Trend på budsjett

Personlig og billig trend til interiøret

Trend er ikke kun for de rike. Skatter fra loppemarkedet blir nye og trendy med et par strøk maling.

TREND I INTERIØRET: Spisestuen er lys og luftig med hvite vegger og tak, og et lyst tregulv. Både vitrineskapet og spisebordet går i ett med det hvite rommet. Beboerne har heller valgt å tilføre fargene i detaljene. Det blå glasset i vitrineskapet tar opp fargen fra de blå kjøkkenstolene, og en gul vase med fargerike blomster er plassert på bordet.
TREND I INTERIØRET: Spisestuen er lys og luftig med hvite vegger og tak, og et lyst tregulv. Både vitrineskapet og spisebordet går i ett med det hvite rommet. Beboerne har heller valgt å tilføre fargene i detaljene. Det blå glasset i vitrineskapet tar opp fargen fra de blå kjøkkenstolene, og en gul vase med fargerike blomster er plassert på bordet. Foto: FOTO: Tia Borgsmidt
Publisert Oppdatert

Ny trend: Ifølge interiørdesigner Hege Wølner kan det virke som vi begynner bli lei masseproduserte møbler i sterile farger.

- Vi vil ha noe annet enn alle andre, og det behøver slettes ikke å være så dyrt å endre litt på møblene og interiøret du alt har, sier Wølner.

Maling er trenden

Mal det trendy: Farger er in. Kjøp inn maling og pensel og mal lopper eller gamle møbler trendy.
Mal det trendy: Farger er in. Kjøp inn maling og pensel og mal lopper eller gamle møbler trendy. Foto: Foto: www.jotun.no

Med et flott møbelstoff i spreke farger, blir den kjedelige spisestuen i eik noe helt for seg selv. Du finner heller ikke lenger det samme møblementet i resten av gaten. Det er verken vanskelig eller dyrt å gjøre dette selv.

- Til seks stoler trenger du ikke mer enn to meter stoff. Det koster ikke all verden, sier Wølner. Hun forteller at freshe farger som oransje, cerise samt ulike blåtoner er trenden for tiden.

Personlig trend

Interiørdesigneren sier videre at mange henter frem gamle møbler fra foreldre eller besteforeldre, og at også disse blir moderne med noen meter møbelstoff. Bruk og kast er rett og slett på vei ut, og stadig flere ønsker å bevare møbler tidligere generasjoner har brukt.

Og har du ikke arvegods stående på loftet, finnes det også skatter andre steder.

- Mitt råd er å ta en tur på et loppemarked eller oppsøk gjenvinningsstasjonen. Man kan møblere et helt hjem med søppel. Sofaer blir flotte med enkle grep, malte trekasser blir hyller og kanskje finner du en fin lampe også. Det gjelder bare å være våken. Selv kommer jeg alltid tilbake med mer fra søplefyllingen enn jeg hadde med da jeg kom, sier hun og ler.

Her finner du lopemarkedene.

Stilig med tapet

Tapet er også veldig trendy for tiden. Hvis du vil gjøre det billig, kan du gjerne tapetsere en enkelt vegg, og så kan du sette tapetrester i en flott ramme som du henger på en av de andre veggene. Dette skaper en flott helhet. Ifølge Wølner er stormønstrete tapeter fortsatt populært, og en del velger landlige motiver som fugler og annet mønster fra naturen.

Ikke slavisk trend

Gammel blir nytt: Maling og et flott møbelstoff gjør underverker for en gammel stol.
Gammel blir nytt: Maling og et flott møbelstoff gjør underverker for en gammel stol. Foto: Foto: www.colourbox.com

Personlig stil er stikkordet, og ifølge både Wølner og interiørstylist Signe Schineller er det trendy å bruke personlig teft.

- Ikke følg moten slavisk, og ikke let etter merkevarer. Prøv heller å tenke alternativt, og let ikke etter billige kopier eller noe som likner, sier Schineller. Hun ber deg heller stole på egne meninger for det er ikke nødvendigvis naboens møbler du blir mest fornøyd med.

Hege Wølner har inntrykk av at stadig flere tør ta mer selvstendige valg. Vi blir rett og slett mer modige, og tør å male spisestuen i en spenstig farge selv om ikke alle andre gjør det.

Kjøp litt - ikke alt

- Er det likevel mote du er ute etter, er et godt tips å se på bilder og følge med på hva som er in, sier Schineller. Finn så billigere varianter som likner, eller begrens deg til noen få, dyrere ting.

- Velg noen produkter i kvalitet som koster og varer lenger, og suppler så med billigere interiør og møbler som passer til. Da får du et trendy hjem for en billig penge, sier Schineller.

Flere tips:

  • Mal stolene i rundt spisebordet i forskjellige farger for et personlig uttrykk
  • Kjøp ulike stoler på loppemarked og sett dem rundt samme bord
  • Forny med puter og pledd. Det koster ikke all verden
  • Få lakkert om kjøkkenet i stedet for å kjøpe nytt. Da får du et kjøkken som ser nytt ut til 5-10.000 kroner i stedet for de 100.000 som du må gi for et nytt
  • Let i bruktbutikker, på loppemarked eller på gjenvinningsstasjonen
  • Husk at det ikke bare skal være trendy, du skal også trives der!

Les også:

Trender for en hver smak

Inn med hagemøblene

Innred med funn fra fjæra

Inn med hagemøblene

Malte stoler: Stolene rundt kjøkkenbordet trenger ikke å ha samme farge. Det blir flott med like stoler malt i ulike farger.
Malte stoler: Stolene rundt kjøkkenbordet trenger ikke å ha samme farge. Det blir flott med like stoler malt i ulike farger. Foto: Foto: Hege Wølner

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning