Interiørarkitekten hjelper

Så lekker kan blokkleiligheten bli

For litt over 100.000 fikk blokkleiligheten et spennende og funksjonelt interiør.

FØR OG NÅ: En strippet blokkleilighet var utgangspunktet for det som endte opp som en lys og minimalistisk leilighet for to.
FØR OG NÅ: En strippet blokkleilighet var utgangspunktet for det som endte opp som en lys og minimalistisk leilighet for to. Foto: FOTO: Foto: Espen Grønli/Privat
Publisert Oppdatert
SYKKELSTATIV I entreen henger parets sykler alltid parat. Med «Stolmen» teleskopstang fra Ikea og en tverrstilt stålstang fra Biltema lagde eierne et stødig stativ i to høyder. Fototapetet på bakveggen er fremstilt hos FotoPhono av et murveggmotiv hentet fra parets tur til Colorado.
SYKKELSTATIV I entreen henger parets sykler alltid parat. Med «Stolmen» teleskopstang fra Ikea og en tverrstilt stålstang fra Biltema lagde eierne et stødig stativ i to høyder. Fototapetet på bakveggen er fremstilt hos FotoPhono av et murveggmotiv hentet fra parets tur til Colorado. Foto: Foto: Espen Grønli

Det er en utfordring å innrede en ny leilighet. Utgangspunktet her var en helt strippet blokkleilighet.

Denne har Bonytts interiørarkitekt Beba Vaxevanidou Holøyen satt sitt preg på, med god håndverkshjelp fra den mannlige halvdelen av eierne.

Naturfarger og store feriebilder sørger for rytme og kontrast i minimalistinteriøret.

Share

I gangen henger to racersykler . Sykkelopphenget er satt sammen av deler fra Ikea og Biltema.

- En perfekt løsning for oss som ikke har mulighet til å sette syklene utenfor døren, forteller eierne.

Har du oppbevaringsproblemer i gangen kan du også lage egne henge- og hyllesystemer for sko og støvletter i gangen.

Den gedigne bakgrunnen, en fototapet som går fra gulv til tak, har ekteparet fått lagd av et bilde tatt på en av deres mange utenlandsreiser.

Minner på veggen

- Vi har mange hobbyer og ulike prosjekter gående på samme tid, derfor trenger vi litt ekstra lagringsplass inne i leiligheten vår.

- Det er en ekstra glede å kombinere det praktiske med hyggelige ferieminner, forteller Siri, og legger til at det er når man har liten plass at behovet er størst for lure løsninger.

På veggen i spisestuen henger et hornbilde, som opprinnelig ble tatt i høyfjellet i USA.

Kontinentalt på Hasle

Innredningen er holdt i en minimalistisk og kontinental stil, og derfor er hvitevarene bygget inn med lettvegger slik at de blir til en integrert del av miljøet.

PERSONLIG TOUCH: Hornbildet som paret selv tok i Wyoming, USA, er forstørret på lerret hos FotoPhono. Vegger malt i Flüggers «Nordisk Lys». Plaststolen «Tobias», sisalteppet og spisebordet er fra Ikea.
PERSONLIG TOUCH: Hornbildet som paret selv tok i Wyoming, USA, er forstørret på lerret hos FotoPhono. Vegger malt i Flüggers «Nordisk Lys». Plaststolen «Tobias», sisalteppet og spisebordet er fra Ikea. Foto: Foto: Espen Grønli

Skilleveggen med bokhylle som skjermer salongen fra kjøkkenet er også bygget inn.

Plantegning
Plantegning Foto: Ill.: Arkitekten

Det mest oppsiktsvekkende designgrepet i dette kjøkkenet er stripemønsteret på skvettsonen rett over kjøkkenbenken.

Dette tegnet interiørarkitekten for å skape en livgivende kontrast til alt det hvite som ellers dominerer stedet.

Jobben med å male det var ikke like enkel.

- Det var svært tidkrevende og krevde høy presisjon for å få kjøkkenstripene helt fine, forteller Leif Gunnar og forteller at med felles innsats, blant annet med maskering med tape og flittig bruk av laservater, ble resultatet perfekt.

Personlig touch

En spesiell utfordring var å finne en oppbevaringsreol til stuen. Løsningen ble å skreddersy en veggenhet av Ikeas «Bestå» standardmoduler. Den rommer både pc, arbeidsbord og kjøkkenutstyr.

Reolen ble for øvrig bevisst designet slik at den ikke "sluker" det lille rommet.

STUE MOT KJØKKEN: Interiørarkitekten frisket opp det enkle Sigdalkjøkkenet med asymmetriske striper malt på en sjokoladebrun bakgrunn. Wengéfarget, benkeplate fra HTH, Damixa «Profile» armatur, trillevogn fra Ikea og herdet glassplate fra Romerike Glass.
STUE MOT KJØKKEN: Interiørarkitekten frisket opp det enkle Sigdalkjøkkenet med asymmetriske striper malt på en sjokoladebrun bakgrunn. Wengéfarget, benkeplate fra HTH, Damixa «Profile» armatur, trillevogn fra Ikea og herdet glassplate fra Romerike Glass. Foto: Espen Grønli

Stram stil

Dette kostet prosjektet

 • Sjeselonger, bord, puff kr 10.514
 • Spisebord og stoler kr 4430
 • Lamper kr 9175
 • Benkeplate, kum, kran kr 11.338
 • Glassplate kr 1280
 • Maling kr 4159
 • Parkett og lister kr 17.374
 • Snekkerarbeid kr 13.500
 • Oppbevaringsløsninger kr 23.156
 • Sykkeloppheng kr 375
 • Fototapet og lerretsbilde kr 4790
 • Sengegavl kr 1247
 • Tepper kr 3817
 • Lamell- og rullegardin kr 1377
 • Interiørdetaljer kr 4488
 • Diverse festemateriell kr 2654
 • Totalt kr 113.674

Opprinnelig hadde alle dører og vinduer i leiligheten mørke eikelister. Dette passet ikke inn i familiens minimalistiske stilkonsept. Listene ble derfor fjernet og erstattet med rene, skarpskårne hjørner.

Det mørke spisebordet og de andre innredningselementene følger opp naturtonen i familiens feriebilder.

Stoler og bord i transparente materialer understreker stramheten som eierne ville ha.

Hundre tusen

Familien har ikke tv, og det syntes interiørarkitekten var helt greit. Hun slapp å ta hensyn til den, men anbefalte eierne å sette opp en mørk treramme rett over sofaen. Den markerer hvor bildefeltet fra en planlagt projektor skal komme.

Prisen for innredningen i leiligheten var i overkant av hundre tusen kroner.

Les også:

FIN ORDEN: Lukkede skapfronter sørger for evig ro og orden i spisestuen, skapet er sastt sammen av både reolen «Bestå», i likhet med puffen kommer den fra Ikea. Ørnen er tatt med hjem etter en reise i Bolivia.
FIN ORDEN: Lukkede skapfronter sørger for evig ro og orden i spisestuen, skapet er sastt sammen av både reolen «Bestå», i likhet med puffen kommer den fra Ikea. Ørnen er tatt med hjem etter en reise i Bolivia. Foto: Foto: Espen Grønli

Tips til innredning av stua

Interiørarkitektens tips

 • Skap rytme og sammenheng. Utfordringen er alltid å skape passende rytme og sammenheng.
 • Utvalgte overraskelser. Noen få effekter som en morsom taklampe eller småfrekke kjøkkenstriper. Ikke overdriv kontrastbruken; en kvist i krukken kan være alt som skal til.
 • La personligheten synes. Bruk av personlige ting som egne bilder er alfa og omega i de fleste interiører.

Spar titusener på møbler

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning