Kult kjøkken

Blanding av 60-tall og futurisme

Kristin Fjeld og Frode Mathisen skapte drømmeleiligheten sammen.

ROMSKIP: Benkeplaten er spesialskåret i Corian og innredningen er fra Pedini.
ROMSKIP: Benkeplaten er spesialskåret i Corian og innredningen er fra Pedini. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen
Publisert Oppdatert

Hvis du har pusset opp en leilighet en gang er du sikkert kjent med å måtte finne kreative løsninger for å få det akkurat slik du vil.

Rare vinkler, skråtak og lite lys er typiske utfordringer som går igjen.

Skal man pusse opp sammen med noen andre er det også en fordel at man er enige om hva som skal gjøres.

Det er ikke gitt at man som par kan enes om det meste interiør- og designmessig, men Kristin Fjeld og samboeren Frode Mathisen er nesten uvanlig samstemt, skriver Bonytt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

RUNDE HJØRNER: Et avlangt rom med kriker og kroker skapte utfordringer da paret skulle velge kjøkken. Den bølgeformede innredningen fra Pedini, ble en ultimat og praktisk løsning. Benkeplaten i Corian er spesial-tilpasset på stedet. Pendler fra Tom Dixon. - Noen føler at de går inn i et romskip når de kommer på kjøkkenet, det synes vi er gøy. Det er fint at folk tenker og føler noe når de kommer til oss, sier Fjeld.
RUNDE HJØRNER: Et avlangt rom med kriker og kroker skapte utfordringer da paret skulle velge kjøkken. Den bølgeformede innredningen fra Pedini, ble en ultimat og praktisk løsning. Benkeplaten i Corian er spesial-tilpasset på stedet. Pendler fra Tom Dixon. - Noen føler at de går inn i et romskip når de kommer på kjøkkenet, det synes vi er gøy. Det er fint at folk tenker og føler noe når de kommer til oss, sier Fjeld. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

De liker begge loftsleiligheter, synes nesten all italiensk design er bra og har en forkjærlighet for møbler og former som det ikke går tolv av på dusinet.

Her har Tone Kroken har stylet leiligheten, som ligger på St. Hanshaugen i Oslo.

Drakk rødvin

Kanskje ikke rart at forholdet deres også overlevde fire måneders intens oppussing?

- Vi er to veldig utålmodige mennesker, så vi gikk virkelig inn for å pusse opp så raskt og effektivt som mulig. Vi sto på døgnet rundt og sov på madrasser mens det hele pågikk. Det var noen forferdelige måneder, og det hadde sikkert vært fornuftig å bruke dobbelt så lang tid, men det ble jo veldig bra til slutt, sier Fjeld.

- Når alt ble litt overveldende og tårene presset på var vi flinke til å snakke om at dette handlet om leiligheten og ikke om forholdet vårt. Og så gikk vi ut og drakk litt rødvin. Vi klarte også å le sammen, så man kan si at vi kom oss gjennom disse månedene takket være masse humor og rødvin, sier hun.

FUTURISTISK: Under åpen himmel. Når det snør åpner av og til paret takluken og lar det snø rett ned i badekaret. Formfull innredning fra Svedbergs, svart armatur fra Vola. Gulvfliser fra Modena. Badekaret og dets armatur er fra Bathlife.
FUTURISTISK: Under åpen himmel. Når det snør åpner av og til paret takluken og lar det snø rett ned i badekaret. Formfull innredning fra Svedbergs, svart armatur fra Vola. Gulvfliser fra Modena. Badekaret og dets armatur er fra Bathlife. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Lagde utleieleilighet

Da paret kom over leiligheten på 225 kvadratmeter var det først og fremst lyset de falt for, og utsikten. Leiligheten hadde tidligere huset en fembarnsfamilie, og var i grunnen altfor stor.

Men da Kristin og Frode fant ut at de kunne dele den av og lage en 55 kvadratmeter stor leilighet for utleie, ble valget enklere.

Planløsningen i første etasje kunne de beholde, men andre etasje besto av mange små soverom, så der var det bare å rykke tilbake til start.

Men det kanskje største prosjektet ble å bygge en ny trapp.

- Det var viktig for oss å åpne opp for lys og kontakt mellom de to etasjene. Den eksisterende spiraltrappen var bratt, trang og mørk, du følte nesten at du klatret opp på et loft. For å åpne opp måtte vi sage i gulvet, og da møtte vi naturlig nok på bærebjelker, sier Fjeld.

- Dermed ble det et kjempespetakkel og vi fikk såpass begrenset plass at de fleste trappeselskaper ikke så noen løsning. Det var enten «for trangt», «for bratt»eller «for lite».

Kult kjøkken

Løsningen ble å tegne trapp selv, og deretter få noen til å bygge den. I dag svinger trappen seg mykt oppover, med glassvegger rundt åpningen i annen etasje. En løsning paret er svært fornøyde med.

- Vi er veldig interessert i interiørdesign så all planlegging og forslag til løsninger har vi kommet frem til selv. Frode er nesten enda mer interessert enn meg, og han er den som søker og leter for å finne optimale løsninger og produkter, sier Kristin.

Kristin og Frode definerer stilen sin som «60-tallet møter futurismen». Kontraster er gjennomgående, både når det gjelder farger, møbler og pris.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ENKEL PALETT: De fleste veggene i leiligheten er malt i den lyse fargen Letthet 1624 fra Jotun Lady. For å myke opp inntrykket har Kristin og Frode gått for møbler og detaljer i brunt, beige og svart. Spisestuebordet ble funnet på Finn.no, og stolene er fra Bohus. Frode har hatt hovedansvaret for å finne lamper, men begge falt pladask for Daniel Rybakkens prisbelønte lampe Counterbalance, som svever over sofaen Alaska, produsent er Sits. Stuebordet fra Steel-Land er kjøpt i butikken @Home. Vegglampettene heter Trapz og er fra Modular. Maleriet er signert Geir Sletten.
ENKEL PALETT: De fleste veggene i leiligheten er malt i den lyse fargen Letthet 1624 fra Jotun Lady. For å myke opp inntrykket har Kristin og Frode gått for møbler og detaljer i brunt, beige og svart. Spisestuebordet ble funnet på Finn.no, og stolene er fra Bohus. Frode har hatt hovedansvaret for å finne lamper, men begge falt pladask for Daniel Rybakkens prisbelønte lampe Counterbalance, som svever over sofaen Alaska, produsent er Sits. Stuebordet fra Steel-Land er kjøpt i butikken @Home. Vegglampettene heter Trapz og er fra Modular. Maleriet er signert Geir Sletten. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

- Ting behøver ikke være dyrt. Kjøkkenbordet vårt fant vi på Jysk, og spisestuebordet kjøpte vi fra Finn.no. Vi er ikke så opptatt av hva alle andre har, det viktigste er at vi liker det. Heldigvis har vi sammenfallende smak, jeg tror det kun var fargen på tregulvet vi var uenige om, Frode ville ha det litt mørkere enn jeg ønsket.

Venter barn

I juni blir paret foreldre, planen er å bli boende i byen.

- Vi er bymennesker, leiligheten er stor og ligger sentralt og stille. Så det er mange gode grunner for å bli. Jeg kommer fortsatt hjem hver eneste dag og føler at det er godt. Alle trappene får vi ta som trim, og heller se hva som skjer om noen år. 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning