Bolig og interiør

Kjærlighet ved første blikk

Da Katherine Schweder første gang kom til det lille hvite huset med de blå blomstene utenfor, visste hun det umiddelbart. Hun måtte ha det.

Publisert Oppdatert
Katherine (34) og Alex (34):
Katherine (34) og Alex (34): Foto: Siri Møller
Eneboligen er fra 1930, den er på 98 kvadratmeter og har kjøkken, spisestue, stue og hall i første etasje, og tre soverom og bad i andre.
Eneboligen er fra 1930, den er på 98 kvadratmeter og har kjøkken, spisestue, stue og hall i første etasje, og tre soverom og bad i andre. Foto: Siri Møller

Egentlig var det ikke hun og mannen Alex Luzio som skulle kjøpe hus. I alle fall ikke i Tønsberg, hvor Katherine kommer fra. Det var de ikke klare for. De hadde det fint i Oslo hvor de bodde etter å ha studert i England. Men siden de var hjemme på besøk en helg, og siden et vennepar var på husjakt, ble de med for å ta en titt.

Visningen endte med at Katherine og Alex ble huseiere, mens venneparet måtte vente.

- Det var bare et eller annet med atmosfæren her, huset og rommene var akkurat sånn som jeg hadde sett for meg at det skulle være. Det var kjærlighet ved første blikk, sier Katherine.

To år har gått siden paret flyttet fra 55 kvadratmeter i Oslo til 98 billigere kvadratmeter med hage i Tønsberg. De har ikke angret et øyeblikk.

- Jeg synes det er deilig og fredelig, sier Alex, som tidligere jobbet som grafisk designer i et byrå, men som tok med seg noen kunder og startet for seg selv da de flyttet. Nå har han kontor i Tønsberg og kan styre arbeidstiden sin selv.

- Det er en annen ro over ting her.

Les også: Sprek redesign av møbler

Hoppet i det

Vegger ble malt hvite og gulvene pusset og hvitkalket. Katherine bestemte seg for å hoppe i det og starte eget verksted for fornying av gamle møbler. Hun hadde aldri funnet seg helt tilrette med å jobbe som grafisk designer, som hun var utdannet til. Nå lever hun ut drømmen om å være kreativ og stå helt fritt, og håper at hun kan klare å leve av det.

- Jeg ville jobbe med form og farger fysisk, ikke på papir. Nå gjør jeg noe jeg virkelig har lyst til og lager ting som jeg synes er fine. Hvis jeg ikke klarer det økonomisk, får jeg ta meg en halvtidsjobb og heller jobbe med mine egne ting ved siden av. Det ordner seg nok, sier Katherine.

Blandet og brukt

Katherine og Alex liker å mikse gammelt og nytt, og er ikke redde for å teste ut noen fargeklatter i hjemmet. Spisestuen er for eksempel en god bruktkjøpblanding - det runde bordet er flankert av ulike, gamle stoler, som skal få nye, fargerike trekk. De gamle, malte møblene i spisestuen har også selskap av et knall oransje 60-talls tv-bord som brukes som cd-hylle.

- Vi velger de tingene vi liker godt, de som gir oss en god følelse og som vi blir glade av å ha rundt oss, sier Katherine.

Rundt i huset står minner fra reiser paret har vært på. Alex er halvt italiensk, så bryllupet sto i Italia i 2005. Men favorittlandet er Marokko.

- Vi prøver å få til en tur til Marrakech hvert år. Huset vårt bærer nok preg av en del turer dit.

Les også: Se lyset

Falt for lyset

Lyset siver inn fra alle kanter i huset fra 1930. Og det var nettopp lyset og alle vinduene som var noe av det Katherine og Alex først falt for.

- Det er deilig at det er så lyst her, men det er en utfordring også. Det er ingen vegger som er hele! Det er nesten litt trist, for vi har så mange fine bilder, men ingen steder å henge dem opp, sier Katherine.

Huset ligger midt på tomta med stor hage rundt, og byr på store muligheter for utbygging.

- Hvis vi får barn, blir det nok aktuelt å bygge ut, sier Katherine.

- Men vi kan ikke bygge ut mot veien. Utenfor veggen ligger det nemlig et felt med grus, og der kommer det fullt av nydelige, blå blomster tidlig på våren. De blomstene gjør meg så glad, jeg har ikke hjerte til å ta dem bort.

Les også: Byggejuss for menigmann

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning