klassisk bygårdsleilighet

Det var ikke kjærlighet ved første blikk da Glenn og Andreas var på visning

Heldigvis var Glenn flink til å se potensialet.

KUPP: Paret fant Dior-plakaten 
på ferie i Nice, og fikk den rammet inn i Oslo.
KUPP: Paret fant Dior-plakaten på ferie i Nice, og fikk den rammet inn i Oslo. Foto: FOTO: Inger Marie Grini
Publisert Oppdatert

Her bor:

Glenn Holte og Andreas Antonsen. Leiligheten på 148 kvm ligger på Frogner i Oslo, i en bygård fra 1891. Glenn er finansrådgiver i bank, Andreas studerer internasjonal markedsføring på BI.

Andreas på Instagram: @andreeas

Da Glenn Holte og Andreas Antonsen kom på visning i den klassiske Frogner-leiligheten på senhøsten i 2013 var det ikke kjærlighet ved første blikk. I hvert fall ikke for Antonsen.

- Jeg var veldig negativ, alt var malt gult, gangen var turkis og vinduer og dører var også gule, sier Antonsen.

- Men Glenn er flink til å se potensiale.

Til tross for overflatene kunne han nemlig se at forrige eier hadde tatt riktige valg.

- Den opprinnelige stukkaturen og rosettene var vedlikeholdt, den originale kakkelovnen var restaurert, ledninger var skjult og de nye vinduene var tro mot bygningens historie. Det var ikke behov for større strukturelle endringer, det vi har gjort er å male eller tapetsere alle overflatene i leiligheten, og bytte kjøkken.

- Men vi endte opp med å male feil noen ganger, tredje gangen ble det rett, påpeker Andreas.

- Vi prøvemalte jo, men gråfarger kan være utfordrende, og det tror jeg han som malte synes at vi var også.

Artikkelen fortsetter under bildegalleriet.

Spesielt interessert i interiør

Til daglig jobber Holte som finansrådgiver, men har alltid vært spesielt interessert i interiør, faktisk jobbet han en periode i interiørbutikk før han vendte tilbake til bankverdenen.

- I jobbsammenheng trives jeg nok bedre med tall, at det kan settes to streker under svaret, og at man blir ferdig med en sak, så får heller interiørinteressen opprettholdes i privatlivet.

Antonsen studerer internasjonal markedsføring på BI, men er også opptatt av å dyrke sin lidenskap for mote gjennom å være aktiv i sosiale medier. Begge liker å bruke mye tid på finn.no, og har gjort kupp både der og på bruktmarkeder i inn- og utland. Men til tross for at begge har sterke meninger kommer de som regel til enighet. Den største utfordringen har vært å bli enige om hvor tv-en skal stå, den flyttes ut og inn av stuen med jevne mellomrom.

Sosialt og innbydende

Aller viktigst for paret er likevel at hjemmet deres skal være sosialt og innbydende. Den første felles sammenkomsten i leiligheten var på 17. mai i 2014, klokken halv syv den morgenen ble siste skrue skrudd på kjøkkenet. Og når vennene samles rundt spisestuebordet som Holte selv har designet og laget hjemme på gården han er fra, er det lov å søle, noe som har gitt bordet en naturlig patina.

- Et hjem skal jo brukes. Bordet kan alltids slipes ned og pusses hvis det virkelig skulle bli behov for det.

BEHAGELIG ROM: For Glenn og Andreas var det viktig at det skulle være mulig å bevege seg enkelt rundt i leiligheten. I hovedstuen er derfor sofaen og stolene, som er laget på bestilling hos Green Apple, plassert slik at det er mulig å gå rundt dem. Stuebordet består av en marmorplate kjøpt på finn.no og et understell laget av en sveiser. Lysekronen er svensk, en av to som de fikk i innflyttingspresang av moren til Andreas.
BEHAGELIG ROM: For Glenn og Andreas var det viktig at det skulle være mulig å bevege seg enkelt rundt i leiligheten. I hovedstuen er derfor sofaen og stolene, som er laget på bestilling hos Green Apple, plassert slik at det er mulig å gå rundt dem. Stuebordet består av en marmorplate kjøpt på finn.no og et understell laget av en sveiser. Lysekronen er svensk, en av to som de fikk i innflyttingspresang av moren til Andreas. Foto: FOTO: Inger Marie Grini

Vil du lese flere slike saker? Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Klikk Bolig på Facebook.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning