserte gulvflisene er håndslåtte fra Nederland. Foto: FOTO: Espen Grønli
GJENBRUK. Vinduet er gammelt og er satt mellom de to stuene. Døren ut til hagestuen har trådgardiner med perler. Sofa fra Cinova.
GJENBRUK. Vinduet er gammelt og er satt mellom de to stuene. Døren ut til hagestuen har trådgardiner med perler. Sofa fra Cinova. Foto: FOYTO: Espen Grønli

Cecilie Juvodden

Cecilie er kvinnen bak kleskolleksjonen Maggie Wonka. Hun lanserte sin første kolleksjon høsten 2005 med stor suksess i inn- og utland.

Klesdesigneren samarbeider med UNICEF der hun designer plagg hvor overskuddet går til organisasjonens arbeid for å sikre barn en bedre oppvekst.

Les også

Slik blomstrer det hos klesdesigneren

Designeren som innredet med farger

12 morsomme bokhyller

Sliten 80-talls ble strøken

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning