KOMPAKTE LØSNINGER

Utnytt plassen under trappa

Plassen under trappa kan brukes til alt fra praktisk oppbevaring til kosekrok. Les våre tips!

Trapp
Trapp Foto: Crestock
Publisert Oppdatert
OPPBEVARING: Skohyller med pensko kan få plass under trappa.
OPPBEVARING: Skohyller med pensko kan få plass under trappa. Foto: Siri Møller

Den mørke, trange kroken under trappen er alltid en utfordring. Anett Wallin, interiørarkitekt i Kreo gir tips til hvordan du kan utnytte plassen praktisk:

Bygg skap

Få en møbelsnekker til å tilpasse et skap slik at du kan bruke plassen til oppbevaring. Da får du skjult masse rot, samtidig som det ser ryddig og ordentlig ut.

Lag bokhyller

Under åpne trapper danner det seg mye støv, men hvis du har en tett trapp, kan du bruke plassen til bokhyller. Dette forutsetter imidlertid at det gjøres ordentlig og er spesialtilpasset - hvis ikke vil det bare se rotete ut.

Kosekrok

Også her er det viktig at trappen er tett, hvis ikke blir kosekroken fort en støvfelle. Trekk en madrass i et fint stoff, legg på masse puter, tepper og en skinnfell, og barna har et herlig sted å slappe av. For å gjøre det ekstra hyggelig, kan du henge opp et forheng og en liten lampe på veggen, så kan barna gjemme seg bort i sin egen, private hule.

Lekekrok

UNDER TRAPPA: Plassen under trappa kan også utnyttes til noe fornuftig.
UNDER TRAPPA: Plassen under trappa kan også utnyttes til noe fornuftig. Foto: Foto: Seabreeze, Morguefile

Sett inn små stoler og et lite bord med fargestifter, perler og tegneark, og vips har barna sitt eget lille verksted under trappen.

Skuffer på hjul

Gå til innkjøp av store skuffer på hjul og plasser under trappen. Her kan du oppbevare alt fra sengetøy til dyner og kofferter - det er bare å rulle ut skuffen når du trenger det. Det blir penest med spesialtilpassede dører, sånn at du kan lukke hele skuffesystemet inne.

Skrivebord?Niks

Mange prøver seg på skrivebord under trappen, men oftest blir det en trist og støvete affære hvor du har null utsikt, samtidig som du føler at du får trappen i hodet. Men hvis du er heldig og ha en lys krok, et vindu i nærheten og ikke minst en tett trapp, kan det gå.

RYDDIG: Lag system, ellers blir det lett rotete.
RYDDIG: Lag system, ellers blir det lett rotete. Foto: Christine Krüger

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning